۴ فایده خوردن نخود پس از ۵۰ سالگی

گروه سلامت: خود، یکی از پرمصرف‌ترین حبوبات است که در بسیاری از غذاها کاربرد دارد. نخود انتخاب‌ غذایی خوبی در رژیم گیاهخواری و رژیم بدون گلوتن است. البته از آنجا که با افزایش سن نیازهای تغذیه ای نیز تغییر می‌کند، گنجاندن آن در برنامه غذایی بسیار مفید است.به گزارش سلامت، در ادامه این مطلب به […]

گروه سلامت: خود، یکی از پرمصرف‌ترین حبوبات است که در بسیاری از غذاها کاربرد دارد. نخود انتخاب‌ غذایی خوبی در رژیم گیاهخواری و رژیم بدون گلوتن است. البته از آنجا که با افزایش سن نیازهای تغذیه ای نیز تغییر می‌کند، گنجاندن آن در برنامه غذایی بسیار مفید است.به گزارش سلامت، در ادامه این مطلب به ۴ فایده خوردن نخود، آن هم در ۵۰ سالگی خواهیم پرداخت که به ترتیب عبارتند از: 

 

۱٫ منبع غنی ریزمغذی‌ها و فیبر
نخود یکی از بهترین منابع فیبرهای غذایی و پروتئین‌های گیاهی است که توصیه می‌شود حداقل دو نوبت در هفته مصرف شود. این عضو خانواده حبوبات سرشار از ریزمغذی‌های مهم از جمله آهن، روی و منگنز است. به‌علاوه، پس از ۵۰ سالگی، نیاز به آهن به‌خصوص در خانم‌های یائسه افزایش پیدا می­کند که مصرف نخود می‌تواند در تامین این نیاز موثر باشد. البته وجود فیبر فراوان هم تاثیر جدی در بهبود عملکرد سیستم گوارش دارد که این مشکلات در سنین میانسالی و سالمندی شایع است.

۲٫ تقویت قابلیت‌های شناختی
نخود سرشار از ویتامینB9 است به‌طوری‌که هر ۱۰۰ گرم آن بخش مهمی از نیاز روزانه بدن را تامین می‌کند. گرچه در تمام سنین نیاز به این ویتامین ضروری است اما پس از ۵۰ سالگی نیاز بدن افزایش می‌یابد. در واقع، ویتامینB9 قابلیت‌های شناختی را تقویت می‌کند، در ترمیم سلولی نقش دارد و خطر سکته مغزی و ترومبوز وریدی را نیز کاهش می‌‌دهد. 

۳٫ سرشار از کلسیم
نخود یکی از بهترین منابع گیاهی کلسیم است و به‌خصوص برای مقابله با پوکی‌ استخوان مفید خواهد بود. پوکی استخوان بیماری‌ است که باعث ضعف استخوانی شده و احتمال شکستگی استخوان‌ها را تشدید می‌کند. از آنجا که پس از ۵۰ سالگی احتمال پوکی استخوان به‌خصوص در خانم‌های یائسه افزایش می‌یابد، مصرف خوراکی‌های سرشار از کلسیم مانند نخود بسیار مفید است. 

۴٫ شاخص گلیسمی پایین
نخود یکی از خوراکی‌های با شاخص گلیسمی پایین است به‌این معنا که پس از خوردن این گروه از خوراکی‌ها، هضم روند آهسته‌ای دارد و منجر به آزادسازی آهسته گلوکز در خون می‌شود. این تاثیر به حفظ قند خون در حد ثابت کمک می‌کند که برای افراد مبتلا به دیابت یا پیش دیابت که پس از ۵۰ سالگی شیوع بالایی دارد، بسیار مهم است.