این افراد به هیچ وجه مصرف نمک را کم نکنند

گروه سلامت: داده‌های مطالعه‌ای جدید نشان داد کاهش مصرف سدیم در افراد مبتلا به نارسایی قلبی که بنابر آمار رسمی، دستکم شش میلیون بزرگسال آمریکایی به آن دچار هستند، خطر مرگ‌ومیر را افزایش می‌دهد.    نمک نخوردن برای مبتلایان به بیماری‌های قلبی مثل نمک به زخم پاشیدن است. بیشتر افراد رغبتی به غذاهای بی‌نمک ندارند و […]

گروه سلامت: داده‌های مطالعه‌ای جدید نشان داد کاهش مصرف سدیم در افراد مبتلا به نارسایی قلبی که بنابر آمار رسمی، دستکم شش میلیون بزرگسال آمریکایی به آن دچار هستند، خطر مرگ‌ومیر را افزایش می‌دهد.  

 نمک نخوردن برای مبتلایان به بیماری‌های قلبی مثل نمک به زخم پاشیدن است. بیشتر افراد رغبتی به غذاهای بی‌نمک ندارند و حتی برخی معتقدند که به رغم توصیه پزشکان، مصرف نمک برای سلامتی مفید است. نمک چاشنی اصلی غذای سفره در کشورها و جوامع مختلف محسوب می‌شود. 

 

نیویورک‌پست در مطلبی تازه در این باره نوشت: مصرف بیش از حد نمک با مشکلات و عوارضی چون فشارخون بالا، بیماری قلبی و سکته مرتبط است و همین امر سازمان غذا و داروی ایالات متحده آمریکا (FDA) را واداشته است که به آمریکایی‌ها توصیه کند نباید روزی بیش از ۲.۳ گرم سدیم مصرف کنند. بزرگسالان آمریکایی در حالت عادی روزانه ۳.۴ گرم سدیم مصرف می‌کنند.

با این حال متخصصان دانشکده پزشکی دانشگاه کریتون در شهر اوماها واقع در ایالت نبراسکای آمریکا به این نتیجه رسیدند که پایین بودن مقدار سدیم در رژیم غذایی برای افراد مبتلا به نارسایی قلبی خطرناک است.
دکتر “آنیرود پالیچرلا”، نویسنده ارشد این مطالعه و رزیدنت داخلی این دانشگاه، در بیانیه‌ای گفت: یافته‌های ما نشان داد که محدود کردن مصرف سدیم در رژیم غذایی به کمتر از میزان معمول و مورد نیاز بدن، بر مدیریت نارسایی قلبی اثر معکوس می‌گذارد.

به نوشته نیویورک‌پست، این پژوهشگران ۹ کارآزمایی تصادفی کنترل‌شده را که بین سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۲۲ انجام شده بود – به اضافه آزمایشی که در سال ۱۹۹۱ منتشر شد – همراه با داده‌های سدیم دریافتی و اطلاعات مربوط به مرگ‌ومیر بیماران و بستری شدن‌های آنان، بررسی کردند. این مطالعه که در نشست علمی سالانه کالج آمریکایی قلب و عروق با کنگره جهانی قلب و عروق ارائه شد، در مجموع بررسی داده‌های نزدیک به ۳۵۰۰ بیمار مبتلا به نارسایی قلبی را در بر داشت. 

متخصصان دریافتند که احتمال مرگ‌ومیر در بیمارانی که روزانه کمتر از ۲۰۵ گرم سدیم مصرف می‌کنند، ۸۰ درصد بیشتر از بیمارانی است که مصرفشان اندکی بیشتر است و به این نتیجه رسیدند که محدود کردن بیش از حد سدیم در برنامه غذای روزانه هیچ فایده‌ای برای این بیماران ندارد. با این حال این متخصصان هشدار دادند که یافته‌های این مطالعه، متضمن بی‌ضرر بودن مصرف آزاد نمک برای همه نیست.

دکتر پالیچرلا گفت: محدود کردن مصرف سدیم برای کمک به مدیریت نارسایی قلبی مفید است و نکته مهم، میزان این محدودیت است. این مطالعه نشان می‌دهد که به جای محدود کردن بیش از حد سدیم، باید میزان مطمئنی از آن را مصرف کرد.با این حال، نتایج این مطالعه موید ادعاهای قبلی است که می‌گفت نمک دشمن ما نیست. 
دکتر “جیمز دی نیکولانتونیو”، پژوهشگر قلب و عروق و نویسنده کتاب «دردسر نمک»، پیش‌تر به نیویورک‌پست گفته بود که با مصرف روزی شش گرم نمک، هیچ مشکلی برای سلامتی‌ پیش نمی‌آید.  

او در سال ۲۰۱۷ گفته بود: امروز درک می‌کنیم که برداشت ۴۰ سال پیش ما در مورد نمک اشتباه بود. در واقع، نمک دروازه تغذیه سالم است.مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۶ نیز به نتایج مشابهی رسید. متخصصان این مطالعه که در شهر نیویورک انجام شد، گفتند هیچ مدرک قطعی نیافته‌اند که نشان دهد کاهش مصرف نمک، خطر بروز حمله قلبی یا سکته مغزی را در افراد سالم کاهش می‌دهد. اما استدلال اداره بهداشت شهر نیویورک این است که محدود کردن مصرف نمک و پیروی از توصیه‌های مرتبط با آن قطعا تاثیرگذار است.  

سازمان غذا و داروی ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۲۱ از صنایع غذایی خواست که میزان سدیم موجود در محصولات خود را کاهش دهند تا از این راه تعداد مرگ‌ومیرهای مرتبط با بیماری‌های قلبی کاهش یابد. طبق گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری در ایالات متحده آمریکا، بیماری قلبی دلیل اصلی مرگ‌ومیر در این کشور است و فقط در سال ۲۰۲۱ میلادی ۶۹۵ هزار و ۵۴۷ نفر جان خود را به همین دلیل از دست داده‌اند. همچنین توصیه کارشناسان این است که با مصرف میوه‌ها و سبزی‌های تازه و پرهیز از غذاهای فراوری‌شده، بسته‌بندی و کنسروی، میزان مصرف سدیم را محدود کنید.