برگزاری دادگاه ۴۴۹ روز پس از بازداشت موقت

  گروه سیاسی: روزنامه اعتماد نوشت:۲۲ فروردین ۹۹ بود که امیرحسین مرادی و علی یونسی، دو دانشجوی نخبه دانشگاه شریف از سوی نهادهای امنیتی بازداشت شدند و سرنوشت‌شان حداقل تا امروز متفاوت از آنچه تصور می‌کردند، رقم خورد. خبر اولیه که منتشر شد حکایت از آن داشت که علی یونسی که برنده مدال نقره المپیاد […]

 

گروه سیاسی: روزنامه اعتماد نوشت:۲۲ فروردین ۹۹ بود که امیرحسین مرادی و علی یونسی، دو دانشجوی نخبه دانشگاه شریف از سوی نهادهای امنیتی بازداشت شدند و سرنوشت‌شان حداقل تا امروز متفاوت از آنچه تصور می‌کردند، رقم خورد. خبر اولیه که منتشر شد حکایت از آن داشت که علی یونسی که برنده مدال نقره المپیاد نجوم کشوری در سال ۱۳۹۵ و همچنین مدال طلای المپیاد جهانی نجوم در سال ۱۳۹۶ است، بدون اعلام دلیل دستگیری، توسط ماموران بازداشت شد.

  همچنین ماموران امنیتی امیرحسین مرادی که او هم دانشجوی رشته فیزیک دانشگاه صنعتی شریف و برنده مدال نقره المپیاد نجوم کشوری در سال ۱۳۹۶ است را هم بازداشت کردند. در بحبوحه سوالات بسیاری که افکار عمومی درگیر چرایی بازداشت این دو دانشجوی نخبه بود ، سخنگوی دستگاه قضایی در نشست خبری خود بدون نام بردن از این دو دانشجو، جرم  آنها را ارتباط با ضدانقلاب و به‌ویژه مجاهدین خلق اعلام کرد و در حالی که هنوز دادگاهی برای آنها تشکیل نشده بود، اعلام کرد که آنها «تحت تعلیمات این گروهک (مجاهدین خلق) به دنبال انجام اقدامات خرابکارانه در کشور بودند و یکسری اقدامات ایذایی هم انجام داده بودند.» گفته‌های اسماعیلی که گفته بود  در بازرسی از منازل این دو دانشجو اقلام انفجاری کشف شده است، بلافاصله از سوی خانواده علی یونسی رد شد. با این وجود اما بازداشت موقت چندین ماهه این افراد ادامه داشت تا در تیر ماه ۹۶ خبر عجیب دیگری منتشر شد. خبری که گواه از آن داشت که انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف جلسه‌ای با حضور نمایندگانی از هر تشکل دانشجویی و شورای صنفی، چند نفر از اساتید و مقامات دانشگاه، یک نماینده از بنیاد ملی نخبگان، معاون امنیتی دادستان، بازپرس پرونده، یک کارشناس امنیتی و دو دانشجوی بازداشت شده این دانشگاه یعنی امیرحسین مرادی و علی یونسی برگزار شده است. جلسه‌ای که نمونه آن سابقه نداشت و در محل کاخ دادگستری و دادسرای عمومی برگزار شد و در آن اتهامات این دو دانشجو مطرح شده و آنها از سوی نمایندگان دانشجویی، اساتید حاضر و نمایندگان قوه قضاییه مورد سوال قرار گرفتند. بنا بر آنچه حاضرین در این جلسه گفتند، پیش از ورود دو دانشجوی بازداشتی برای دیگر حاضران دو ویدیو از یک انفجار پخش شد که در هیچ‌یک از آنها چهره‌ای مشخص نبوده و معلوم نشده چه کسی یا کسانی در آن حضور دارند. این اتفاق با واکنش جدی فعالان دانشجویی، جامعه حقوقی و خانواده زندانیان مواجه شد اما حتی برگزاری این جلسه هم تغییری در وضعیت این دو نفر ایجاد نکرد و امیرحسین مرادی و علی یونسی همچنان در بازداشت «موقت» ماندند. نهایتا وکیل علی یونسی خبر داد که توانسته با این دانشجوی زندانی دیدار و گفت‌وگو کند. مصطفی نیلی، در گفت‌وگو با کانال خبری «امتداد» با ارایه این توضیح که موکلین آنها، دو جوان ۲۰ ساله‌اند که (در زمان دیدار) قریب به ۱۴ ماه است در بند امنیتی ۲۰۹ -۶۰ روز اول بازداشت به صورت جداگانه و انفرادی- با محدودیت در هواخوری و دسترسی به تلفن و شرایط ویژه هستند، تاکید کرده بود که «ملاقاتی ۲۰ دقیقه‌ای بین وکیل و موکل جهت تنظیم لایحه دفاعیه و ارایه دفاع مناسب در دادگاه کافی نیست و نگهداری ایشان در بند امنیتی ۲۰۹ اوین به صعوبت این امر افزوده است.» او با اشاره به اینکه «همگان نیک می‌دانیم که نگهداری متهمان در بند ۲۰۹ و محدودیت در حقوق طبیعی و اولیه افراد، خلاف قانون و ناقض اصل دادرسی عادلانه است»، از دادستانی تهران و دادیار ناظر بر متهمان و محکومین سیاسی و امنیتی خواسته بود تا با ورود قاطع به این موضوع، از استمرار این اقدام جلوگیری کنند. درنهایت بالاخره روز شنبه درحالی که ۴۴۹ روز از بازداشت این دو دانشجوی نخبه می‌گذشت، جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده آنها در دادگاه انقلاب برگزار شد. بنابر توضیحات مصطفی نیلی در این جلسه دادگاه، پس از قرائت کیفرخواست توسط نماینده دادستان و تفهیم اتهام به متهمان، ابتدا متهمان از خود دفاع و در ادامه وکلا دفاعیات خود را بیان کرده‌اند.