مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای: هرمزگان

سالانه حدود ۳۳ سانتی‌متر مقدار آب های زیرزمینی هرمزگان افت می کند

هرمزگان /کلمه نیوز-مدیرعامل شرکت آب منطقه ای هرمزگان  با بیان اینکه به‌طور متوسط  سالانه حدود 33 سانتی‌متر مقدار آب زیرزمینی افت می نماید گفت : بیشترین افت سفره آب زمینی  استان در کردی شیرازی (ناز دشت) واقع در رودان است که تقریباً از سال 1377 تاکنون، 43 متر افت داشته است.

جمشید عیدانی  در جمع خبرنگاران رسانه های استان افزود : شمار دشت‌هایی که متولی آن آب منطقه‌ای است ۷۴ دشت است که از این تعداد  ۵۶ مورد ممنوعه، ممنوع بحرانی و ۱۸ دشت آزاد هستند.

وی ادامه داد:  این اطلاعات برگرفته از رصد ۶۵۰ حلقه چاه  است که به‌صورت ماهیانه رصد می‌شوند .

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای هرمزگان بیان کرد: فرق ممنوعه و ممنوعه بحرانی این است که دشت‌های ممنوعه، دشت‌هایی هستند که از لحاظ کمی آب آنها مشکل  دارد. اما ممنوعه بحرانی، علاوه بر مشکل افت، کیفیت آب نیز در آنها مشکل دارد. دشت‌های آزاد نیز به دلیل شوری آب مناسب شرب نیستند .

عیدانی با اشاره به اینکه در سال آبی گذشته، بالغ‌بر ۹۶ میلی‌متر بارندگی در هرمزگان رخ‌داده اظهار کرد: در این ماه‌های باقی‌مانده از سال آبی ( ابتدای مهرماه) معمولاً بارشی رخ نمی‌دهد، اگر هم باشد در حوزه شرق هرمزگان است.

وی  با بیان اینکه سد های شرق استان از ظرفیت مناسبی برخوردارند  و بالای ۸۰ درصدظرفیت آنها پر است تصریح کرد: ۸۸ میلیون مترمکعب، کسری حجم آب در  استان هرمزگان داریم  که باید مصرفمان را در دشت‌ها کاهش دهیم تا این حجم جبران شود. این در حالی است که در حال حاضر، حجم بارندگی‌ای که وارد سفره ها می‌شود با برداشت ما از سفره های آب زیرزمینی همخوانی ندارد.

عیدانی بیشترین حجم کسری مخزن آب در استان هرمزگان را مربوط به دشت قلعه قاضی با مساحتی بالغ‌بر ۱۲ میلیون مترمکعب اعلام کرد .

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای هرمزگان با بیان اینکه ۲۳هزار و ۵۱۵ چاه‌ در هرمزگان وجود دارد گفت: تقریباً ۱۹هزار و ۷۶ حلقه  از این چاه‌های مجاز و ۴ هزار و ۴۳۹ غیرمجاز است که از ۱۹ هزار و ۷۶ حلقه چاه مجاز، ۴۹۱ حلقه فقط چاه‌های آب شرب  است و ۶۷۸ مورد آن مربوط به صنعت ازجمله مرغداری، بلوک‌زنی و غیره است.

عیدانی ابراز کرد: از این تعداد چاه‌های غیرمجاز، ۲هزارو ۱۹۴ مورد تعیین تکلیف شده و یک هزار و ۸۱۰ حلقه چاه جز پروانه فراری محسوب می‌شوند.

وی تاکید کرد: افرادی که چاه های غیر مجاز دارند می‌توانند با طی کردن روند قانونی و اداری، پروانه چاه خود را دریافت کنند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان شمار چاه‌های فرم پنج استان را ۵هزار و ۷۵۲  حلقه اعلام کرد و گفت : این چاه ها بعد از سال ۱۳۸۵ حفر شدند و اطلاعات این چاه‌ها در هیچ دستگاه دولتی ثبت‌نشده است.

وی ادامه داد: از ابتدای تاسیس شرکت تاکنون، تعداد کنتورهایی که توانستیم روی چاه‌های مجاز نصب کنیم، ۹ هزار و ۸۳۱ دستگاه بوده است.

عیدانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ظرفیت سد های استان گفت : ۴۴ درصد ظرفیت سد استقلال میناب و  ۹۵ درصدسد جگین  پر است  که سال آبی گذشته، سه بار سرریز کرده است. سد شمیل و نیان ۲۰ درصد آب دارد و سد سرنی هم پیش‌بینی می‌شود که به‌زودی از مدار خارج شود.

پایان خبر/

خبرنگار : شهین صادقی