وابستگی ۹۰ درصدی به واردات آچار

گروه اقتصادی: رئیس اتحادیه ابزار فروشان تهران با بیان اینکه ابزار شامل آچارها، لوازم جوش و برش و ابزار آلات برقی، بادی و تراش است، اظهار کرد: بیش از یک سال و نیم است که واردات آچار ممنوع است، این در حالی است که فقط ۱۰ درصد نیاز کشور در داخل تولید می‌شود و کفاف […]

گروه اقتصادی: رئیس اتحادیه ابزار فروشان تهران با بیان اینکه ابزار شامل آچارها، لوازم جوش و برش و ابزار آلات برقی، بادی و تراش است، اظهار کرد: بیش از یک سال و نیم است که واردات آچار ممنوع است، این در حالی است که فقط ۱۰ درصد نیاز کشور در داخل تولید می‌شود و کفاف مصرف را نمی‌دهد.  
فریدون غمام نو، اظهار کرد: مسئولان درحالی به تولید داخل اکتفا می‌کنند که کل ابزار آلات دستی که شامل آچارهای استراتژیک مورد استفاده در هواپیما و صنایع حساس کشور است ممنوع شده است.  وی با بیان اینکه قطع واردات به دلیل ادعای تولیدکنندگان بوده، تصریح کرد: این در حالی است که ظرفیت تولید داخل متناسب با نیاز کشور نیست. ما این موضوع را به وزارت صمت هم اعلام کردیم که چرا وقتی فردی ادعای تولید می‌کند، بلافاصله واردات کل ابزار آلات قطع می‌شود و بعد تولیدکنندگان باید چندین سال برای باز شدن واردات دوندگی کنند.  
به گفته این مقام صنفی قطع واردات باعث تامین بازار از طریق کالای قاچاق می‌شود.  او همچنین در پاسخ سوالی درباره میزان افزایش قیمت ابزار آلات گفت که افزایش قیمت این کالاها متناسب با قیمت و نوسانات نرخ ارز است.  غمام نو در پایان خاطرنشان کرد که فروشندگان از تولید داخل حمایت و استقبال می‌کنند، اما توان تولید برخی از کالاها در کشور وجود ندارد. برای مثال برخی از آچارها ضد ضربه هستند که تکنولوژی آنها هنوز وجود ندارد. همچنین کارهایی که برای تعمیر هواپیما استفاده می‌شود حتما باید به کشور وارد شود.
 پیش‌تر در بخش‌های دیگر از جمله کالاهای آی‌تی، برخی مواد اولیه پوشاک، لوازم ورزشی و غیره نیز با مشکلات مشابه مواجه شده‌ بودند.