نخستین رویداد ملی توسعه فناوری و نوآوری امید در بندرعباس برگزار شد

هرمزگان/ کلمه نیوز-نخستین رویداد ملی توسعه فناوری و نوآوری امید با حضور استاندار هرمزگان ،مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام (ره) هرمزگان ،رییس پارک علم و فناوری استان و جمعی از نخبگان و صاحبان ایده و طرح در سالن هتل هما بندرعباس برگزار شد.

استاندار هرمزگان در این همایش با تاکید بر اینکه پیشرفت‌های فناوری در کشور باید برای مردم ملموس شود،گفت : توسعه اقتصاد دانش‌بنیان یکی از ضرورت‌های کشور است و راه فقرزدایی همراه کردن جامعه و مردم با رشد اقتصادی است.

مهدی دوستی افزود: حکم عقل و امر رهبر معظم انقلاب اسلامی ایجاب می‌کند که تمام توان خود را برای دانش‌بنیان‌کردن و فناورانه‌کردن حوزه‌های مختلف کشور به کار بگیریم و در این حوزه بیش از پیش تمرکز داشته باشیم.

وی راه ایجاد درآمد و ثروت برای کشوررا ایجاد ارزش افزوده دانست و بیان کرد: این امر با ورود فناوری‌های نو و اقدامات دانش‌بنیان میسر خواهد بود چرا که ما در قبال آیندگان خود نیز مسئول هستیم و باید برنامه‌‌ای را ایجاد کنیم که نسل‌های بعدی نیز از ثروت‌های کشور بهره‌مند شوند.

نماینده عالی دولت در استان هرمزگان با بیان اینکه رسالت هر نسل این است که کشوری آبادتر را تحویل نسل بعد دهد، تصریح کرد: به کارگیری دانش صرفا محدود به تولید نیست بلکه در تغییر مدل‌های مالی و ایجاد تحول در  روش‌های نوین مدیریتی نیز می‌تواند بسیار کارساز باشد چرا که بسیاری از مدل‌های مالی و مدیریتی در دنیا روند تغییر را آغاز کرده‌اند و امروزه ما با کمپانی‌های بزرگی مواجه هستیم که به جای تمرکز بر تولید، بر روی ارائه خدمات کار می‌کنند.

وی با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر حل مسائل کشور با روش‌های مسئله محورانه و توجه به حلقه‌های میانی، تصریح‌کرد: بزرگترین راهبرد برای فقرزدایی، توام کردن آن با رشد اقتصادی است و این مهم نیز با انسان‌هایِ به کم قانع محقق نخواهد شد بلکه به تعبیر رهبری معزز انسان‌هایی باید در این مسیر ورود پیدا کنند که هدف و قله را ببینند و به سمت و سوی آن حرکت کنند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: کل مجموع هیدروکربن‌های‌های ایران، به حدود ۳۵۰ هزار بشکه می‌رسد که اگر هر بشکه را به ۶۰ دلار قیمت‌گذاری کنیم به ارزشی حدود ۲۱ هزار میلیارد دلار دست پیدا خواهیم کرد، این در حالی است که تولید ناخالص ملی یک‌سال یکی از کشورهایدبرجسته‌س اقتصادی بیش از ۲۳هزار میلیارد دلار است، بدین معنا که دارایی‌های نفتی ما که حاصل میلیاردها سال فعل و انفعالات است کمتر از تولید ناخالص داخلی یک کشور است بنابراین ناگزیر هستیم که با برنامه‌های ویژه‌ای درآمدهای خور را افزایش دهیم.

استاندار هرمزگان با تاکید بر لزوم توسعه صنعت پرورش میگو و تمرکز طرح محور امید بر آن، گفت: پایه‌ای ترین مسئله توسعه میگو ، برق رسانی است بر همین مبنا  در سفر ریاست جمهوری به استان ۱۰۰۰ میلیارد مصوبه برای این مهم اخذ کردیم که تاکنون قریب به ۳۰۰ میلیارد تومان از آن تخصیص پیدا کرده است‌.

وی ادامه داد: یکی از مشکلات موجود در جامعه این است که علی رغم تمام تلاش‌هایی که در حوزه‌ی ورود فناوری به کشور شده مردم تاثیر آن را مشاهده  نمی‌کنند به عنوان مثال یکی از رشدهای مشهود در حوزه فناوری این بود که کشوری در جنگ با محور عربی، غربی و شوروی محدودیت تامین سلاح و فشنگ داشت امروز به جایی رسیده است که مقامات ناتو از صدور فناوری تولید پهپادهای ایرانی به روسیه ابراز نگرانی می‌کنند بنابراین بی‌انصافی است که این حد از رشد را نبینیم اما بر همه ما است که پیشرفت فناوری در کشور  را برای مردم ملموس کنیم‌.

افزایش ۳ برابری درآمد آبزی پروری هرمزگان

مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام (ره) هرمزگان نیز در این مراسم با اشاره به اینکه این طرح “محور امید”برای نخستین بار و به صورت پایلوت در این استان با حمایت بنیاد احسان ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در حال اجراست، گفت: با سرمایه گذاری در حوزه آبزی پروری و هوشمندسازی استخرهای پرورش میگو، درآمد حوزه آبزی پروری استان سه برابر می‌شود.

منوچهر دانشمند افزود: استفاده از فناوری جدید در حوزه آبزی پروری هدف اصلی این همایش است و نزدیک به هشت ماه در استان هرمزگان روی این موضوع، مطالعه صورت گرفته است.

وی اظهارکرد: امروز در همایش ملی محور امید، سرمایه گذاران حوزه آبزی پروری دعوت شده اند و با اجرای برنامه‌های این همایش، درآمد استان در حوزه آبزی پروری سه برابر می‌شود.

مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام(ره) هرمزگان گفت: برای استفاده از توانایی‌های پارک علم و فناوری در این حوزه نیز یک تفاهم نامه با پارک علم و فناوری استان امضا شد.

دانشمند در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فعالیت های موثر بنیاد احسان در استان و کشور گفت : این بنیاد علاوه بر کمک در حوزه های مختلف از جمله سیل ،زلزله ، کمک به معیشت مردم در حوزه تحصیل دانش آموزان و فناوری نیز ورود موفقی داشته است به طوریکه دانش آموزان حتی بعد از فارغ التحصیلی نیز رها نشده و در این زمینه فعالیت نموده اند که در این زمینه و برای اشتغال دانش آموزان تفاهم نامه ای با آموزش و پرورش منعقد شده است.

طرح محور امید بدنبال افزایش بهره وری درمناطق محروم و کم برخوردار است

دبیر طرح ملی محور امید نیز گفت: این طرح با هدف افزایش بهره وری و اشتغال در مناطق کم برخوردار و ارائه ادبیات موضوعی و همچنین آشنایی با فناوران و نوآوران حوزه صنعت میگو و کشاورزی اجرا می‌شود که برای این منظور مطالعات مختلفی در زمینه فناوری و نیازشناسی صنایع مورد نظر صورت گرفته است.

محمدامیر زمانی با بیان اینکه درجامعه مخاطب محوری ما نقش نخبگان بسیار مهم و با اهمیت است افزود: براساس نیازشناسی صورت گرفته، یک دفترچه و سند ملی در حوزه نیازهای فناورانه صنعت میگو تدوین شده که بر این اساس یک برنامه اجرایی کلان تا پنج سال آینده پیش بینی شده است.

وی با بیان اینکه  از ۳۰ طرح ارسال شده به دبیرخانه این همایش، هفت طرح آن در شورای مدیریت همایش تصویب شده اظهار کرد: ۲۰ طرح نیز در حال بررسی فنی و کارشناسی است.

دبیر طرح ملی محور امید ابراز کرد: این طرح بصورت پایلوت و برای نخستین بار در هرمزگان اجرا شده که در تلاشیم دبیرخانه طرح را در دیگر استان‌ها نیز فعال کنیم.

زمانی همچنین از رونمایی دو دفترچه در زمینه صنعت پرورش میگو در این همایش خبر داد و گفت :  این دفترچه شامل ۲۱ طرح است که طرح نخست آن شامل یک برنامه کلان است که بر اساس آن تا پنج سال آینده با هزینه کرد ۳۸ هزار میلیارد تومان در حوزه هوشمندسازی فناورانه استخرهای پرورش میگوی هرمزگان، ۲۰۶ هزار میلیارد تومان به بهره وری و سود خالص این صنعت خواهد افزودودیگری دفترچه نیاز های این صنعت که یک سندجامع راهبردی است.

وی تصریح کرد: همچنین از ۴ تفاهم نامه که به تصویب شورای مدیریت طرح محور امید برای کمک به فناوران و این صنعت رسیده نیز رونمایی می شود که این ۴ تفاهم نامه با ۴ شرکت با سرمایه گذاری ۱۰ و نیم میلیار تومان،۲ میلیارد تومان،۸ میلیارد تومان و ۴ میلیارد تومان به امضا رسیده است.

رییس پارک علم و فناوری هرمزگان نیز  با بیان اینکه اهداف پارک علم و فناوری با اهداف بنیاد احسان یکی است گفت : پارک علم و فناوری استان در چند ماه اخیر به دنبال توسعه اکوسیستم های فناورانه بر اساس نیاز های استان بوده است .

علیرضا نصیری تصریح کرد: تمرکز امسال ما بر رویدادهای مختلفی بود تا با برگزاری آنها بتوان خروجی و نتیجه خوبی را برای استان رقم زد.

وی بیان کرد : جرقه تشکیل شرکت های دانش بنیان از دانشگاهها و بر اساس عرضه محوری و بازار یابی بوده که از مقطعی به بعد شرکت ها در این زمینه با چالش مواجه شدند که ما استراتژی تشکیل شرکت های دانش بنیان  را با انجام یک کار مطالعاتی  به سمت تشکیل بر اساس نیاز بازار بردیم.

یاد آور می شود؛ در پایان این همایش ۲ دفترچه خلاصه طرح‌های دبیرخانه طرح ملی محور امید در حوزه صنعت میگو رونمایی شد.

انتهای پیام/

خبرنگار :شهین صادقی