سفر مدیران پتروشیمی به اسپانیا به عنوان پاداش پایان دولت روحانی

گروه اقتصادی: برای پیگیری خواسته‌هایمان وارد اعتصاب سراسری می‌شویم. ما کارگران پیمانی نفت در پالایشگاه‌ها، پتروشیمی‌ها و نیروگاه‌ها در اعتراض به سطح نازل حقوق‌ها و کاهش هر روزه قدرت خرید خود و عدم اجرای وعده‌های داده شده، همانطور که اعلام کرده بودیم اعتصابات خود را از سر می‌گیریم.» این بخشی از بیانیه کارکنان پیمانی صنعت […]

گروه اقتصادی: برای پیگیری خواسته‌هایمان وارد اعتصاب سراسری می‌شویم. ما کارگران پیمانی نفت در پالایشگاه‌ها، پتروشیمی‌ها و نیروگاه‌ها در اعتراض به سطح نازل حقوق‌ها و کاهش هر روزه قدرت خرید خود و عدم اجرای وعده‌های داده شده، همانطور که اعلام کرده بودیم اعتصابات خود را از سر می‌گیریم.» این بخشی از بیانیه کارکنان پیمانی صنعت نفت در پالایشگاه‌ها، پتروشیمی‌ها و نیروگاه‌هاست.

موج اعتصاب کارگران صنعت نفت از اواخر خرداد ماه و با اعتصاب غذای کارکنان پایانه خارک آغاز شد؛ از جمله مطالبات کارگران صنعت نفت این است که «همه پرسنل باید از سطح یکسان حقوق و دستمزد و مزایای مزدی برخوردار باشند و امکانات رفاهی برای همه به یکسان موجود باشد.»آن‌ها همچنین گفته‌اند که با توجه به وخامت اوضاع کرونا، کارگران پیمانکاری در بدترین شرایط ممکن هستند و در معرض ابتلا قرار دارند. پروتکل‌های ایمنی و بهداشتی در کانکس‌های استراحت، محل سرو غذا و سرویس‌های رفت‌وآمد در سطحی کاملا پایین اجرا می‌شود و کارگران به سادگی آلوده می‌شوند.

کارگران بیش از ۶۱ شرکت و واحد کارگری به موج اعتصاب سراسری کارگران صنعت نفت، گاز و پتروشیمی پیوسته‌اند. شش تشکل از جمله سندیکا‌های کارگران نیشکر هفت تپه و کارگران اتوبوسرانی تهران، اتحاد بازنشستگان و فرهنگیان اسلامشهر نیز در بیانیه مشترکی از این اعتصاب حمایت کردند.یکی از کارگران شاغل در کنگان درباره اعتصاب و خواسته کارگران گفته «او و تمام همکارانش که شرایطی مشابه او را دارند، خسته، ناامید و گرسنه هستند.»

او گفته «در سخت‌ترین شرایط کاری هستیم؛ از گرما گرفته تا دوری از خانواده و مهم‌تر از همه این‌ها، همیشه در معرض خطر مرگ بودن. اما در مقابل از کمترین حقوق انسانی و شغلی برخورداریم. درست است که زمان زیادی تحمل کردیم، ولی کاسه صبر خیلی از کارگران از این شرایط لبریز شده و کمرشان زیر بار نخواندن دخل و خرجشان خم شده است.»

در یک ماه اخیر بیش از ۱۵۰ هزار نیروی پیمانکاری و شرکت صنعت نفت، پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها در اعتراض به وضعیت حقوق و قرداد‌های پیمانکاری دست به اعتراض سراسری زده‌اند. وزارت نفت معتقد است پیگیری این اعتراضات، مربوط به این وزارتخانه نیست. کسری نوری مدیر کل روابط عمومی وزارت نفت گفته «اصلا این شرکت‌ها به وزارت نفت ارتباطی ندارند و جزو بخش خصوصی هستند. برای پیگری وضعیت هر دسته از کارگران معترض، باید با سازمان خصوصی خودشان تماس گرفت نه وزارت نفت.»

در حالی که تمام این اتفاقات رخ داده، اخباری به دست رویداد۲۴ رسیده که برخی از مدیران پتروشیمی‌ها به عنوان پاداش پایان کار دولت قرار است سفر تفریحی به اسپانیا داشته باشند.حمید حسینی رئیس اتحادیه صادرکنندگان نفت و گاز و پتروشیمی گفته «در محل دفتر برای دومین بار میزبان آقای گونزالس متصدی نمایشگاه پتروشیمی اسپانیا بودم، ایشان آدم خونگرم و نکته‌سنجی است و می‌گفت سه ماه قبل که ایران بودم همه خوشبین بودند، ولی در این سفر هیچکس را امیدوار به آینده ندیدم. وی با توجه به کمبود وقت، فقط پیگیر بازدید مدیران پتروشیمی بود.»

حسینی همچنینگفته «از مدیران پتروشیمی‌های ایران دعوت به عمل آمده و طبق هماهنگی که با کنسولگری به عمل آورده با حداقل مدارک و تست PCR ویزا صادر خواهد شد و فرصتی است که مدیران در پایان دوره یک سفر تجاری تفریحی به اروپا داشته باشند.»

مشخص نیست مخارج سفر مدیران پتروشیمی به اسپانیا که در میانه اعتصابات صنعت نفت و پتروشیمی انجام خواهد شد، از کدام بودجه تامین خواهد شد اما آنچنان که مشخص است پیگیری‌هایی در سطح سفارت و کنسولگری برای انجام این سفر شده است. با توجه به این پیگیری‌ها به نظر می‌رسد هزینه این سفر از منابع عمومی خواهد بود.