هشدار WHO درباره خطرات چربیهای ترانس
گروه جامعه: سازمان جهانی بهداشت (WHO) در تازهترین گزارش خود هشدار داده است که به رغم روشنگریها و تلاشهای فراوان هنوز هم بسیاری از مواد غذایی در جهان حاوی چربیهای ترانس یا غیراشباع مصنوعی هستند که خطرناک و سمی محسوب میشوند.به گزارش ایسنا، بنا بر اعلام این سازمان پنج میلیارد نفر از جمعیت هشت میلیارد […]
سازمان جهانی بهداشت دولتهای جهان را فراخواند تا صدور مجوز برای استفاده از چربیهای ترانس مصنوعی را به شدت محدود کنند. بنا بر گزارش این سازمان، مصر، پاکستان و کره جنوبی از جمله کشورهایی هستند که میزان استفاده از این گونه چربیها در آنها بالا است.
در عین حال روندی مثبت برای کاهش میزان مصرف این چربیها در حال حاضر در کشورهای آرژانتین، بنگلادش، هند، پاراگوئه، فیلیپین و همچنین اوکراین مشاهده میشود.سازمان جهانی بهداشت تولیدکنندگان چربی و روغن در جهان را فراخواند تا چربیهای ترانس را از محصولاتی که به تولیدکننده موادغذایی میفروشند، حذف کنند.
در طبیعت نیز چربیهای ترانس یافت میشوند و میزان کمی از آنها به طور طبیعی و عمده در غذاها با منبع حیوانی مانند کره، شیر، خامه و گوشت موجود است. از این رو بین چربی ترانس طبیعی و چربی ترانس صنعتی یا مصنوعی تمایز وجود دارد.
سازمان جهانی بهداشت بر آن بود که تا سال جاری میلادی (۲۰۲۳) چربیها غیراشباع مصنوعی به طور کامل از چرخه تولید مواد غذایی حذف شوند.دانمارک یکی از کشورهای پیشرو در این عرصه است و حدود ۲۰ سال پیش استفاده از روغنها و چربیهای غیر اشباع صنعتی را به شدت محدود کرد. این امر سبب شده که موارد ابتلا به بیماریهای قلبی و گوارشی در این کشور کاهش یافته است. شیرینیجاتی که در روغن سرغ میشوند، محصولات حاوی سیبزمینی سرخشده و همچنین خوراکهای آماده که در سوپرمارکتها عرضه میشوند از جمله محصولاتی هستند که میزان چربیهای غیراشباع مصنوعی در آنها بالا است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰