نکاتی که باید هنگام خرید تنقلات عید بدانید

گروه جامعه: رضا محمدی معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با تاکید بر اینکه آجیل، گز و تنقلات باید دارای مجوز بهداشتی ساخت و آرم سازمان غذا و دارو باشند، بیان کرد: این فرآورده‌ها باید از مراکز و فروشگاه‌های معتبر خریداری شوند و از خرید از دست‌فروشان و فروشندگان دوره‌گرد اکیداً خودداری شود.محمدی […]

گروه جامعه: رضا محمدی معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با تاکید بر اینکه آجیل، گز و تنقلات باید دارای مجوز بهداشتی ساخت و آرم سازمان غذا و دارو باشند، بیان کرد: این فرآورده‌ها باید از مراکز و فروشگاه‌های معتبر خریداری شوند و از خرید از دست‌فروشان و فروشندگان دوره‌گرد اکیداً خودداری شود.محمدی با اشاره به شیوع بیماری‌های ویروسی و احتمال انتقال آلودگی اظهار کرد: مواد خوراکی به هیچ‌ عنوان نباید خارج از فروشگاه و در معرض گرد و غبار قرار بگیرند.وی ادامه داد: فروش و نگهداری مغزیجات در معابر و پیاده‌روها بدون بسته‌بندی و به‌صورت فله‌ای و یا در ویترین مغازه‌ها در معرض تابش نور مستقیم خورشید می‌تواند باعث فساد مغز‌ها شود.

ویژگی‌های آجیل تازه
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد مطرح کرد: هنگام خرید آجیل به تازگی آن توجه داشته باشید، آجیل تازه نباید هیچ‌گونه بوی بدی داشته باشد و بوی ماندگی، بوی تند و یا بوی ترشیدگی نشانه ناسالم بودن آجیل است.محمدی افزود: آجیل‌های پودری، تارعنکبوتی و ریسه‌ای تازه نیستند و وجود حفره روی آجیل نشانه آفت‌زدگی آن است.وی با تاکید بر اینکه تا حد امکان باید از خرید هرگونه آجیل رنگی خودداری شود، گفت: طبق ضوابط سازمان غذا و دارو، به کار بردن هر نوع رنگ حتی رنگ‌های مجاز خوراکی در تولید آجیل‌ها ممنوع است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد بیان داشت: یکی از راه‌های مخفی کردن کهنگی و آلودگی آجیل‌ها شور کردن و سپس بو دادن آن‌هاست.

آجیل خام بخرید
محمدی توصیه کرد: مردم سعی کنند آجیل را به‌صورت خام، در حد نیاز و جداگانه خریداری و سپس در منزل مخلوط کنند.وی با اشاره به اینکه آجیل خام به دلیل نداشتن نمک و رنگ‌های مصنوعی ارزش غذایی بالاتری نسبت به آجیل شور دارد، توضیح داد: آفلاتوکسین که ماده‌ای بسیار سمی و مقاوم است و می‌تواند باعث بروز مسمومیت حاد و مزمن در انسان و حیوانات ‌شود، ممکن است در مواد غذایی مانده اعم از غلات، دانه‌های روغنی، ادویه‌جات، ذرت، بادام زمینی، پسته، فلفل قرمز، فلفل سیاه و میوه‌های خشک وجود داشته باشد.

آجیل باید در جای خشک و خنک نگهداری شود
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با بیان اینکه آجیل باید در جای خشک و خنک نگهداری شود، مطرح کرد: گرما و رطوبت احتمال رشد قارچ را افزایش می‌دهد و می‌تواند باعث فاسد شدن مواد غذایی شود.
محمدی ضمن اشاره به خطرات ناشی از رژیم غذایی پرچربی، بیان کرد: وجود چربی‌های متراکم در انواع آجیل در افزایش وزن و بروز چاقی موثر است.وی مصرف زیاد آجیل را یکی از علل جمع شدن انرژی و چربی بیش از حد در بافت‌های بدن و در نهایت افزایش وزن دانست و افزود: آجیل‌های شور خطر بروز پرفشاری خون را نیز به همراه دارند.

به نشانگر رنگی تغذیه‌ای توجه کنید
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد مطرح کرد: گز یکی از پرمصرف‌ترین شیرینی‌ها است که هنگام خرید آن باید علاوه بر توجه به شماره پروانه بهداشتی ساخت و تاریخ تولید و انقضا، به نوع و میزان مغز و نشانگر رنگی تغذیه‌ای آن نیز توجه کرد.محمدی با اشاره به اینکه نشانگر رنگی تغذیه‌ای راهنمای مصرف‌کنندگان به‌ویژه افراد مبتلا به بیماری دیابت و فشار خون است، گفت: این نشانگر شامل اطلاعاتی در خصوص میزان قند، چربی، نمک و اسیدهای چرب ترانس در هر سهم از ماده غذایی است.وی خاطرنشان کرد: مردم در صورت مشاهده هرگونه تخلف، فروش و بسته‌بندی محصولات و مواد غذایی بدون مجوزهای بهداشتی غذا و دارو، می‌توانند از طریق سامانه تلفن گویای ۱۹۰ بازرسان را در جریان قرار دهند.