سرمهای تزریقی و آب مقطر جیرهبندی شد!
گروه جامعه: سرم تزریقی در داروخانهها کمیاب شد. برخی داروخانهها علت کمبود سرم را قطع برق کارخانهها و افزایش سرعت همهگیری ویروس کرونا میدانند. رئیس انجمن صنفی کارکنان داروخانههای سراسر کشور با تائید این خبر گفت: با شیوع موج پنجم کرونا تقاضا برای سرم زیاد شد، این در حالی که توزیع سرم برای داروخانهها سهمیهبندی […]
در این میان برخی داروخانهدارها هم مدعی هستند که سرم سهمیهبندی شده است و ماهانه به هر داروخانه ۱۲ یا ۲۴ عدد سرم داده میشود. این در حالی است که تجویز پزشکان در دفترچه بیمار بین چهار یا پنج سرم است!
برخی دیگر از داروخانهداران تهرانی از کمبود آب مقطر هم گزارش میدهند و میگویند که به دلیل کمبود سرم انجام برخی عملهای جراحی متوقف شده است.
هادی ابوی، رئیس انجمن صنفی کارکنان داروخانههای سراسر کشور در واکنش به کمبود سرم توضیح داد: در دو هفته گذشته به دلیل افزایش آمار مبتلایان به کرونا سرم سهمیهبندی شد و شرکتهای تولیدکننده اکثر سرمها را در بیمارستانها توزیع میکنند و نه داروخانهها!او ادامه داد: سرم نه تنها در تهران کمیاب شده است بلکه در سایر شهرها از جمله مشهد هم این مشکل وجود دارد و باعث نگرانی مردم شده است!
موج نگرانی برای کمبود سرم به توییتر هم کشید و از اعضای اتاق بازرگانی تا پزشکان و کاربران نسبت به این موضوع ابراز نگرانی کردند.حمید احمدی، متخصص جراحی عمومی، فلوشیپ جراحی پستان در واکنش به کمبود سرم در صفحه توییتر خود نوشته است: «کاش این شش تا هفت شرکتی که واکسن کرونا میسازن یه چند تا سرم کنارش تولید کنند.»یکی دیگر از کاربران هم نوشته است: « آب مقطر هم در بیمارستانها نداریم.»
قطع برق سرم را کمیاب کرد
در این میان برخی داروخانهدارها معتقد هستند قطع برق تولید سرم را کم و باعث کمبود در بازار شده است!
رئیس انجمن صنفی کارکنان داروخانههای سراسر کشور با اشاره به قطع برق کارخانهها و تاثیر آن در کاهش میزان تولید سرم گفت: قطع برق در سراسر کشور در نحوه تولید تمام کالاها اثر گذاشته است و تولید سرم از قطعی برق تاثیر پذیرفته چرا که تولید آن پیچیدگی خاصی ندارد و در واقع علت کمبود سرم بیشتر از بیتدبیری مسئولان است.
ابوی در ادامه بیان کرد: سرم مانند قرص مُسکن نیست که مردم در دوران کرونا برای خود تجویز خودسرانه داشته باشندو این دارو با دستور پزشک تجویز میشود.بنابراین علت کمبود به خاطر افزایش مصرف خودسرانه مردم نیست. بلکه تعداد آمار مبتلایان کرونا چه کسانی که سرپایی تجویز میشوند و چه کسانی که بستری هستند، روزانه زیاد میشود و پزشک برای آنها سرم تجویز میکند.
حالا داروخانهداران میگویند توزیع سرم قطره چکانی شده است. داروخانهدارها میگویند که سه ماه است که توزیع سرم به اختلال خورده و به هر داروخانهدار تنها یک کارتن سرم تعلق میگیرد و در هر کارتن ۲۴ عدد سرم نیم لیتری یا یک کارتن یک لیتری که شامل ۱۲ عدد سرم است، داده میشود.
رئیس انجمن صنفی کارکنان داروخانههای سراسر کشور هم با تائید این موضوع گفت: سهمیهبندی داروخانهها متفاوت است و هر داروخانه بر اساس رتبهای که دارد دارو به آنها توزیع میشود.در حالی سرم در داروخانهها کم شده که سازمان غذا و دارو درباره این مساله سکوت اختیار کرده است. حالا باید دید با توجه به افزایش تعداد بیماران کرونایی مقامات مسئول چارهای برای افزایش توزیع سرم انجام خواهند داد یا خیر؟
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰