آیا نوشیدن آب سرد مضر است؟

گروه سلامت:استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه برای پیشگیری از گرمازدگی ‌در فصل تابستان نوشیدن مایعات به تنهایی موثر نیست، گفت: حفظ ‌مایعات در بدن و پیشگیری از گرمازدگی در گرو مصرف میوه‌ و سبزیجات است دکتر کوروش جعفریان در پاسخ به این پرسش که آیا رژیم غذایی متفاوتی برای تابستان می‌توان […]

گروه سلامت:استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه برای پیشگیری از گرمازدگی ‌در فصل تابستان نوشیدن مایعات به تنهایی موثر نیست، گفت: حفظ ‌مایعات در بدن و پیشگیری از گرمازدگی در گرو مصرف میوه‌ و سبزیجات است

دکتر کوروش جعفریان در پاسخ به این پرسش که آیا رژیم غذایی متفاوتی برای تابستان می‌توان در نظر گرفت؟ گفت: این که تصور کنیم تابستان برنامه غذایی متفاوتی نسبت به دیگر فصل‌ها دارد، خیلی علمی نیست. اما مهم این است که ‌در تابستان ‌خطر گرمازدگی ‌وجود دارد و نیاز است که افراد راهکارها و نکاتی را در نظر بگیرند تا بتوانند این خطر را کاهش دهند.

وی با اشاره به اینکه کودکان و سالمندان بیشتر از سایر افراد در برابر گرمازدگی آسیب پذیرند، افزود: شهروندان باید از اجرای راهکارهای ساده ‌مانند اینکه کمتر در معرض گرما قرار بگیرند یا‌ از پوشش مناسبی استفاده کنند، نیز غافل نشوند.‌‌دکتر جعفریان درپاسخ به این پرسش که شهروندان چه نکاتی را باید هنگام تغذیه در نظر بگیرند؟ نیز توضیح داد: برای پیشگیری از گرمازدگی باید سعی کرد که سطح مایعات بدن را بالا نگه داشت، زیرا وقتی سطح مایعات در بدن ما مناسب باشد، امکان تهویه بهتر اتفاق می‌افتد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره اینکه آیا فقط با نوشیدن آب کافی می‌توان مانع گرمازدگی شد؟ نیز بیان کرد: نوشیدن آب کافی‌ الزاما سبب بهبود شرایط بدن نمی‌شود، زیرا نیاز است که ماده‌ای در بدن باشد تا آب را ‌نگه دارد، چون در غیر این صورت آب به شکل ادار و تعریق دفع می‌شود.

وی ادامه داد: بنابراین شخص برای پیشگیری از گرمازدگی لازم است که با مصرف برخی مواد غذایی الکترولیت‌ها و فیبر لازم را ‌ برای نگهداری آب در بدن خود تامین کند. به همین دلیل باید از میوه‌  و سبزی بیشتر استفاده کنیم، چراکه با مصرف میوه و سبزی می‌توان سطح مایعات را در بدن بالا نگه داشت و به این شکل تحمل در برابر گرمازدگی را افزایش داد.

دکتر جعفریان درباره اینکه مصرف چه میوه‌هایی برای پیشگیری از گرمازدگی مفید است؟ گفت: میوه‌های فصل مانند هندوانه، خربزه و طالبی نقش خوبی در افزایش تحمل بدن دربرابر گرمازدگی شود.استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: مصرف سبزی، میوه و خوراکی‌های غنی از فیبر مانند حبوبات، غلات کامل و مغزها سبب می‌شود فیبرها در سیستم گوارشی‌ مقدار زیادی آب را بخود جذب کنند.

به گفته وی با این رویکرد شهروندان ‌در کنار نگه داشت آب از دیگر مزیت‌های مصرف فیبر هم بهره مند می‌شوند.
دکتر جعفریان با اشاره به اهمیت نوشیدن آب کافی برای پیشگیری از گرمازدگی عنوان کرد: بهتر است در فصل تابستان شهروندان و بخصوص کودکان و سالمندان همیشه یک بطری آب  آشامیدنی همراه خود داشته باشند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در پاسخ به این پرسش که آیا نوشیدن آب سرد برای بدن مضر است؟ گفت: ‌‌شواهد علمی برای اینکه ثابت کند نوشیدن آب سرد به بدن ما آسیب می‌زند، وجود ندارد. اما بدن ما در دماهای خاصی کیفیت بالاتری دارد. مثلا  بهترین میزان جذب آب در ‌دمای بین ۵ تا ۱۵ درجه اتفاق می‌افتد‌ و این دما برای مصرف همه مایعات توصیه می‌شود.