چه زمانی تب خطرناک میشود؟
گروه سلامت: یکی از شایعترین علامتهای بیماریهای عفونی مانند کووید-۱۹ تب است اما تعریف دقیق تب چیست؟دمای طبیعی بدن اغلب بزرگسالان بین حدود ۳۶.۱ درجه سلسیوس تا تقریبا ۳۷.۲ درجه سلسیوس است. دمای بدن بین ۳۷.۲ درجه سلسیوس تا ۳۹.۴ درجه سلسیوس را تب «کمشدت» نامیده میشود. افزایش درمای بدن در این حد ممکن است نشانه بیماری […]
دمای بدن بالای ۳۹.۴ درجه سلسیوس را در بزرگسالان تب شدید یا تب واقعی خواند. هنگامی که دمای بدن بین ۳۸ ت ا۳۹.۴ درجه سلسیوس باشد، میتوان از داروهای تببر یا گذاشتن کمپرس سرد روی پیشانی برای کاهش دمای بدن استفاده کرد.تب بالای ۳۹.۴ درجه سلسیوس نیاز به مراجعه پزشکی دارد. در تبهای بسیار بالا باید با پزشکتان یا اورژانس تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کند.
تعریف تب در نوزادان و کودکان پیچیدهتر است. تعریف تب در این مورد به سن کودک بستگی دارد و شامل چند طیف متفاوت دما میشود. به طور کلی در هر مورد تب در نوزاد زیر ۵ ماه و هر تب بالای ۳۸.۸ درجه سلسیوس در کودکان بزرگتر باید با دکترتان تماس بگیرید.
ضمنا به یاد داشته باشید که تب یک رویداد طبیعی و ناشی از واکنش دفاعی بدن است و به خودی خود نگرانکننده نیست. هنگامی که مبارزه دستگاه ایمنی با یک عفونت بالا میگیرد، باعث میشود دمای بدن بالا برود- درست مانند هنگامی موتور ماشین پس از استارت زدن از حالت سرد بیرون میآید و گرم میشود. بنابراین تب کردن نباید باعث وحشت شما شود. در اغلب موارد تب به معنای آن است که دستگاه ایمنی شما درست کار میکند.
از آنجایی که تب بخشی عادی از فرآیند دستگاه ایمنی برای مبارزه با عفونت است، ممکن است لازم نباشد آن را درمان کنید. در واقع مصرف داروهای تببر برای کاهش دمای بدن به میکروب امکان میدهد بهتر درون بدن شما به زندگی ادامه دهد (چرا که بسیاری از میکروبها نمیتواند محیط داغ را تحمل کنند). با توجه به این موضوع تا زمانی که تب شما زیر ۳۹.۴ درجه سلسیوس باشد، میتوانند داروی ضد تب مصرف نکنید.
اما تب میتواند آزارنده هم باشد، بنابراین در صورتی که احساس نیاز کنید، میتوانید داروهای بدون نسخه را برای درمان تب، بدندرد و سایر علائم مصرف کنید تا زمانی که دوره بیماری بگذرد و دمای بدن شما به حد عادی بازگردد. اگر تب شما برای بیش از ۳ روز طول بکشید یا اگر علائم دیگری همراه آن وجود دارد، باید با دکترتان تماس بگیرید.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰