آبشیرینکن جدید ۲۵۰۰مترمکعبی قشم وارد مدار خدمت رسانی شد/ شیرین شدن کام ۱۰ هزار قشموند
فتح الهی با اعلام این خبر گفت: با بهره برداری از این آبشیرینکن، افزون بر ۱۰ هزار نفر از ساکنین شهر قشم، روستای طولا و مسکن مهر همجوار با این روستا از امکان بهره مندی از نعمت آب آشامیدنی سالم، بهداشتی و با کیفیت برخوردار می شوند.
وی ادامه داد: تا پیش از این، ۲۰هزار مترمکعب آب شیرین طی ۲۴ ساعت شبانه روز در مجموعه صنعتی آب، برق و تاسیسات قشم تولید می شد که با بهره برداری از این آبشیرینکن جدید، ظرفیت تولید آب شیرین از دریا به ظرفیت ۲۲هزار و ۵۰۰ مترمکعب آب در روز خواهد رسید و بیش از ۱۲ درصد رشد ظرفیت تولید آب را شاهد خواهیم بود.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم با اشاره به اقدامات جهادی و تلاش های شبانه روزی مهندسان و کارکنان شرکت آب، برق و تاسیسات قشم در راستای منویات مقام معظم رهبری مبنی بر سیاست های اقتصاد مقاومتی و سال « تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین»، تصریح کرد: طراحی و ساخت این آبشیرین کن، توسط نیروهای متخصص و بومی شرکت آب، برق و تاسیسات قشم به انجام رسیده و قطعات تولیدی دو شرکت دانش بنیان ایرانی نیز برای ساخت به کار گرفته شده است.
فتح الهی تاکید کرد: رفع مشکلات مربوط به تامین آب شرب مورد نیاز شهروندان قشم و افزایش ظرفیت تولید آب و برق یکی از چالش های دیرینه منطقه آزاد قشم بوده است که دولت سیزدهم در بزرگترین جزیره خلیج فارس نهایت تلاش خود را برای به حداقل رساندن تنش آبی در هنگامه اوج گردشگری جزیره به کار گرفته است.
وی همچنین، انعقاد قرارداد مشارکت با بحث خصوصی به روش BOT جهت تامین آب شهر قشم به ظرفیت ۱۰ هزار مترمکعب در روز با سرمایه گذاری معادل ۲۵۵ میلیارد تومانی شرکت فراب، را از اقدامات مهم انجام شده توسط سازمان منطقه آزاد قشم برای رفع چالش تامین آب جزیره برشمرد و افزود: در ماه پایانی فصل تابستان سال ۱۴۰۱، عملیات اجرایی این واحد آبشیرینکن آغاز و کلنگ طراحی و ساخت آن، در مجتمع آبشیرینکن شهر قشم به زمین زده شد.
به گفته مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم، اقدام مهم دیگر برای توسعه زیرساخت های تولید آب شرب از دریای خلیج فارس و کاهش تنش آبی، تخصیص زمین جهت ساخت تاسیسات آبشیرین کن در اراضی پیش بینی شده در روستاهای سلخ، تورگان و باسعیدو با روش اسمز معکوس( RO) با ظرفیت مجموعا ۱۲هزار مترمکعب (هر واحد به ظرفیت چهار هزار مترمکعب) محسوب می شود که با همکاری شرکت آب و فاضلاب استان هرمزگان در دستور کار قرار گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین با پیگیری و مذاکره صورت گرفته بین سازمان منطقه آزاد قشم و وزارت نیرو، مجوز مورد نیاز برای تخصیص ۵هزار مترمکعب آب در روز در قالب خرید تضمیمی برای شهر درگهان اخذ شده است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم افزود: مشکل آب از مهمترین مطالبات مردمی است که در یک سال اخبر تمام انرژی خود را برای حل این مشکل به هر روش ممکن را به کار گرفتهایم.
فتح الهی ادامه داد: کار بزرگی که امروز در شرکت آب و برق و تاسیات منطقه آزاد قشم به دستان توانمند جوانان متخصص انجام شده به دو جهت ارزشمند است که نخستین آن پاسخگویی به نیاز مردم است.
وی گفت: قطعی شبانه آب در برخی محلات شهر قشم وجود داشت که با بهرهبرداری امروز می توان گفت این مشکل تقریبا برطرف شده و جز در مواردی که حادثه و اتفاقی روی دهد قطعی آب نخواهیم داشت.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم تصریح کرد: جنبه دیگر اهمیت این رویداد، انجام آن به دست جوانان و متخصصان بومی منطقه است که توانمندی خود را نشان دادند و سازمان منطقه آزاد نیز با اعتماد به آنها اعتبارات لازم را تخصیص داد.
فتح الهی تصریح کرد: آنچه در ۶ ماهه اخیر اتفاق افتاده و ۴ هزار مترمکعب آب در روز را به ظرفیت تولید آب قشم اضافه کرده است به اذعان متخصصان این بخش توسط پیمانکاران وزارت نیرو حداقل در دوره زمانی۳ ساله اجرایی می شود.
یادآور می شود، اوایل تابستان ۱۴۰۱ و در دوره اوج فصل گرما، با همت کارکنان و مهندسان بومی و متخصصان داخلی شرکت آب، برق و تاسیسات قشم، پروژه طراحی، ساخت و نصب واحد ۱۵۰۰ متر مکعبی آبشیرینکن به روش اسمز معکوس نیز با اعتباری بالغ بر ۹۰ میلیارد ریال با ثبت رکورد ساخت طی کمتر از ۶۰ روز و تامین آب آشامیدنی ۲۵۰۰ نفر از ساکنان محلات جدید قشم، مناطق مسکونی و صنعتی حومه این شهر، تیرماه امسال به بهره برداری رسید.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰