روند افزایشی ابتلا به ویروس کرونا ادامه دارد
گروه جامعه: تعطیلات نوروزی به پایان رسیده است و از امروز فعالیت مدارس دوباره آغاز میشود. در این بین آنچه سبب نگرانی برخی خانوادهها شده افزایش آمار ابتلا به کووید-۱۹ است که روندی صعودی را در پیش گرفته است. به عبارت دیگر این نگرانی وجود دارد که چنانچه در مدارس پروتکلهای بهداشتی به درستی رعایت […]
به عبارت دیگر این نگرانی وجود دارد که چنانچه در مدارس پروتکلهای بهداشتی به درستی رعایت نشود آمار ابتلا به این بیماری و به دنبال آن افزایش آمار بیماران بستری و در نهایت مرگ و میر ناشی از کرونا افزایش یابد.این درحالی است که بررسیهای وزارت بهداشت و درمان نیز از این حکایت دارد که تعداد شهرهایی که در وضعیت قرمز قرار دارند، بیشتر شده است.
۱۹ شهر در وضعیت قرمز
براساس آخرین گزارش وزارت بهداشت و درمان این روزها تعداد شهرهایی که در وضعیت قرمز قرار دارند افزایش پیدا کرده و از ۱۳ شهر به ۱۹ شهر رسیده است.این درحالی است که تعداد شهرهای با وضعیت نارنجی اندکی کاهش داشته و از ۴۸ شهر به ۴۵ شهر رسیده است.
با این حال تعداد شهرهای در وضعیت زرد نیز افزایش قابل توجهی پیدا کرده و از ۱۹۴ به ۲۳۳ شهر رسیده است.
به این ترتیب میتوان گفت از آمار تعداد شهرهایی که در وضعیت آبی قرار دارند نیز کاسته شده و از ۱۹۳ به ۱۵۱ شهر رسیده است.البته برخی کارشناسان معتقدند با توجه به اینکه هنوز برخی شهروندان در مسافرت هستند و به شهرهای خود بازنگشتهاند این احتمال وجود دارد که هفته آینده تعداد شهرهای در وضعیت قرمز و نارنجی افزایش پیدا کند.
روند افزایش ابتلا ادامه دارد
بررسیها نشان میدهد که روند ابتلا به کووید-۱۹ از نیمه دوم بهمن گذشته آغاز شده و همچنان نیز ادامه دارد.دکتر بابک عشرتی، معاون فنی مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت درباره مسائلی که سبب شده روند ابتلا به کرونا در کشور دوباره افزایشی شود به خبرنگار جام جم آنلاین میگوید: به نظر میرسد که کاهش ایمنی جمعی، شیوع زیرسویههای جدید امیکرون و کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی سبب افزایش ابتلا به بیماری شده است.
آن طور که او توضیح میدهد تا مدتی پیش ایمنی جمعی ایجاد شده در جامعه که ناشی از تاثیر تزریق واکسن و ابتلا به بیماری بود در شرایط مناسبی قرار داشت. اما این روزها با شیوع زیرسویههای جدید امیکرون موارد ابتلا به بیماری افزایش یافته است.معاون فنی مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در پاسخ به این پرسش جام جم آنلاین که روند ابتلا به کووید-۱۹ تا چه زمانی افزایشی خواهد بود؟ عنوان میکند: به نظر میرسد تا پایان فروردین ماه شاهد افزایش روند ابتلا به بیماری خواهیم بود.
معاون فنی مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت و درمان درباره زیرسویههایی که این روزها در کشور فراگیر است نیز میگوید: همه زیرسویههای امیکرون که در دنیا شایع شده است در کشورمان نیز وجود دارد.
او در پاسخ به این پرسش که احتمال ایجاد جهش جدید در ویروس چقدر جدی است؟ توضیح میدهد: احتمال ایجاد جهش در ویروس هنوز وجود دارد و ممکن است سویه جدیدی که قدرت بیماریزایی و انتقال بیشتری نسبت به امیکرون دارد، فراگیر شود.این درحالی است که افزایش ابتلا به کووید-۱۹ همواره با افزایش بیماران نیازمند بستری و مرگ همراه است. به همین دلیل کارشناسان به شهروندان توصیه میکنند که پروتکلهای بهداشتی را جدی بگیرند.
خطر را جدی بگیرید
نتایج بررسیهای کارشناسان از این حکایت دارد که این روزها سالمندان و افراد دارای بیماری زمینهای بیشتر گروههایی هستند که در مراکز درمانی به دلیل ابتلا به کووید-۱۹ بستری میشوند.دکتر عشرتی در این باره توضیح میدهد: سالمندان، افراد مبتلا به بیماری زمینهای و افرادی که دوز یادآور واکسن را تزریق نکردهاند بیش از سایر افراد به دلیل ابتلا به کووید-۱۹ در مراکز درمانی بستری میشوند.
آن طور که او توضیح میدهد شهروندان نباید تصور کنند که کرونا ریشهکن میشود، زیرا این ویروس جهش میکند و سویه و زیرسویههای بیشتری فراگیر خواهد شد. به همین دلیل شهروندان باید راهکارهای مقابله با این ویروس و مراقبت از خود را یاد بگیرند و چنانچه نشانههای ابتلا به بیماری را دارند در جمع حاضر نشوند.
معاون فنی مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت درباره نشانههای ابتلا به بیماری نیز عنوان میکند: شهروندان نباید انتظار نشانههای عجیب و غریب را داشته باشند. به عبارت دیگر اگر شخصی نشانههای ابتلا به سرماخوردگی معمولی را نیز دارد، بهتر است تا پنج روز بعد از برطرف شدن نشانههای ابتلا به بیماری از حضور در جمع خودداری کند.
آن طور که او توضیح میدهد افرادی که نشانههای ابتلا به بیماری را دارند بیش از افرادی که بیمار هستند، اما نشانههای ابتلا را ندارند در انتقال بیماری نقش دارند. به این ترتیب کارشناسان تاکید میکنند شهروندان باید استفاده از ماسک را در فضاهای سرپوشیده و محلهایی که تهویه مناسبی ندارد، جدی بگیرند.
دکتر عشرتی به شهروندان توصیه میکند که براساس دستورالعمل وزارت بهداشت برای تزریق دوزهای یادآور واکسن اقدام کنند. در این بین افراد مبتلا به بیماریهای زمینهای و سالمندان باید توجه ویژهای به این مساله داشته باشند.علاوه بر این افرادی که این روزها در محل کار خود حاضر میشوند نیز باید پروتکلهای بهداشتی را جدی بگیرند و هنگام تبریک سال جدید از دست دادن و روبوسی با یکدیگر خودداری کنند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰