مبالغ اعلام شده شهریه مدارس قانونی نیست

گروه جامعه:رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش و پرورش گفت: شهریه مدارس و مراکز غیردولتی بر اساس الگوی تعیین شهریه ابلاغ می‌شود و مبالغ اعلام شده در فضای مجازی وجاهت قانونی ندارند.   به گزارش ایرنا، احمد محمودزاده با بیان اینکه شهریه مدارس غیردولتی بر اساس الگوی تعیین شهریه […]

گروه جامعه:رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش و پرورش گفت: شهریه مدارس و مراکز غیردولتی بر اساس الگوی تعیین شهریه ابلاغ می‌شود و مبالغ اعلام شده در فضای مجازی وجاهت قانونی ندارند.
 

به گزارش ایرنا، احمد محمودزاده با بیان اینکه شهریه مدارس غیردولتی بر اساس الگوی تعیین شهریه ابلاغ می‌شود، گفت: هم اکنون موسسان مدارس و مراکز غیردولتی مشغول تکمیل اطلاعات مورد نیاز برای تعیین شهریه هستند و تا کنون شهریه هیچ کدام از مدارس غیردولتی برای سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ ابلاغ نشده است.وی افزود: همزمان با ابلاغ شهریه مدارس غیردولتی، مبالغ آن‌ها در سامانه مشارکت‌ها (https://mosharekatha.ir) برای عموم مردم قابل مشاهده است بنابراین مبالغ اعلام شده در فضای مجازی وجاهت قانونی ندارند.

وی با بیان اینکه الگوی تعیین شهریه مدارس غیردولتی در ۲۲ فروردین سال ۱۴۰۲ ابلاغ شده است، گفت: در این الگو مطابق ماده (۱۵) قانون تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی، پایه و اساس تعیین شهریه؛ دوره تحصیلی، سطح آموزشی- پرورشی و تربیتی، برنامه سال تحصیلی، فعالیت‌های فوق برنامه، فضای فیزیکی، تجهیزات و امکانات بروز از جمله آزمایشگاه ها، کارگاه‌ها و سالن‌ها است و در این راستا به نیروی انسانی شاغل در مدارس غیردولتی و دارای صلاحیت‌های عمومی، تخصصی و حرفه‌ای متناسب با دوره‌های تحصیلی و برنامه سال تحصیلی، فضای آموزشی، تجهیزات و امکانات توجه ویژه شده و در محوریت تعیین هزینه‌های تمام شده هر مدرسه قرار گرفته است و کیفیت و امتیاز کسب شده در این مولفه‌ها در تعیین مبلغ شهریه بسیار اثرگذار است.

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی با بیان اینکه در راستای تعیین سطح آموزشی و پرورشی شاخص‌هایی تعیین شده تا به این صورت کیفیت ارائه خدمات آموزشی و پرورشی مدارس نیز در تعیین شهریه لحاظ شود، اظهار کرد: نکته مهم دیگر در خصوص فعالیت‌های فوق برنامه است که کاملا اختیاری و در الگوی تعیین شهریه به صورت مجزا در قالب فعالیت‌های فوق برنامه درسی، فعالیت‌های آموزشی و پرورشی مکمل و فعالیت‌های تابستانی پیش بینی شده است. شهریه این بخش بر اساس برنامه‌های ثبت شده در سامانه مشارکت‌ها تعیین می‌شود و در ادامه بر اجرای آن‌ها نظارت خواهد شد.

افراط و تفریطی در افزایش شهریه‌ها نباید وجود داشته باشد
محمودزاده گفت: ضروری است تاب آوری مردم در نظر گرفته شود تا امکان پرداخت شهریه از سوی والدین فراهم باشد و از طرف دیگر باید هزینه‌های جاری مدرسه هم در نظر گرفته شود. یعنی افراط و تفریطی در افزایش نباید وجود داشته باشد. باید کاری کنیم که هم کیفیت بخشی برنامه‌های آموزشی و رویکرد‌های تربیتی و فرهنگی لحاظ شود و هم خانواده‌ها بتوانند در این نوع مدارس با توجه به علاقه مندی که نسبت به مدارس غیردولتی دارند امکان ثبت نام و بهره مندی از خدمات با کیفیت مدارس غیردولتی را داشته باشند.

وی عنوان کرد: مدایران کل استان‌ها موظفند با توجه به اینکه در بخشامه الگوی تعیین شهریه به صراحت عنوان شده است که مسئولیت حسن اجرای آن به عهده مدیرکل استان است، نظارت کاملی بر فرآیند تعیین شهریه و ثبت نام داشته باشند تا ضمن همکاری و هماهنگی در تعیین شهریه‌ها و ثبت نام‌ها طبق دستورالعمل‌های ارسالی با اندک مدارسی که در چارچوب سیاست‌های وزارت آموزش و پرورش فعالیت ندارند و شهریه‌های خارج از مصوبه دریافت می‌کنند و متخلف هستند برخورد جدی صورت گیرد.

محمودزاده با بیان اینکه با توجه به هماهنگی‌های به عمل آمده و بخشنامه‌های ارسالی مدیران کل استان ها، موسسان مدارس و مراکز غیردولتی و همچنین اولیای دانش آموزان همکاری‌های لازم را انجام دهند، افزود: از موسسان انتظار می‌رود که متناسب با شهریه ابلاغی عمل کنند و پوستر شهریه‌ها را در محل ثبت نام نصب کنند و متناسب با آن قرارداد‌های الکترونیکی را از سامانه مشارکت‌ها دریافت کنند و در دو نسخه به امضای خود و اولیای دانش آموزان برسانند.

معاون وزیر آموزش و پرورش در پایان اذعان داشتند: از اولیای دانش آموزان نیز خواهشمندیم که به عنوان ناظرین اصلی ما متناسب با شهریه‌های مصوب ثبت نام کنند و در صورت مشاهده هر گونه تخلف از طریق سامانه شکایات سازمان شکایت خود را ثبت کنند؛ و در مواردی که شاکی وجود دارد به راحتی امکان ورود به موضوع مهیاست و قطعاً با مدارس متخلف برخورد خواهد شد.