توصیه‌های تغذیه‌ای طب ایرانی در فصل گرما

گروه سلامت: یک متخصص طب ایرانی به بیان توصیه‌های تغذیه‌ای طب ایرانی در فصل گرما پرداخت.مرتضی مجاهدی به بیان توصیه‌های طب ایرانی همزمان با آغاز فصل گرما پرداخت و گفت: منابع طب ایرانی توصیه‌های بسیار خوبی در جهت حفظ سلامت در فصل گرم ارائه کردند که به نام تدابیر فصل گرم شناخته می‌شود و رعایت […]

گروه سلامت: یک متخصص طب ایرانی به بیان توصیه‌های تغذیه‌ای طب ایرانی در فصل گرما پرداخت.مرتضی مجاهدی به بیان توصیه‌های طب ایرانی همزمان با آغاز فصل گرما پرداخت و گفت: منابع طب ایرانی توصیه‌های بسیار خوبی در جهت حفظ سلامت در فصل گرم ارائه کردند که به نام تدابیر فصل گرم شناخته می‌شود و رعایت آن‌ها سبب حفظ و ارتقای سلامت و پیشگیری از برخی از بیماری‌ها می‌شود.

وی ضمن اشاره به اینکه مهم‌ترین مشکلی که در فصل گرما برای سالمندان ایجاد می‌شود کمبود آب بدن یا دهیدریتیشن است، ادامه داد: افرادی که دچار این مشکل می‌شوند باید مایعات و املاحی که به موجب تعریق از بدن خارج می‌شود را بیش از آنکه از طریق نوشیدن آب تامین کنند با مصرف نوشیدنی‌هایی که حاوی محلول‌ها، ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند نظیر دوغ، آب میوه و به ویژه مصرف میوه‌ها و سبزیجات مثل کاهو که هم طبع سرد و هم جذب تدریجی آب و املاح دارند، جبران کنند و این امر موجب می‌شود تعادل خوبی در بدن ایجاد شود.

این متخصص طب ایرانی با بیان اینکه گروه دیگری از افراد که در فصل گرما دچار مشکلاتی می‌شوند، جوانان هستند، افزود: جوانان به دلیل طبع گرم و مزاج و فعالیت بیش از سایر افراد در معرض کم آبی و خشکی بدن و خشکی دستگاه گوارش هستند و به همین سبب ممکن است دچار یبوست شوند و توصیه ما در این خصوص این است که در این فصل آب میوه، دوغ، سبزیجات مخصوصا کاهو و به ویژه میوه‌هایی یک مقدار ترش هستند، نظیر گوجه سبز، هلو، آلبالو، گیلاس و هندوانه را مصرف کنند.

این پزشک متخصص با اشاره به اینکه افراد مسن به سبب اینکه سردی طبع و مزاج بهتر از مصرف میوه‌های ترش و دوغ خودداری کنند، اظهار کرد: توصیه می‌شود این افراد هر غذا، میوه و سبزیجاتی که اعتدال دارند و خیلی طبع سردی ندارند را بیشتر مورد استفاده قرار دهند، اما جوانان بهتر است بیشتر به مصرف مواد غذایی سرد وتر روی آورند.

وی ضمن بیان اینکه لازم است در فصل گرما از مصرف مواد غذایی چرب، شیرین، سرخ کردنی‌ها و به طور کلی غذاهای غلیظ نظیر کله پاچه پرهیز شود، توضیح داد: طبع آدمی در فصل گرم از مصرف این نوع مواد غذایی لذت نمی‌برند و تمایل ندارد، اما به سبب تغییر شرایط زندگی و استفاده از وسایل سرمایشی نظیر کولر افراد کمتر در معرض گرما قرار می‌گیرند متاسفانه این مواد در قصل گرما هم مورد استفاده قرار می‌گیرد و موجب می‌شود تعادل سلامت بدن بهم بخورد.

مجاهدی عنوان کرد: در فصل گرم و به ویژه هنگامی که فعالیت بدنی و حضور در فضای باز زیاد است بهتر است برای جبران آب از دست رفته از آب خالص استفاده نشود، هر چند مصرف آب خالص آب دست رفته بدن را جبران می‌کند، اما املاح که بخش مهمی از فشار خون بدن را به عهده دارند و با تعریق دفع می‌شود را تامین نمی‌کند و از این رو توصیه می‌شود در فصل گرم برای جبران آب از دست رفته از آب میوه، دوغ، شربت‌های مختلف و مواد غذایی آبکی استفاده شود و یا اینکه در یک لیتر آب یک قاشق چای خوری نمک اضافه شود تا املاح ضروری نظیر سدیم که در گرما بیشتر دفع می‌شوند، جبران شوند.