سرباز معلمها فراموش نشوند
گروه جامعه: تصادف دو اتوبوس در جادهها که در دو روز متوالی رخ داد و یکی منجر به کشتهشدن دو خبرنگار در حال مأموریت و یکی منجر به کشتهشدن چهار سرباز معلم در ابتدا شد، از نظر بسیاری بار دیگر بحث حوادث جادهای را مطرح کرده است. اینکه در ایران سالانه ۱۵ هزار نفر کشته […]
اینکه در ایران سالانه ۱۵ هزار نفر کشته و ۶۰ هزار نفر معلول میشوند؛ اما نکته دیگری نیز دراینمیان مطرح شد. اینکه چرا آنطور که خبر کشتهشدن دو خبرنگار مورد توجه قرار گرفت، خبر سرباز معلمان دیده نشد و دربارهاش نگفتند. از نظر افکار عمومی پیگیری وضعیت سرباز معلمان به اندازه کافی نبوده است.
مثل همیشه این خبرنگاران بودند که مقصر شناخته شدند؛ درحالیکه وقتی در خبرگزاریها جستوجو میکنیم یا وقتی صفحات شخصیشان را مرور میکنیم، اتفاقا خبرنگاران بیش از همه دراینباره نوشتهاند. درباره زندگی این سربازان که قرار بود از مهرماه برای تدریس به روستاهای مختلف سیستانوبلوچستان اعزام شوند، نوشتهاند و دربارهشان گزارشهای مختلفی وجود دارد.
بهویژه جزئیاتی از وضعیت اتوبوسی که حامل آنان بود. اینکه در طول مسیر بارها به علت خرابی ایستاده و شرایط مناسبی برای حملونقل نداشت. بسیاری از کاربران شبکههای اجتماعی خواستار برخورد با مسببان این حادثه شدهاند و سؤالهای متعددی را مطرح کردهاند؛ ازجمله اینکه چرا چنین خودروهایی در ناوگان حملونقل فعالیت میکنند، چرا پادگانها از این خودروها استفاده میکنند و چرا وضعیت ترمز این خودروها در معاینه فنی مورد توجه قرار نمیگیرد.
همچنین دراینمیان سؤالهای دیگری نیز درباره وضعیت سرباز معلمها مورد پرسش قرار گرفته است؛ ازجمله وضعیت استخدامی آنها. رئیس کمیته آموزش و پرورش، کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس دراینباره گفت: «این کمیسیون میخواهد معلمان واردشده از سال ۹۱ تا ۹۹ را تعیین تکلیف کند؛ چراکه قانون استخدامی برای سال ۹۱ به بعد وجود ندارد».
مهدی اسماعیلی با بیان اینکه قانون برای استخدام معلمان حقالتدریسی، خرید خدمات، پیشدبستانی و نهضتی تا ۲۶ مهرماه ۱۳۹۱ تعیین تکلیف کرده است، گفت: «کمیسیون آموزش میخواهد معلمان واردشده از سال ۹۱ تا ۹۹ را تعیین تکلیف کند؛ چراکه قانون استخدامی برای سال ۹۱ به بعد وجود ندارد. براساساین با تدوین دستورالعمل، تعیین تکلیف به صورت قانونمند انجام خواهد شد. حدود ۲۵۳ نفر از معلمان از تعیین تکلیف جا ماندهاند که پس از تاریخ ۲۶ مهر ماه ۹۱ تا پایان همان سال یعنی از آبان ماه به بعد وارد این حوزه آموزش و پرورش شده بودند؛ در کمیسیون آموزش و تحقیقات طرحی را آماده میکنیم که این تعداد هم وارد همان گروههای پیشین شوند و تعیین تکلیفشان صورت بگیرد.
قرار شده با آقای احمدیلاشکی، معاون حقوقی آموزش و پرورش صحبت کنیم و بررسی شود که آیا این ۲۵۳ نفر را میتوان با معلمان قرآنی همتاریخ کنرد یا نه. در حقیقت تجمیع این تعداد از معلمان همراه با ۷۰۰ نفر معلم قرآنی، مهرآفرین، جاماندگان و… که کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۰ مجوز تعیین تکلیفشان را داد، بررسی میشود. اگر آموزش و پرورش چنین پیشنهادی را نپذیرد، ۲۵۳ نفر معلم یادشده مشمول ماده ۲۸ خواهند شد».
این نماینده یادآور شده است: «براساساین هرساله و بر مبنای ردیف بودجه سازمان امور اداری و استخ
دامی، تعدادی از افراد وارد وزارت آموزش و پرورش میشوند که امسال، با ۲۵ هزار نفری که جذب آموزش و پرورش میکنند، تقریبا تعیین تکلیف معلمان تا همان تاریخ مذکور در سال ۹۱ انجام خواهد شد».کشتهشدن چهار نفر در آن واحد، کشتهشدن دو نفر دیگر در بیمارستان و وجود دو نفر دیگر در بخش مراقبتهای پزشکی نشان میدهد که وضعیت این سرباز معلمها چندان مساعد نیست و حمایت پزشکی از آنها به طور کامل انجام نشده است. مثلا یکی از این افرادی که در بیمارستان وضعیت مساعدی ندارد و در اینستاگرام درباره او نوشتهاند «موسی کریمزایی» است که سرباز معلم اهل روستای آشار شهرستان مهرستان با سطح هوشیاری بسیار پایین در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان دکتر رهنمون بستری است.
برادرش عبدالوهاب میگوید: موسی آرزوی معلمشدن داشت، با سختی فراوان درس خواند. او در دانشگاه، ادبیات فارسی خوانده است. او ۲۴ سال دارد و ۲۸ روز پیش عروسی کرده است. شبی که در اتوبوس بودند، با برادرم حرف زدم. تمام مدت مکالمه، از وضعیت نامناسب اتوبوس شکایت میکرد و میگفت: حلالم کن برادر! امیدی به رسیدن نداریم».
هر چقدر وضعیت این اتوبوس فرسوده بوده و رفتار مسئولان پس از تصادف بیتفاوت بوده است؛ اما مردم به زخمیشدگان و مصدومان کمک کردهاند. این سرباز معلمها از روستاهای صعبالعبور و دور آمدهاند و وقتی روبهروی پاسگاه دهشیر تصادف کردند، همه افرادی که در پاسگاه بودند، برای کمک آمدند. او اکنون در بخش مراقبتهای پزشکی بستری است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰