از فهرست ۱۴نفره کاندیداهای اصلاحات، فقط تاجزاده حق ثبت‌نام ندارد!

فهرست افرادی که توسط حداقل ۱۰ عضو مجمع ملی جبهه‌ اصلاحات ایران برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری  پیشنهاد شده‌اند، به شرح زیر است:  ۱- محمدجواد ظریف (۳۷ پیشنهاد) ۲- اسحاق جهانگیری (۳۵ پیشنهاد) ۳- مصطفی تاج‌زاده (۳۲ پیشنهاد)  {به دلیل بند۱۰ مصوبه! شورای نگهبان: عدم محکومیت قطعی کیفری به جرایم اقتصادی از جمله کلاهبرداری، رشاء […]

فهرست افرادی که توسط حداقل ۱۰ عضو مجمع ملی جبهه‌ اصلاحات ایران برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری  پیشنهاد شده‌اند، به شرح زیر است: 
۱- محمدجواد ظریف (۳۷ پیشنهاد)
۲- اسحاق جهانگیری (۳۵ پیشنهاد)
۳- مصطفی تاج‌زاده (۳۲ پیشنهاد) 
{به دلیل بند۱۰ مصوبه! شورای نگهبان: عدم محکومیت قطعی کیفری به جرایم اقتصادی از جمله کلاهبرداری، رشاء و ارتشاء، اختلاس، تبانی در معاملات دولتی، پولشویی، اخلال در نظام اقتصادی کشور و عدم محکومیت به اقدام علیه نظام جمهوری اسلامی ایران و بند ۱۱- وابسته نبودن به گروه‌های غیرقانونی و فقدان سوابق سوء‌امنیتی از جمله در فتنه سال ۱۳۸۸}
۴-  مسعود پزشکیان (۲۵ پیشنهاد)
۵-  محمدرضا عارف (۲۱ پیشنهاد)
۶-  محسن هاشمی (۲۰ پیشنهاد)
۷- محمد شریعتمداری (۱۹ پیشنهاد)
۸- مصطفی کواکبیان (۱۵ پیشنهاد)
۹- محمد صدر (۱۳ پیشنهاد)
۱۰- محمود صادقی (۱۲ پیشنهاد)
۱۱- زهرا شجاعی (۱۱ پیشنهاد)
۱۲- شهیندخت مولاوردی (۱۱ پیشنهاد)
۱۳- عباس آخوندی (۱۱ پیشنهاد)
۱۴- صادق خرازی (۱۰ پیشنهاد)

* گفتنی اینکه در نظرسنجی‌های صورت گرفته، مصطفی تاجزاده از بیشترین حمایت در بین بدنه اجتماعی اصلاح‌طلبان برخوردار است اما به دلیل حکم زندان بخاطر اعتراضات سال ۸۸ (جنبش سبز) طبق مصوبه! اخیر شورای نگهبان واجد شرایط کاندیداتوری نمی‌شود! 
تاجزاده امروز در توییتی نوشت:
ابراهیمیان (سخنگوی سابق شورای نگهبان): «مصوبه انتخاباتی شورای نگهبان خلاف #قانون‌ اساسی است. در صلاحیت شورا نیست که بگوید چه کسی در انتخابات ثبت نام کند. قانون‌گذاری کار مجلس است.» رئیس‌جمهور به وزارت کشور دستور دهد ابلاغیه غیرقانونی شورای نگهبان برگشت داده شود.

نمازی: اصلاح طلبان بهتر است در انتخابات کنار بکشند
تاجزاده اعلام کاندیداتوری کرده اند و برنامه خوب را ارائه داده‌اند
یک عضو حزب کارگزران بر این باور است: با این شرایطی که پیش می رویم اگر این شرایط ادامه داشته باشد رقابت بین اصولگرایان است و من چندین بار به چهره های اصلی اصلاح طلبان بیان کردم که این وضعیت نانی برای مردم ندارد.
علی محمد نمازی، درباره آرایش سیاسی اصلاح طلبان در انتخابات ریاست جمهوری به سایت مدارا گفت: فضای حاکم بر عرصه انتخابات و فضای سیاسی کشور اصلا مناسب این مقطع از زمان نیست. دو جبهه اصلی کشور هنوز تکلیف خود را نمی دانند باید چکار کنند و چه خواهد شد و وقتی احزاب را نگاه می کنیم این کرونا مزید بر علت شده که نه نشست و نه جلسه ای برگزار شود. البته فضای مجازی به جبران این امر کمک می کند و بعد به مردم نگاه می کنیم، آن چه در مردم مشاهده می شود این که در انتخابات شرکت نمی کنند. 
وی ادامه داد: هنوز بلاتکلیفی بر توده مردم حاکم است که اطلاعی از وضع انتخابات ندارند. اصلا این فضا را در ۴۳ سالی که از عمر نظام جمهوری اسلامی می گذرد شاهد نبودم که در این مقطع این میزان بلاتکلیفی و سکون و سکوت بر انتخابات حاکم باشد. آقای مرعشی که سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی است آب پاکی را روی دست خبرنگاران ریخت و گفت بعد از این که لیست تائیدیه شورای نگهبان آمد وارد بحث انجام ائتلاف و رسیدن به یک کاندیدا می شویم. نمازی با اشاره به صحبت سخنگوی کارگزاران گفت: کاملاً واضح است، این صحبت دقیقاً بعد از اعلام انصراف سید حسن خمینی است. جو با ورود ایشان گرم می شد و شور و هیجانی بین اصلاح طلبان شاهد بودیم که وقتی ایشان اعلام انصراف کرد یکباره صحنه خالی ماند. اصلاح طلبان زمان می خواستند وارد رایزنی جدی شوند و افرادی که هم توان کار دارند و عدم تائید شورای نگهبان را مشکل نداشته باشند را پیدا کنند و با آنها صحبت کنند.
او در پاسخ به این پرسش، با توجه به این شرایط اصلاح طلبان پیروز میدان انتخابات خواهند بود؟گفت: با این شرایطی که الان شاهد هستیم که کاندیدا اصلاً مطرح نیست احتمال رقابت را نمی دهم. رقابتی وجود ندارد که بگوییم برنده کیست. اگر در ادامه زمینه رقابت فراهم شد آن زمان می توان قضاوت کرد که کاندیدای اصلی اصلاح طلبان امکان انتخاب شدن دارد یا خیر. نمازی با اشاره به فضای حاکم رقابت بین اصولگرایان است؟ پاسخ داد: با این شرایطی که پیش می رویم اگر این شرایط ادامه داشته باشد رقابت بین اصولگرایان است و من چندین بار به چهره های اصلی اصلاح طلبان بیان کردم که این وضعیت نانی برای مردم ندارد. پس بهتر است اصلاح طلبان کنار بکشند، کاندیدایی معرفی نکنند و کاندیدای اصولگرایاین با هم رقابت کنند و قوه مجریه هم با دو قوه دیگر هماهنگ شود و یکپارچگی در نظام ایجاد شود تا شاهد باشیم مشکلات و گره ها باز شود. او در پایان درباره کاندیدای نیابتی اصلاح طلبان اذعان داشت: در جلسات اول اصلاح طلبان تصریح کردند سمت کاندیدای نیابتی نمی روند. اعلام شده با توجه به طرحی که از این دوره دارند کاندیدای نیابتی نخواهند داشت. به نظر من، نباید این کار را انجام دهند. آقای تاجزاده اعلام کاندیداتوری کرده اند و برنامه خوب را ارائه داده‌اند. تا زمانی که نتیجه صلاحیت‌ها اعلام شود این حضور می‌تواند فضا را گرم کند.

عبدی: پیام ابلاغیه شورای نگهبان این است “همین است که هست”
عباس عبدی تحلیلگر سیاسی گفت: در این که کار شورای نگهبان به لحاظ قانونی وحقوقی مشکل دارد، یک اجماعی نسبی میان حقوقدانان وجود دارد اما نکته کلیدی این است که شورای نگهبان بالاترین مرجع حقوقی کشور است، چگونه ممکن است که مرتکب چنین اشتباهی شود؟ باید به این مسئله پاسخ داد. نه اینکه متوجه نباشند، کاملا به ایراد کارشان واقفند. اما آن‌ها به دنبال این هستند که نشان دهند، ما این طور رفتار می‌کنیم، بروید، حساب کار خود را بکنید، در واقع یک نوع تعمد در کارشان دارند که بنیان و اصول و مبانی حقوقی مورد قبول جامعه حقوقدانان را نادیده بگیرند و آن را از بین ببرند. آنان در پی ارسال این پیام هستند؛ تاکیدشان بر این است که نشان دهند دیگر آن مبانی حقوقی و ایده‌های قانونی که در ذهن شما است را بگذارید کنار، قاعده این است که؛ /هر چه آن خسرو کند، شیرین بُوَد/، شورای نگهبان هر تصمیمی بگیرد همان درست است، حال اینکه قانونی است یا نیست، اساسا بلا موضوع است. نگاه آنان در مورد شورای نگهبان، اینچنین است. بنابراین اگر نیرو‌های سیاسی بتوانند سیستم مزبور را به جایگاه خودش بازگردانند، این مسائل درست می‌شود و اگر هم نتوانند همین وضعیت فعلی در حال ادامه یافتن است و بدتر هم می‌شود