کشور باید ۳ هفته تعطیل و قرنطینه شود

گروه جامعه:  محمدرضا محبوب‌فر عضو انجمن علمی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت ایران گفت: در صورت نبود چاره‌اندیشی درست و عزم جدی در قبال مقابله با کرونا، دیری نخواهد پایید که پیک ششم با شدت و حدت بیشتر دامان همگان را بگیرد و خانواده های بسیاری را داغدار کند. محبوب‌فر اظهار داشت: با توجه به […]

گروه جامعه:  محمدرضا محبوب‌فر عضو انجمن علمی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت ایران گفت: در صورت نبود چاره‌اندیشی درست و عزم جدی در قبال مقابله با کرونا، دیری نخواهد پایید که پیک ششم با شدت و حدت بیشتر دامان همگان را بگیرد و خانواده های بسیاری را داغدار کند.

محبوب‌فر اظهار داشت: با توجه به گونه وحشی کرونای دلتای هندی و این موضوع که سرایت پذیری آن حداقل ۱۵ برابر گونه‌های جهش یافته است، برای مانع‌زدایی از گسترش پیک پنجم و عدم ورود به پیک‌های بعدی، راهی جز تعطیلی و قرنطینه کشور به مدت ۳ هفته نیست. در غیر این‌صورت شاهد پیامدها و عواقب غیرقابل جبرانی خواهیم بود.

وی با تاکید بر اینکه اکنون کرونای دلتا وارد استان‌های زیادی شده و تعداد مبتلایان نسبت به پیک‌های قبلی ۵ برابر افزایش یافته، خاطرنشان کرد: اقدامات باید به تجهیز و تکمیل تخت‌های بیمارستانی و فراهم کردن دستگاه‌های اکسیژن ساز منحصر شود. در کنار این، باید واکسن های تولید شده به سرعت به مرحله تزریق عمومی برسد.

 

عضو انجمن علمی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت با بیان اینکه امروز واکسیناسیون سراسری و عمومی باید اولویت نخست باشد. چون راه گریزی برای مهار کرونا نداریم، تصریح کرد: انتشار اطلاعات ضد و نقیض در مورد کرونا، واکسیناسیون آن و وضعیت اقتصادی و معیشتی حاکم بر جامعه  باعث شده ویروس کرونا اولویت چندم مردم قرار گیرد. حتی در بسیاری از مصاحبه ها شاهدیم که بیماری کرونا اولویت دهم مردم شده است.

محبوب فر افزود: در این شرایط نباید انتظار داشت که مردم پروتکل‌ها و شیوه نامه‌های بهداشتی را رعایت کنند. چنانچه شاهدیم در برخی استان‌ها رعایت پروتکل‌ها به ۴۰ درصد و در کلانشهرها به ۵۰ تا ۶۰ درصد رسیده است.

 

عضو انجمن علمی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت ایران گفت: با توجه به سرایت پذیری بالای این ویروس و کمرنگ شدن رعایت پروتکل‌ها از سوی مردم، واکسیناسیون سراسری باید هر چه سریع‌تر انجام شود.
او تاکید کرد: ویروس دلتا برخلاف ویروس‌های قبلی، علاوه بر گروه های پرخطر مانند سالمندان و بیماران خاص، نوجوانان و کودکان را هم گرفتار می‌کند و آمار مبتلایان در این سنین هم افزایش یافته که جای نگرانی است. در غیر این‌صورت پیک‌های کرونا ادامه و بحران انسانی وحشتناکی به دنبال خواهد داشت.