با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان صورت گرفت:

ارزیابی طرح پایش بیماریهای قلبی و عروقی جمعیت بالای ۲۰ سال در هرمزگان

هرمزگان/ کلمه نیوز-طرح پایش بیماریهای قلبی و عروقی جمعیت بالای ۲۰ سال در هرمزگان با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، معاونین بهداشتی و تحقیقات و فناوری دانشگاه، مدیر آمار و فناوری دانشگاه و جمعی از کارشناسان مرتبط با حوزه تشخیصی و آزمایشگاهی، پیشگیری و درمان بیماریهای معاونت بهداشتی در دفتر ریاست دانشگاه مورد ارزیابی قرار گرفت.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی هرمزگان اجرای این طرح ملی را گامی مهم در راستای شناسایی، تشخیص و درمان به موقع بسیاری از بیماری های مرتبط با فشار خون و قلبی و عروقی دانست و گفت: مرحله نخست این طرح (پرسشگری) از جامعه هدف می باشد که مرکز استان با پوشش ۹۵ درصدی و سایر شهرستانهای استان بصورت ۱۰۰ درصد تکمیل شده است.

دکتر غلامعلی جاودان هدف از انجام این طرح در استان را تعیین شیوع بیمارهای قلبی عروقی در جمعیت ۲۰ سال و بالاتر، تعیین شیوع عوامل خطر بیمارهای قلبی عروقی در جمعیت ۲۰ سال و تعیین ارتباط بیماریهای قلبی عروقی با عوامل خطر اصلی در جمعیت ۲۰ سال و بالاتر استان هرمزگان عنوان کرد.

وی ادامه داد: اجرای طرح در کل استان (به استثنای شهرستان بندرعباس) از  اول اسفند ۱۴۰۱ آغاز شد؛ همچنین اتمام طرح در کل استان (به استثنای شهرستان بندرعباس) تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۲ ادامه داشت.

دکتر جاودان با اشاره به اینکه در بازه زمانی ۲۸ اسفند ۱۴۰۱ لغایت ۳ اردیبهشت ۱۴۰۲ بدلیل همزمانی اجرای طرح با ایام ماه مبارک رمضان و تعطیلات نوروزی طرح متوقف شد؛ عنوان کرد: آغاز اجرای طرح در خوشه های روستایی شهرستان بندرعباس: ۶ خرداد ۱۴۰۲، آغاز اجرای طرح در خوشه های شهری شهرستان بندرعباس: ۲۴ خرداد ۱۴۰۲ و تاکنون بیش از ۹۵ درصد خوشه های شهرستان بندرعباس پرسشگری آنها تکمیل شده که نمونه گیری از خوشه های تکمیل شده  در حال انجام است.

وی اهداف این طرح را به دو بخش اختصاصی و کاربردی تقسیم کرد و گفت: از مهمترین اهداف اختصاصی و کاربردی طرح تعیین ارتباط بین بین بیماریهای قلبی و عروقی با سایر بیماریها و همچنین تمرکز بر شیوع عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی در یک نمونه جمعیتی ۶۵۰۰ نفری در استان هرمزگان انجام می شود که می تواند ضمن شناسایی و معرفی عوامل خطر و گروه های در معرض خطر، با توجه به محدودیت منابع اقدامات پیشگیری و کنترل را بصورت هدفمند تر روی این گروهها برنامه ریزی کرد.

پس از انجام مرحله نخست این طرح توسط تیم های پرسشگری مرحله نمونه گیری آزمایشگاهی و تکمیل و ثبت گزارشات در نرم افزار اختصاصی این طرح است که جهت برنامه ریزی و سیاست گذاری در امر ارائه خدمات سلامت در راستای تامین سلامت آحاد جامعه به معاونت بهداشتی وزارت متبوع ارسال خواهد شد.

پایان خبر/