سوسیس و کالباس گران‌تر از مرغ و گوشت شد!

 گروه اقتصادی: در سال‌های گذشته به دلیل مناسب بودن قیمت فرآورده‌های گوشتی این کالاها در سبد غذایی مردم جای گرفت و جایگزین غذاهای گرم شد. حالا با افزایش چند برابری فرآورده‌های گوشتی سوسیس و کالباس از سفره مردم حذف شد. رئیس اتحادیه فراورده‌های گوشتی تهران درباره علت گرانی مواد پروتئینی توضیح داد: افزایش قیمت دلار […]

 گروه اقتصادی: در سال‌های گذشته به دلیل مناسب بودن قیمت فرآورده‌های گوشتی این کالاها در سبد غذایی مردم جای گرفت و جایگزین غذاهای گرم شد. حالا با افزایش چند برابری فرآورده‌های گوشتی سوسیس و کالباس از سفره مردم حذف شد.
رئیس اتحادیه فراورده‌های گوشتی تهران درباره علت گرانی مواد پروتئینی توضیح داد: افزایش قیمت دلار و ادویه‌جات بر قیمت سوسیس و کالباس تاثیر دارد. برخی مواد نگهدارنده و مواد اولیه سوسیس و کالباس از کشورهای خارجی تامین می‌شود. همین مساله باعث شده سوسیس و کالباس گران شود!
مصطفی معروف‌خانی گفت: همچنین ادویه‌هایی که به سوسیس و کالباس اضافه می‌شود بیش از صددرصد گران شده است. علاوه بر آن سال گذشته مرغ با کیلویی ۱۵ هزار تومان به دست کارخانه‌های پروتئینی می‌رسید اما حالا قیمت مرغ به ۴۰ هزار تومان رسیده است.
او ادامه داد: شکر، نمک، الکل، دود چرب و اسیدهای آلی نگهدارنده‌های معمولی هستند. این مواد توانایی حذف میکروب‌ها و قارچ‌ها یا متوقف کردن آنها را دارند. برخی از این مواد وارداتی است. بنابراین با وجود گران شدن مواد اولیه افزایش قیمت سوسیس و کالباس مساله عجیبی نیست.
سال گذشته هزینه‌های تولید مواد پروتئینی ۶۰ درصد افزایش یافت! رکنا هم از افزایش قیمت سوسیس و کالباس نوشت. براساس این گزارش: «قیمت گوشت و مرغ هزینه تولید فرآورده‌های گوشتی را بالا برده است. به طوری که قیمت سوسیس و کالباس در بازار دو برابر قیمت گوشت و مرغ است.»
در این مورد جمال حسین‌زاده، رئیس انجمن صنایع فرآورده‌های گوشتی از رشد ۶۰ درصدی هزینه‌های تولید محصولات پروتئینی خبر داده است. او گفته: «گوشت مرغ به‌طور میانگین ۷۰ درصد قیمت تمام‌ شده محصولات را به‌ خود اختصاص می‌دهد و امسال قیمت مرغ از هر کیلو ۱۲ هزار تومان به ۲۲ هزار تومان رسیده است، یعنی در ۴۵ درصد افزایش قیمت محصولات ما تا ۳۲ درصد تأثیر داشته است.»