جدا سازی نوزاد حیات وحش از طبیعت به منزله خذف گونه است
یوسف یوسفی افزود: بسیاری از افراد، نوزادان حیوانات وحشی را در طبیعت در حالی که تنها هستند مشاهده میکنند و با تصور آنکه مادرشان از بین رفته و یا بچههای خود را رها کرده است از روی دلسوزی آنها را به همراه خود از طبیعت خارج نموده به خانه میبرند و یا به حفاظت محیطزیست تحویل میدهند، که این اقدام موجب آسیب جبرانناپذیر و حذف دائمی آنها از طبیعت خواهد شد.
وی ادامه داد: زندهگیری نوزادان حیات وحش از جمله تخلفات زیست محیطی است که بعضی از افراد سهوا یا از روی عمد اقدام به زندهگیری میکنند و این تصور که نوزادان جانوران وحشی که در طبیعت تنها مشاهده میشوند، حتما از سوی مادرشان رها شده و یا مادر آنها تلف شده، تصور اشتباهی است و مادههایی که نوزادان خود را به دنیا آوردهاند ناچار هستند برای تغذیه و یا شکار، بچههای خود را مدتی تنها بگذارند، اما مجدد به محل اختفای آنها باز میگردند.
یوسفی تصریح کرد: زندهگیری جانوران حتی اگر به قصد کمک هم باشد، علاوه بر حذف یک گونه جانوری از طبیعت که میتواند سالها زادآوری کند، برای ادامه نسل آنها نیز خلل ایجاد میکند، بنابراین به مردم تأکید میکنیم که در صورت مشاهده نوزادان حیوانات وحشی، هیچ اقدامی برای گرفتن آنها نکنند.
وی تأکید کرد: نوزادان حیات وحش حتی در صورت تحویل به مأموران حفاظت محیط زیست، به علت تغذیه دستی و زندگی با انسان، مهارتهای زندگی در طبیعت را یاد نگرفته و قابلیت بازگشت به طبیعت را ندارند و در این شرایط زندگی آنها دوام نخواهد داشت.
یوسفی با اشاره به اینکه دست زدن، بغل کردن و گرفتن عکس و فیلم از نوزادان حیاتوحش نیز اقدام اشتباهی است عنوان کرد: این کار موجب وارد آمدن استرس شدید به جانور شده و حتی ممکن است به دلایل مختلف از جمله نشستن بوی انسان بر روی بدن نوزاد، حیوان مادر از پذیرفتن مجدد نوزاد خود اجتناب کند.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان مرکزی در پایان تأکید کرد: در صورت مواجه با نوزادان جانوران وحشی در طبیعت بدون آنکه به آنها دست بزنید، بلافاصله از آن مکان فاصله گرفته و مراتب را به سامانه تلفنی ۱۵۴۰ اطلاع دهید.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰