قتل عروس زاگرس وقتی همه خواب بودند
گروه جامعه: بسیاری از کارشناسان محیط زیست معتقدند آبگیری سد چمشیر سبب شور شدن آب میشود و فاجعه آبگیری سد گتوند را تکرار میکند، اما با وجود همه مخالفتها برخی گزارشها و واکنشها از آغاز به آبگیری این سد خبر میدهند. سد چمشیر آبگیری شد. درحالیکه بسیاری از فعالان محیط زیست با آبگیری این […]
سد چمشیر آبگیری شد. درحالیکه بسیاری از فعالان محیط زیست با آبگیری این سد مخالف بودند اما برخی شواهد نشان میدهد سد چمشیر دیروز آبگیری شده است. خبرگزاری دانشجو در اینباره نوشته که پیگیریها حکایت از آبگیری سد دارد. علیرغم اینکه بسیاری از کنشگران محیط زیست همزمان در صفحات خود در فضای مجازی این خبر را تایید کردند، علی سلاجقه، رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست بدون کوچکترین واکنشی به خبر آبگیری سد با حضور در یک برنامه تلویزیونی گفت: « اجازه نمیدهیم سد چمشیر آبگیری شود و تلاش میکنیم منطقی حرکت کنیم.»
این سخنان سلاجقه بیپاسخ نماند، طوریکه محمد درویش، فعال و کارشناس محیط زیست، با انتشار یک عکس در صفحه توئیتر خود خطاب به رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست نوشت: «این عکس مربوط به آبگیری امروز – ۲۷ دیماه ۱۴۰۱ – سد چمشیر است! آقای سلاجقه در حالیکه صبح امروز شما مشغول تکذیب آبگیری سد چمشیر در رسانه رسمی دولت بودید، یک از محیطبانهای شما این عکس را برایم فرستاد! درها را باز کنید و اجازه دهید واقعیتها فاش شود اگر صادق هستید.»
او همچنین خطاب به سلاجقه نوشت: «علی سلاجقه بهجای تکذیب آنچه اتفاق افتاده، بهتر است به شعور مخاطب احترام نهاده و اعلام کند سازمان متبوعش با هر کسی که روز گذشته آبگیری سد چمشیر را آغاز کرده – چه وزارت نیرو و چه پیمانکار چینی – برخورد قانونی کرده و آنها را به قوه قضاییه برای تعیین مجازات معرفی میکند.»همچنین در واکنشی مشابه به بیخبری سلاجقه از آبگیری سد چمشیر، حسین آخانی، فعال محیط زیست، با انتشار ویدیویی که آن را مربوط به آبگیری سد چمشیر میداند، برای رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست نوشت:«شما کارهای نیستید!»
این استاد دانشگاه در بخشی از این یادداشت با طعنه به معاون رئیس جمهور آورده که:«خبرنگاری به من درباره مصاحبه تلویزیونی آقای سلاجقه گفت، که گفتهاند «آبگیری چمشیر کذب است». این اتفاق به حدی برای من شوکآور بود که چند ساعتی در بهت فرو رفته بودم، نه از باب آبگیری توسط وزارت نیرو، من خوب میدانستم که جلوگیری از آبگیری سد چمشیر در حد امضا برجام است، تعجب من از حرفهای آقای سلاجقه بود، کسی که در پنج دی به رئیس جمهور نامه نوشته که آبگیری ممنوع است و امروز حتی خبر درستی از آبگیری ندارد.»
آخانی خطاب به آیندگان با اشاره به اینکه «ببخشید که نتوانستم جلوی قتل عروس زیبای زاگرس [رودخانه زهره] را بگیرم» در حساب اینستاگرامی خود نوشته که: «دی ۱۴۰۱ روز تلخی است…وزارت نیرو سدی را آبگیری کرد که به گتوند ۲ شهرت پیدا کرده است. این آبگیری نشان داد که برای وزارت نیرو نه علم مهم است و نه قانون.»
فکر نکنید بازی را برده و قلدری را اثبات کردهاید…
همچنین محمد درویش در ادامه واکنش خود به خبر آبگیری سد چمشیر در حساب اینستاگرامی خود در فضای مجازی نوشت: «سرانجام بهرغم آنکه چهار شخصیت حقیقی و حقوقی عالیرتبه نظام، یعنی معاون اول رییس جمهور – نامه شماره ۵۴۰۴۴/م مورخ ۱۷ دیماه ۱۴۰۱ – رییس سازمان حفاظت محیطزیست، کمیسیون اصل نود و رییس فراکسیون محیطزیست مجلس با صراحت مخالفت خود را با آبگیری سد چمشیر اعلام کرده بودند، از گچساران خبر میرسد که عصر روز ۲۶ دیماه ۱۴۰۱ فرآیند آبگیری سد چمشیر آغاز شده است! اگر این بیقانونی و دهنکجی به فرامین عالیترین مقامهای دولت و مجلس نیست، پس چیست؟»
او در بخش دیگری از یادداشت خود، ضمن اعلام انتظار برای استعفای سلاجقه، اقدامی که بهتعبیر این فعال محیط زیست هیچکدام از روسای قبلی سازمان در وضعیت مشابه انجام ندادند، نوشت: «سخن آخرم خطاب به سازندگان سد چمشیر است؛ فکر نکنید بازی را برده و قلدری خود را اثبات کردهاید. ما همچنان به مطالبهگری خود از طریق مجامع قضایی با طرح شکایت رسمی ادامه داده و پیوسته عملکرد فاجعهبار سد چمشیر پس از آبگیری را پایش و گزارش خواهیم کرد تا دروغگویان رسوا شوند.»
گفتنیست بسیاری از کارشناسان محیط زیست معتقدند آبگیری سد چمشیر تبعات زیست محیطی دارد، آنطورکه در گزارشها آمده و بهگفته رئیس سازمان محیط زیست، برخی کارشناسان محیطزیستی هشدار دادند پس از آبگیری سد چمشیر اتفاقی مشابه سد گتوند رخ میدهد و بهدلیل نمک فراوان موجود در منطقه، آب شور خواهد شد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰