با ۱۳خواص آناناس برای سلامت بدن آشنا شوید

گروه سلامت: آناناس نیز مانند تمامی میوه‌های موجود در طبیعت، سرشار از مواد مغذی مورد نیاز بدن است که مصرف آن به‌عنوان ماده‌ای مناسب جهت سلامتی بدن، بارها توسط کارشناسان تغذیه و سلامتی توصیه شده است. مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم آناناس عبارتند از: ۵۰ کیلوکالری ۰/۵۴ گرم پروتئین ۱/۱۴ گرم فیبر ۰/۱۲ گرم […]

گروه سلامت: آناناس نیز مانند تمامی میوه‌های موجود در طبیعت، سرشار از مواد مغذی مورد نیاز بدن است که مصرف آن به‌عنوان ماده‌ای مناسب جهت سلامتی بدن، بارها توسط کارشناسان تغذیه و سلامتی توصیه شده است.

مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم آناناس عبارتند از:
۵۰ کیلوکالری
۰/۵۴ گرم پروتئین
۱/۱۴ گرم فیبر
۰/۱۲ گرم چربی
۰/۰۷۹ میلی‌گرم ویتامین B1 (تیامین)
۰/۰۳۲ میلی‌گرم ویتامین B2 (ریبوفلاوین)
۰/۵ میلی‌گرم ویتامین B3 (نیاسین)
۰/۲۱۳ میلی‌گرم ویتامین B5 (پانتوتنیک اسید)
۰/۱۱۲ میلی‌گرم ویتامینB6
۱۸ میکروگرم ویتامین B9 (اسید فولیک)
۴۷/۸ میلی‌گرم ویتامینC
۱۳ میلی‌گرم کلسیم
۰/۲۹ میلی‌گرم آهن
۰/۱۲ میلی‌گرم روی
۱۰۹ میلی‌گرم پتاسیم
۸ میلی‌گرم فسف
۰/۹۲۷ میلی‌گرم منگنز
۱ میلی‌گرم سدیم
۱۲ میلی‌گرم منیزیم

همچنین آناناس سرشار از:
ویتامین C، یکی از قوی‌ترین آنتی اکسیدان‌ها است.
سرشار از منگنز، ماده معدنی است که از آسیب‌های سلولی جلوگیری می‌کند و باعث افزایش انرژی می‌شود.آب و گوشت آناناس در سرار جهان حتی در غذاها نیز استفاده می‌شود. آناناس را می‌توان در دسرها مانند سالاد میوه، یا در غذاهای خوش طعم، در پیتزا، یا آناناس کبابی در یک همبرگر استفاده کرد.
علاوه بر این، آناناس را می‌توان به ماست، مربا، شیرینی و یا بستنی اضافه کرد.

خواص آناناس برای سلامتی
۱٫ آناناس و کمک به دستگاه گوارش
آناناس حاوی آنزیم‌های گوارشی به نام بروملائین هستند که به هضم غذا کمک می‌کنند. این آنزیم‌ها به عنوان پروتئاز عمل می‌کنند و مولکول‌های پروتئینی را به ساختارهای کوچک تر مانند آمینو اسیدها و پپتیدهای کوچک تبدیل می‌کنند.

هنگامی که مولکول های پروتئینی شکسته می‌شوند، آنها به راحتی در روده کوچک جذب می‌شوند. این امر به ویژه می‌تواند برای افراد مبتلا به نارسایی لوزالمعده در شرایطی که آنزیم‌های کافی نداشته باشد، بسیار مفید واقع شود. یک مطالعه نشان داده است که شرکت کنندگان مبتلا به نارسایی پانکراس پس از مصرف یک مکمل آنزیمی گوارشی حاوی بروملائین به تدریج مشکل هضم غذا را حل کردند.

۲٫ آناناس و رفع سرفه
آناناس سرشار از ویتامین C است. آناناس حاوی بروملین و آنزیمی با خواص ضدالتهابی است و باکتری‌ها و عفونت‌ها را از بین می‌برد. آب آناناس تازه می‌تواند ۵ برابر بهتر از شربت سینه تاثیر بگذارد. یک فنجان آب آناناس تازه می تواند تقریباً ۵۰ درصد ویتامین C مورد نیاز بدن را در روز تامین کند.

۳٫ آناناس و پیشگیری از سرطان
آناناس سرشار از ویتامین C و آنتی اکسیدان است. آناناس بدن شما را از ابتلا به سرطان محافظت می‌کند. منگز موجود در آناناس علاوه بر بروملین، فلانوئیدها و سایر اجزاء آن برای پیشگیری از ابتلا به سرطان بسیار موثر است.آناناس یک منبع خوب ویتامین A و بتاکاروتن می‌باشد که این ویتامین دارای خواص آنتی اکسیدانی است. ویتامین A در بهبود عملکرد غشای مخاطی، پوست و رگ‌های خونی نقش موثری دارد. همچنین آناناس منبع خوبی از ویتامین‌های گروه B مانند فولات، تیامین، پیریدوکسین، ریبوفلاوین و مواد معدنی مانند مس، منگنز و پتاسیم می‌باشد. پتاسیم یک عنصر مهم در سلول‌ها و مایعات بدن است که در تنظیم فشارخون و ضربان قلب نقش دارد و مس یک فاکتور مهم در سنتز گلبول‌های قرمز است و منگنز نقش مهمی را در پاک کردن بدن از رادیکال‌های آزاد بر عهده دارد.

۴٫ بهبود گردش خون و کاهش فشار خون
یکی دیگر از مزایای آناناس برای سلامتی بدن، بهبود گردش خون و کاهش فشار خون است. آناناس سرشار از مس است که برای تشکیل سلول‌های قرمز خون بسیار لازم است. خوردن روزانه آناناس معمولا برای کسانی که عمل جراحی انجام داده و طی عمل، خون از دست داده‌اند، تجویز می‌شود. مبتلایان به فشار خون بالا می‌توانند در یک روز و در دو نوبت صبح و شب، دو تا سه اسلایس آناناس میل کنند. خطر بالا رفتن فشار خون در افرادی که هر روز آناناس مصرف می‌کنند، تا ۲۰ درصد کاهش می‌یابد.

۵٫ افزایش سرعت بازیابی بعد از جراحی
خوردن آناناس ممکن است زمان لازم برای بازیابی بعد از جراحی یا ورزش را کاهش دهد. این امر عمدتا به علت خواص ضد التهابی بروملائین است. مطالعات متعدد نشان داده است که بروملائین ممکن است التهاب، تورم، کبودی و درد که اغلب بعد از عمل جراحی رخ می‌دهند را کاهش دهد. به عنوان مثال یک مطالعه نشان داد کسانی که قبل از جراحی دندان، بروملائین مصرف کرده بودند، درد را به میزان قابل توجهی کمتر احساس کردند.
ورزش شدید نیز می‌تواند به بافت عضلانی آسیب برساند و باعث التهاب در اطراف آن شود. عضلات آسیب دیده می‌توانند تا سه روز برای بازیابی به زمان احتیاج داشته باشند. تحقیقات نشان داده‌اند که خوردن آناناس می‌تواند این دوره را کوتاه‌تر کند و روند بازیابی را سریع‌تر نماید.

۶٫ آناناس و آرتروز
آناناس التهاب مربوط به درد مفاصل و عضلات را کاهش می‌دهد. آنزیم بروملین خاصیت ضدالتهابی دارد برای همین هم ورم را کمتر می‌کند، گرما و قرمزی موضعی را کاهش داده و دردهای ناشی از آرتروز و آرتریت را تسکین می‌دهد.

۷٫ آناناس و بهداشت دهان و دندان
این میوه گرمسیری یکی از بهترین روش‌های تقویت بهداشت دهان و دندان است. خواص قابض آناناس به تقویت لثه‌ها کمک کرده و همچنین از ابتلا به سرطان دهان جلوگیری می‌کند.

۸٫ آناناس و سلامت بافت
آناناس سرشار از ویتامین C است و از طرفی تولید کلاژن به مصرف این ویتامین بستگی دارد. اگر می‌خواهید بافت‌های بدن شما سالم بمانند ویتامین C مصرف کنید و آناناس را فراموش نکنید.

۹٫ آناناس و تقویت استخوان
آناناس بخورید تا دچار پوکی استخوان نشوید! آناناس حاوی منگنز که به ارتباط سیناپس‌ها و بافت استخوان کمک می‌کند. آناناس حاوی ویتامین C است که باعث تقویت استخوان و مفاصل می‌شود و در تولید کلاژن موثر است. بروملین: آنزیم بروملین موجود در آناناس به سلامت استخوان کمک می‌کند و در درمان شکستگی استخوان‌ها، کاهش تورم و درد موثر است.

۱۰٫ درمان رگ‌های واریسی
بیشتر زنان باردار در دوران بارداری دچار رگ‌های واریسی می‌شوند. رگ‌های واریسی در پا‌ها گسترش می‌یابند و باعث درد می‌شوند. بروملاین موجود در آناناس باعث تشکیل رسوبات فیبری در ورید‌های واریسی می‌شود و درد آن‌ها را کاهش می‌دهد.

۱۱٫ جلوگیری از آسم
خطر ابتلا به بیماری آسم در افرادی که مقدار زیادی موادمغذی استفاده می‌کنند، پایین‌تر است. یکی از این مواد مغذی بتاکاروتن است که در میوه‌هایی مانند آناناس، انبه، پاپایا، زردآلو، کلم‌بروکلی، نعناع، کدوتنبل و هویج یافت می‌شود.

۱۲٫ کنترل دیابت
مطالعات نشان می‌دهند که افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ که از طریق رژیم‌ غذایی فیبر بیشتری دریافت‌ می‌کنند، سطح گلوکز خون پایین‌تری دارند و دریافت رژیم حاوی فیبر در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ نیز می‌تواند منجر به بهبود سطح قند خون، لیپید و انسولین شود. یک آناناس متوسط در حدود ۱۳ گرم فیبر دارد.دستورالعمل غذایی پیشنهادی از سوی انجمن تغذیه‌ی آمریکا نشان می‌دهد که میزان فیبر موردنیاز برای خانم‌ها بین ۲۱-۲۵ گرم در روز است که این میزان در آقایان به حدود ۳۰-۳۸ گرم در روز می‌رسد.

۱۳٫ خواص آناناس در درمان نازایی
آناناس با آنتی‌اکسیدانی که در خود دارد می‌تواند آسیبی که اسپرم مردان به دلیل  تأثیر منفی رادیکال‌های آزاد بر روی اسپرم‌ها گذاشته است را برطرف سازد.

آناناس چه عوارضی دارد؟
آناناس خواص بی‌نظیری برای سلامت دارند اما در کنار این خواص عالی، عوارضی هم ممکن است داشته باشد.

مهم‌ترین مضرات آناناس:
مصرف پتاسیم بیش از حد می‌تواند برای افرادی که اختلال در عملکرد کلیه دارند مضر باشد. اگر کلیه شما قادر به هضم پتاسیم اضافی از خون را نداشته باشد ممکن است کشنده باشد.
افرادی که مبتلا به بیماری رفلاکس گوارشی هستند ممکن است در هنگام مصرف مواد غذایی بسیار اسیدی، افزایش سرماخوردگی و سرگیجه را تجربه کنند. با این حال واکنش در افراد مختلف، متفاوت است.
خوردن بیش از حد آناناس می‌تواند موجب حساسیت به دهان از جمله لب‌ها، زبان و گونه شود. اگر شما دچار مشکلات تنفسی هستید باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید زیرا ممکن است به آناناس آلرژی داشته باشید.
سطح بالای ویتامین C در آناناس ممکن است عوارض منفی داشته باشد. از آنجا که میزان زیادی ویتامین C در این میوه وجود دارد ممکن است منجر به اسهال، تهوع، استفراغ، درد شکم یا سوزش قلب شود.
مقدار زیاد بروملائین موجود در آناناس می‌تواند باعث بروز خارش، استفراغ، اسهال و خونریزی بیش از حد قاعدگی شود.
خوردن آناناس نارس می‌تواند بسیار خطرناک باشد. این برای انسان‌ها سمی است و می‌تواند باعث بروز اسهال شدید و استفراغ شود.

چه کسانی نباید آناناس بخورند؟
اگر دارای شرایط پزشکی خاصی مانند زخم معده، گاستریت، خطر سقط جنین، انعقاد خون و فشار خون پایین هستید، بهتر است از خوردن آناناس در بارداری اجتناب کنید.همچنین افرادی که به میوه آناناس آلرژی دارند. زنان باردار و شیرده. بچه های زیر ۶ سال. کسانی که داروهای ضدانعقاد خون، آسپرین و داروهایی از این دست مصرف می کنند.