اگر سنگکلیه دارید این میوه و سبزیجات را بخورید
گروه سلامت:مطالعات جدید پژوهشگران نشان می دهد:خوردن میوه ها و سبزیجات ممکن است از ایجاد سنگ های کلیوی عود کننده جلوگیری کنند.افرادی که به سنگ کلیه مبتلا شده اند، از میزان درد بسیار زیادی که این بیماری می تواند ایجاد کنند، آگاه هستند و برخی آن را با زایمان مقایسه می کنند. سنگ کلیه همچنین […]
از میان شرکت کنندگانی که برای اولین بار دچار سنگ کلیه شدند، ۷۳ نفر در طی حدود ۴.۱ سال با یک دوره دیگر سنگ کلیه مواجه شدند. با این حال، هنگامی که محققان عمیق تر کاوش کردند، متوجه شدند که رژیم غذایی در این رابطه دارای اهمیت زیادی است. در این میان بیمارانی که سطوح پایین تری از کلسیم و پتاسیم مصرف می کردند، در طول دوره پیگیری، به احتمال زیاد سنگ کلیه مجدد را تجربه می کردند.
دکتر اندرو رول، نفرولوژیست و پژوهشگر کلینیک مایو و نویسنده ارشد این مطالعه در رابطه با موضوع فوق می گوید: این یافته های غذایی ممکن است اهمیت ویژه ای داشته باشند، زیرا توصیه ها برای پیشگیری از سنگ های کلیوی اساساً بر اساس عوامل رژیمی مرتبط با تشکیل سنگ برای اولین بار انجام شده است. به طور طبیعی ممکن است بیماران رژیم غذایی خود را برای جلوگیری از بروز سنگ کلیه تنظیم نکنند، اما اگر مردم اطلاع داشته باشند که رژیم غذایی به جلوگیری از عود سنگ کلیه کمک کند، احتمال بیشتری دارد که این کار را انجام دهند.
در این میان مصرف نوشیدنی های حاوی کافئین با مقادیر فراوان غلات کامل و آجیل می تواند مشکل را تشدید کند. زیرا آن ها حاوی سطوح بالایی از فیتات ، یک ترکیب آنتی اکسیدانی هستند که می تواند منجر به افزایش جذب کلسیم و دفع کلسیم از طریق ادرار شود.
به همین دلیل محققان توصیه میکنند که به جای مصرف افراطی مایعات، افرادی که در معرض خطر سنگهای کلیه مکرر هستند، روی منابع غذایی غنی از کلسیم و پتاسیم، به ویژه به شکل میوهها و سبزیجات تمرکز کنند.
بر این اساس توصیه می شود در صورت داشتن سنگ کلیه، میوه ها و سبزیجات بیشتری بخورید و روی آنهایی که سرشار از کلسیم و پتاسیم هستند تمرکز کنید. موز، پرتقال، گریپ فروت، طالبی، خربزه ، کیوی، انواع توت ها، آناناس، پاپایا، آووکادو و زردآلو به همراه سبزیجات برگ سبز تیره، سیب زمینی، قارچ، نخود فرنگی، کلم بروکلی، خیار و کدو سبز حاوی این ماده ارشمند هستند. شرح کامل این یافته ها در مجموعه مقالات Mayo Clinic منتشر شده است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰