تامین ۱۹ درصد از سبد سوخت کشور توسط پالایشگاه نفت بندرعباس
هاشم نامور در جمع خبرنگاران افزود: ظرفیت اسمی پالایشگاه بندرعباس تاپایان تیرماه سال ۱۳۸۷ به میزان ۲۳۲ هزار بشکه در روز بوده است که با تلاش نیروهای متعهد و متخصص داخلی در مرداد ۱۳۸۷ به ظرفیت ۳۲۰ هزار بشکه در روز رسید. همچنین این شرکت در سال ۱۳۹۱ با اجرای موفقیت آمیز طرح مبتکرانه، بدون سرمایه گذاری ۳۰ هزار بشکه در روز خوراک پالایشگاه را افزایش داد و هم اکنون با ظرفیت ۳۵۰ هزار بشکه در روز مشغول فعالیت است .
وی ادامه داد: این پالایشگاه حدود ۲۰ درصد از بنزین تولیدی در کل کشور، ۳۴ درصد نفت گاز کشور و ۱۹ درصد تولید نفت کوره کشور را برعهده دارد.
ایران جزو هفت کشور برتر جهان در تولید کک اسفنجی
مدیر عامل شرکت پالایش نفت بندرعباس در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به طرح ارتقای کیفیت فرآورده های نفتی سنگین گفت : این طرح ملی در سه پروژه ،احداث ۱۵ واحد فرآیندی جدید،احداث واحد های جانبی و احداث مجتمع روغن سازی جهت تولید روغن های روان کننده گروه ۲ و ۳ تعریف شده است.
نامور با بیان اینکه طرح ارتقای کیفیت محصولات سنگین پالایشگاه نفت بندرعباس یکی از طرحهای مهم، راهبردی و اولویتدارکشور است افزود:این طرح با محوریت تولید کک اسفنجی موردنیاز صنایع آلومینیومسازی کشور و با هدف کاهش تولید نفت کوره و تولید فرآوردههای با ارزش افزوده بیشتر و سازگار با محیط زیست در حال اجراست.
وی در ادامه به محدودیت های اجرای این طرح اشاره کرد و گفت : محدودیت های مالی و تکنولوژی سد راه اجرای این طرح بودند.
نامور در این خصوص بیان کرد : دانش فنی تولیدکک اسفنجی را در جهان تنها ۶ کشور دارا بودند که با دستیابی ما به این دانش فنی، ایران جزو هفت کشور برتر جهان در تولید کک اسفنجی قرار خواهد گرفت.
مدیر عامل شرکت پالایش نفت بندرعباس از تامین سرمایه مورد نیاز این پروژه عظیم اقتصادی و ملی خبر داد وافزود: سرمایهگذاری موردنیاز این پروژه ۲.۲ میلیارد یورو است که تامین شده است.
نامور تصریح کرد : بر اساس برنامه زمان بندی، ایران طی سه سال آینده از واردات محصول کک اسفنجی بی نیاز می شود.
ایجاد ۲ هزار و ۶۵۰ نفر فرصت شغلی
وی تاکید کرد : این طرح در زمان ساخت ،هشت هزار فرصت شغلی مستقیم ایجاد نموده و در زمان بهره برداری نیز ۲ هزار و ۶۵۰ نفر در آن مشغول به کار خواهند شد که از میان نیرو های بومی و توسط آزمون با همکاری دانشگاه هرمزگان به کار گرفته خواهند شد.
مدیرعامل پالایشگاه نفت بندرعباس ادامه داد:درآمد حاصل از تولید سالانه ۴۰۰ هزارتن کک اسفنجی ۴۰۰ میلیون دلار در سال است. همچنین از محل تولید۵۰۰ هزار تن روغنهای گروه ۲ و ۳نیز سالانه ۷۵۰ میلیون دلار در آمد نصیب کشور می شود.
تبدیل پالایشگاه نفت بندرعباس به پترو پالایشگاه
نامور با بیان اینکه با اجرای این طرح و دستیابی پالایشگاه نفت بندرعباس به توانایی تولید پروپیلن این پالایشگاه به یک پترو پالایشگاه تبدیل خواهد شد افزود : تولید سالانه ۱۴ هزار تن پروپیلن باعث افزایش ضریب پیچیدگی پالایشگاه نفت بندرعباس به ۱۱ و درنهایت تبدیل آن به یک پتروپالایشگاه خواهد شد.
وی همچنین با اشاره به برخی ضروریات اجرای این طرح ملی گفت :الزامات حاکمیتی ،اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی ،ایجاد تنوع در سبد سوختی ،افزایش تولید گاز طبیعی در کشورو کاهش میزان مصرف نفت کوره در صنایع داخلی خصوصا در نیروگاه ها وکاهش گوگرد نفت کوره تولیدی از ۳.۵ درصد به نیم درصد را ابه عنوان برخی ضروریات اجرای این طرح نام برد.
وی در ادامه به تشریح آخرین وضعیت پیشرفت فیزیکی طرح پرداخت و گفت :در حال حاضر این طرح به صورت کلی ۷۹ صدم درصد پیشرفت فیزیکی دارد .همچنین در بخش فرآیندی ۵۸ صدم درصد ، در بخش احداث واحد های جانبی ۵۳ صدم درصد و در بخش مجتمع های روغن سازی نیز در مرحله طراحی بنیادین است.
تامین بیش از ۷۰ درصد تجهیزات موردنیاز از داخل کشور
نامور با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۷۰ درصد تجهیزات موردنیاز پالایشگاه نفت بندرعباس از داخل کشور تأمین میشود تاکید کرد : ۲۴ میلیون و ۸۱۷ قلم کالا درداخل کشور ساخته ایم که ۴۰۰ میلیارد تومان صرفه جویی به دنبال داشته که کار بسیار عظیمی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی است.
صرفه جویی ۱۶۵ میلیون دلاری
وی از صرفه جویی ۱۶۵ میلیون دلاری این پالایشگاه در سال های اخیر با وجود بزرگترین مصرف کننده انرژی بودن خبر داد وگفت : در کشور تنها صنعتی هستیم که تندیس نقره ای دو ستاره را در بخش انرژی دریافت کرده ایم .
اختصاص ۴۵ درصد از فضای صنعتی پالایشگاه به فضای سبز
مدیرعامل پالایشگاه نفت بندرعباس همچنین اظهار کرد :با توجه به اهمیت دادن پالایشگاه نفت بندرعباس به مقوله محیط زیست ،۴۵ درصد از فضای صنعتی این پالایشگاه به فضای سبز اختصاص یافته است . همچنین میزان گوگرد خروجی از دودکش های این پالایشگاه ۱۷ ppm است این درحالی است که میزان استاندارتعیین شده برای آن ۱۳۰۸ ppm و میزان خروجی گاز co نیزاز دوکش های پالایشگاه بندرعباس ۵۶/۱۸ ppmو استاندار تعیین شده در این خصوص ۷۰۰ppm است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به اقدامات پالایشگاه نفت بندرعباس در حوزه مسئولیت اجتماعی ،بهداشت و ایمنی و همچنین دستاورد ها و افتخارات کسب شده پرداخت.
لازم به ذکر است در پایان این نشست خبری ،خبرنگاران از بخش های مختلف پالایشگاه نفت بندرعباس بازدید نمودند.
پایان خبر /
خبرنگار : شهین صادقی
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰