ثبت و تایید پیامکی چک تا پایان تیرماه
گروه اقتصادی:سخنگوی اجرای قانون جدید چک گفت: نسبت چکهای برگشتی به چکهای مبادلهای جدید از ابتدای فروردین تا پایان خرداد ماه حدود ۳٫۵ درصد شده است که این اتفاق نشان دهنده این است که قانون جدید چک در کاهش آمار چکهای برگشتی بسیار موثر بوده است. آمنه نادعلی زاده سخنگوی اجرای قانون جدید چک شب […]
آمنه نادعلی زاده سخنگوی اجرای قانون جدید چک شب گذشته به صورت اینترنتی مهمان برنامه «عیار» شبکه افق بود و از آخرین تحولات اجرای قانون جدید چک گزارشی ارائه کرد. وی در این برنامه با اشاره به مرحله جدیدی از اجرای قانون جدید از ابتدای سال جاری گفت: دسته چکهای جدید صیادی نسبت به دسته چکهای قدیمی یک ویژگی متمایزی دارند و آن این است که چکهای جدید صادر شده باید در سامانه صیاد ثبت شوند.
وی در خصوص آخرین آمار مربوط به دسته چکهای جدید صیادی خاطر نشان کرد: تا آلان حدود دو میلیون و سیصد هزار دسته چک جدید صیادی توزیع شده است که عملا نزدیک به ۴۰ میلیون برگ چک را شامل میشود. از این ۴۰ میلیون برگ چک حدود ۱۱ درصد آن هم در بازار به گردش افتاده است که معادل ثبت پنج میلیون و پانصد و هفتاد هزار چک در سامانه صیاد میشود.
سخنگوی اجرای قانون جدید چک با اشاره به آمار چکهای جدید صیادی که برگشت خورده است، عنوان کرد: از چکهای جدید صیادی که مبادله شدهاند تنها ۳٫۵ درصد آنها برگشت خوردهاند یعنی نسبت چکهای برگشتی به چکهای مبادلهای جدید از ابتدای فروردین تا پایان خرداد ماه حدود ۳٫۵ درصد شده است که این اتفاق نشان دهنده این است که قانون جدید چک در کاهش آمار چکهای برگشتی بسیار موثر بوده است. در همین بازه زمانی یعنی از ابتدای فروردین تا پایان خرداد ماه، آمار چکهای برگشتی به چکهای مبادله شده قدیمی به ۸٫۵ درصد رسیده است.
وی اضافه کرد: بانک مرکزی یک سرویس جدیدی را رونمایی کرده که امکان استعلام ثبت چک را بدون احراز هویت خاصی فراهم میکند تا به این وسیله شرکتهای حقوقی و اشخاص حقیقی بتوانند در لحظه از ثبت چک در سامانه صیاد مطمئن شوند و بعد نسبت به دریافت چک اقدام کنند.
سخنگوی اجرای قانون جدید چک با اشاره به در دستورکار
بودن اتصال خودپردازها به سامانه صیاد و همچنین برقراری امکان ثبت و تایید چک با پیامک و کدهای دستوری USSD اظهار داشت: ثبت چک با خودپرداز در برنامه بانک مرکزی قرار دارد و شبکه بانکی تلاش میکند تا این امکان را فراهم کند. علاوه بر این بانک مرکزی ثبت و تایید چک با استفاده از پیامک و کدهای دستوری USSD در دستور کار دارد و تا پایان تیر ماه شاهد عملیاتی شدن آن خواهیم بود.
وی در خصوص نبود وحدت رویه در ثبت اطلاعات چک در برخی از بانکها و مشکلاتی که این موضوع برای فعالان اقتصادی ایجاد کرده است، گفت: از لحاظ فنی اطلاعات درخواستی یکسان است اما بعضا بانکها سلایق مختلفی دارند و بر اساس سلائق خودشان سرویسهای ارائه دهنده خدمات خود را طراحی کردهاند که در این خصوص تذکرات لازم به بانکها داده شده است تا با حداقل اطلاعات امکان ثبت و تأیید را برای مشتری فراهم کنند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰