راههای انتقال تب کریمه کنگو را بشناسید
گروه جامعه: رییس گروه مدیریت بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت، گفت:۱۰ مورد مبتلا به CCHF از ابتدای سال تاکنون در کشور شناسایی شدند که چهار مورد در استان یزد، دو مورد استان خوزستان، یک مورد اردبیل، یک مورد فارس، یک مورد گیلان و یک مورد هم در استان سیستان و بلوچستان […]
به گزارش ایسنا، دکتر محمدرضا شیرزادی تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را مهمترین و گستردهترین بیماری ویروسی منتقل شونده از طریق کنه معرفی کرد و گفت: این بیماری در بیش از ۳۰ کشور دنیا وجود دارد. مخزن ویروس در طبیعت، کنهها هستند و ویروس بین کنهها و میزبانهای مهرهدار مختلف در گردش است؛ بنابراین ریشهکنی ویروس عملا امکانپذیر نیست.وی با اشاره به اینکه میزان مرگ و میر این بیماری میتواند قابل توجه باشد، تصریح کرد: متوسط میزان کشندگی آن بین ۳۰ تا ۵۰ درصد تخمین زده شده است و برخی منابع حتی میزان آن را تا ۸۰ درصد در زمان طغیانها نیز گزارش کردهاند.
تب کریمه کنگو یک عفونت بیمارستانی مهم
او با اشاره به قابلیت انتقال انسان به انسان این بیماری، تاکید کرد: تب کریمه کنگو به عنوان یکی از موارد عفونتهای بیمارستانی مطرح و همهگیریهای داخل بیمارستانی آن هم شایع است. از طرفی تب کریمه کنگو یک تهدید جدی برای کادر درمان است و باعث شیوع بیماری در بیمارستانها میشود که ممکن است با میزان مرگ و میر بالا همراه باشد.
CCHF واکسن ندارد
شیرزادی با تاکید بر اینکه در حال حاضر هیچ گونه واکسن انسانی یا حیوانی مورد تایید علیه تب کریمه کنگو در دسترس نیست، اظهار کرد: تشخیص بیماری با شروع علائم حاد بیماری همراه با سابقه مسافرت به مناطق روستایی یا تماس با دام یا تماس نزدیک با بیمار مبتلا یا گزش کنه مطرح میشود.
علام ابتلا به بیماری چیست؟
وی با اشاره به اینکه علائم بروز بیماری به راه ورود ویروس بستگی دارد، تصریح کرد: پس از گزش کنه، دوره کمون معمولا یک تا سه روز است و حداکثر به ۹ روز میرسد. بیمار دچار سردرد شدید، تب، لرز، درد عضلانی (به خصوص در پشت و پاها) و درد مفاصل، گیجی، درد و سفتی گردن، درد چشم و ترس از نور (حساسیت به نور) میشود.
رییس گروه مدیریت بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت، ادامه داد: ممکن است حالت تهوع، استفراغ بدون ارتباط با غذا خوردن و گلو درد و احتقان ملتحمه در اوایل بیماری وجود داشته باشد که گاهی با اسهال و درد شکم و کاهش اشتها همراه میشود. تب معمولا بین ۳ تا ۱۶ روز طول میکشد و تورم و قرمزی صورت، گردن و قفسه سینه، پرخونی خفیف حلق و ضایعات نقطهای در کام نرم و سخت شایع هستند. همچنین تغییرات قلبی – عروقی شامل کاهش ضربان قلب و در مواردی افزایش آن و کاهش فشارخون مشاهده میشود.
راههای انتقال تب کریمه کنگو را بشناسید
او با اشاره به اینکه کنه مخزن و ناقل بیماری است، گفت: عفونت در انسان پس از گزش کنه آلوده یا له کردن آن روی پوست یا تماس با پوست، لاشه حیوان، خون و ترشحات حیوان آلوده و یا تماس با خون و بافتهای بیمار مبتلا ایجاد میشود. همچنین خطر انتقال بیماری در طی ذبح حیوان نیز وجود دارد.وی با تاکید بر لزوم پیشگیری از بروز بیماری، بیان کرد: مبارزه با انگل خارجی و ناقل، محافظت در مقابل گزش ناقل، پیشگیری از آلودگی در دام، جلوگیری از تماس با منبع بیماری، بیماریابی و به دنبال آن درمان به موقع، رعایت اصول احتیاطهای استاندارد و جداسازی بیمار و پیگیری موارد تماس با منبع عفونت از مهمترین اقدامات برای جلوگیری از بروز بیماری است.
شناسایی ۱۰ مبتلا به تب کریمه کنگو در سال جاری
رییس گروه مدیریت بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت در خصوص آمار بروز تب کریمه کنگو در سال جاری نیز به ایسنا گفت: ۱۰ مورد مبتلا به CCHF از ابتدای سال تاکنون در کشور شناسایی شدند که ۴ مورد در استان یزد، ۲ مورد استان خوزستان، یک مورد اردبیل، یک مورد فارس، یک مورد گیلان و یک مورد هم در استان سیستان و بلوچستان بوده است. عمده این افراد دامدار، کشاورز و یا قصاب بودند که به بیماری مبتلا شده بودند.وی افزود: در سال ۱۴۰۱ نیز تعداد ۷۸ مورد مبتلای قطعی به تب کریمه کنگو در کشور شناسایی شدند که متاسفانه ۱۰ بیمار نیز جان خود را از دست دادند.
تاکید بر خودداری از ذبح سنتی دام در عید قربان
وی به موسم عید سعید قربان اشاره و بر لزوم ذبح بهداشتی دام تاکید کرد و گفت: در عربستان سعودی که ذبح دام و نگهداری لاشه آن به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال به شکل کاملا اصولی و در مراکز مخصوص انجام میشود، اما در داخل کشور اگر فردی اقدام به ذبح سنتی دام کند خطر انتقال بیماری از دام آلوده وجود دارد و افراد باید در این زمینه احتیاط لازم را داشته باشند؛ بنابراین توصیه ما این است که افراد حتما اقدام به خرید دام از مراکز معتبر کرده و از ذبح سنتی آن خودداری کنند.او تاکید کرد: گوشت دام ذبح شده نیز قبل از مصرف باید به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتیگراد در یخچال قرار داده شود و جگر و سایر امعاء و احشاء دام، پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتیگراد، مصرف شوند. هنگام مصرف نیز باید گوشت به شکل کامل پخته شود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰