ایران در صدر کشور های صادر کننده کارنه تیر است
کاظم آسایش در نشست تخصصی رویه تیر، پیش اظهاریه الکترونیکی تیر ویژه متولیان بخش خصوصی و دولتی در حوزه تجارت و حمل و نقل افزود: : در ۲ حوزه حمل و نقل بار و حمل و نقل مسافر فعال هستیم و حدود ۶۰ تا۷۰ درصد اعضای ما در حوزه حمل و نقل بار و حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد در حوزه حمل و نقل مسافر فعال هستند.
وی بیان کرد:از نظر استفاده از سیستم کارنه تیر محدودیتی در منطقه خلیج فارس وجود ندارد و همه کشورهای منطقه به هم وصل هستند و کشور عراق هم امسال با تعاملات زیادی که داشتیم و تحولات سیاسی هم در این کشور اتفاق افتاد و عراق هم تا اخر امسال و اوایل سال میلادی باعضویتی که دارد فعالیت اقتصادی خود را آغاز می کند.
مشاور ارشد خدمات تیر و ترانزیت ایرو با اشاره به تحولات در حوزه ترانزیت و حمل و نقل افزود: سازمان ایرو نماینده شرکت های حمل ونقلی در سطح بین الملل است و ما حدود ۳٫۵ میلیون شرکت حمل و نقل بین المللی را در سطح جهان نمایندگی می کنیم و بالاتر از ۱۶۰ عضو داریم که اتاق بازرگانی ایران هم یکی از اعضای سازمان ایرو است و در بیش از ۸۰ کشور حضور داریم.
آسایش عنوان کرد : سازمان ایرو از سال ۱۹۴۸ بلافاصله بعد از جنگ جهانی دوم تاسیس شد و هدف اصلی آن تسهیل تجارت بود زیرا اروپا بعد از جنگ جهانی دوم دچار تخریب کامل شده بود و برای بازسازی اروپا نیاز بود که حمل و نقل برای عبور از مرزها تسهیل شود به همین دلیل سازمان ایرو تاسیس شد و پس از آن سیستم تیر در ۱۹۴۹ توسط سازمان ایرو ایجاد شد و با چند کشور اروپایی و در سال ۱۹۵۹ تبدیل شد به کنوانسیون بین المللی تصویب شد و ۱۹۸۵ هم ورژن هایی اکنون اجرایی شده پون هدف گسترش عملیات تیر بود و به حمل و نقل کمک کرد.
وی گفت: همچنین کشور ازبکستان در مقام دوم با صدور ۱۰۰هزار کارنه تیر و ترکیه در مقام سوم با صدور۹۰هزار کارنه تیر در سال قرار دارد.
آسایش ، مطرح کرد: نگاه جهانی می تواند کمک کند که سیاست ها را در مسیر درست به مقصد برسانیم و باید این نگاه را منتقل کنیم تا بتوانیم آن جایگاه و هدفگذاری در حوزه ترانزیت و حمل و نقل انجام را انجام دهیم بخصوص امسال که دولت در برنامه هفتم توسعه ۳۰ میلیون تُن را هدفگذاری کرده که رسیدن به این هدف باید نگاه بین المللی داشته باشیم .
هدف اصلی ما توسعه تجارت از طریق جاده برای بندرعباس است
مشاور ارشد خدمات تیر و ترانزیت و مدیرکل اوراسیا، ایرو گفت: ایران بزرگ ترین صادر کننده کارنه تیر در دنیاست و هدف اصلی ما توسعه تجارت از طریق جاده برای بندرعباس است.
واختانگ زرندیا در جلسه تخصصی رویه تیر، پیش اظهاریه الکترونیکی تیر ویژه متولیان بخش خصوصی و دولتی در حوزه تجارت و حمل و نقل بیان داشت: بیشترین میزان صادر کارنه تیر ایران به ترکیه و اروپاست و بیشترین صادرات ازبکستان به روسیه است،از اهداف ما برقراری ارتباط بین ایران و آسیا مرکزی و آسیا میانه است.
وی ادامه داد: بین ایران و ازبکستان خاک ترکمنستان قرارد دارد که این کشور نیز به تازگی مسیر ترانزیت خود را باز کرده و ما میخواهیم از این فرصت استفاده کنیم.
مشاور ارشد خدمات تیر و ترانزیت و مدیرکل اوراسیا، ایرو ضمن اشاره به مزیت مسیر ترانزیت ترکمنستان گفت: برای بندرعباس این مزیت بسیار خوب است که بتواند از سند کارنه تیر برای مسیر کریدور شمالی برای روسیه و برای منطقه آسیای میانه استفاده کند.
واختانگ ادامه داد: ما امیدوارم با همکاری اتاق بازرگانی هرمزگان بتوانیم از مزیت کارنه تیر برای انتقال کالا از بندرعباس به کشورهای آسیانه میانه و روسیه استفاده کنیم.
گفتنی است ، نشست تخصصی رویه تیر، پیش اظهاریه الکترونیکی تیر ویژه متولیان بخش خصوصی و دولتی در حوزه تجارت و حمل و نقل با حضور همه بخشهای مرتبط دولتی و خصوصی به مدت ۲ روز در سالن کنفرانس اتاق بازرگانی بندرعباس برگزار شد.
پایان خبر/
خبرنگار : شهین صادقی
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰