تنها نیمی از مردم روزه گرفتند

گروه جامعه: براساس آخرین نظرسنجی صورت گرفته از سوی مرکز افکارسنجی جهاددانشگاهی(ایسپا) ۴۵ درصد پاسخگویان به سؤال «شما امسال در ماه رمضان روزه گرفته‌اید؟» پاسخ داده‌اند: تمام یا اکثر روزها را روزه گرفته‌اند.  به گزارش ایسپا، جدیدترین گزارش این مرکز در خصوص موضوع روزه‌داری و با هدف بررسی میزان روزه­‌داری مردم و دلایل شهروندان برای […]

گروه جامعه: براساس آخرین نظرسنجی صورت گرفته از سوی مرکز افکارسنجی جهاددانشگاهی(ایسپا) ۴۵ درصد پاسخگویان به سؤال «شما امسال در ماه رمضان روزه گرفته‌اید؟» پاسخ داده‌اند: تمام یا اکثر روزها را روزه گرفته‌اند.
 به گزارش ایسپا، جدیدترین گزارش این مرکز در خصوص موضوع روزه‌داری و با هدف بررسی میزان روزه­‌داری مردم و دلایل شهروندان برای روزه نگرفتن در روزهای پنجم تا ۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۰(۱۲ تا ۱۶ ماه رمضان) انجام شده است. این نظرسنجی با رعایت اصول علمی و با جامعه آماری ساکنین مناطق شهری و روستایی کل کشور با تعداد نمونه هزار و ۵۴۶ نفر به شیوه مصاحبه تلفنی به انجام رسیده است.
۵۰,۴ درصد پاسخگویان این پژوهش را مردان و ۴۹.۶ درصد را زنان تشکیل داده‌اند. ۲۵.۵ درصد پاسخگویان در رده سنی ۱۸ تا ۲۹ سال، ۴۸.۴ درصد در رده سنی ۳۰ تا ۴۹ سال و ۲۶.۱ درصد در رده سنی بالای ۵۰ سال بوده­‌اند. ۲۳.۴ درصد پاسخگویان مجرد و ۷۲.۴ درصد در حال حاضر متأهل هستند. ۶۵.۵ درصد پاسخگویان نیز دیپلم و زیر دیپلم و ۳۴.۵ درصد نیز تحصیلات دانشگاهی دارند.  با هدف بررسی میزان روزه‌داری مردم ایران از افراد نمونه پرسیده شده است «بعضی مردم در ماه رمضان روزه می‌گیرند و برخی هم ترجیح می‌دهند روزه نگیرند. شما امسال در ماه رمضان روزه گرفته‌اید؟». ۴۵ درصد پاسخگویان گفته‌اند تمام یا اکثر روزها را روزه می‌گیرند. ۱۰,۹ درصد برخی از روزها را روزه می‌گیرند و ۴۲.۶ درصد نیز گفته‌اند اصلاً روزه نمی‌گیرند. ۱.۶ درصد نیز به این سوال پاسخ نداده‌اند.
زنان و مردان الگوی رفتاری متفاوتی دارند و زنان (۵۱,۴ درصد) بیش از مردان (۴۰.۲ درصد) تمام یا اکثر روزها را روزه گرفته­‌اند و همچنین نزدیک به ۴۸.۴ درصد مردان گفته‌اند روزه نمی‌‌گیرند، در حالی که این میزان برای زنان ۳۸ درصد است. میزان روزه‌داری در میان گروه­‌های مختلف سنی و تحصیلی تفاوت معناداری را نشان نمی‌دهد.