اجرای سومین طرح ابررایانه در کشور/۱۰ دانشگاه برتر کشور در هوش مصنوعی

رئیس مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات از تعریف پروژه‌ ابررایانه دیگری بعد از “سیمرغ” و “مریم” در این مرکز خبر داد و گفت: پیش بینی می‌شود این پروژه‌ ابررایانه تا بهار سال آینده به بهره برداری برسد.

به گزارش ایسنا علی اصغر انصاری امروز در رویداد گرنت تحقیق و توسعه هوش مصنوعی که به صورت آنلاین در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، ابر رایانه سیمرغ را از دستاوردهای پژوهشگاه فناوری اطلاعات دانست که با همکاری دانشگاه صنعتی امیرکبیر به بهره برداری رسیده و خدمات لازم را به پژوهشگران ارائه می‌دهد.

وی ادامه داد: علاوه بر آن با همکاری ستاد کرونا و برخی از دانشگاه‌ها همچون دانشگاه علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی پروژه‌ای را در زمینه پراکندگی و شیوع زمانی و مکانی بیماری کرونا در استان تهران اجرایی کردیم.

انصاری با بیان اینکه در حال حاضر بسیاری از کشورهای دنیا سرمایه گذاری‌های کلانی در زمینه AI کردند، اظهار کرد: ۱۰ کشور برتر در حوزه هوش مصنوعی به ترتیب کشورهای “چین”، “امریکا”، “بریتانیا”، “هند”، “آلمان”، “ژاپن”، “فرانسه”، “کانادا”، “ایتالیا” و “اسپانیا” هستند.

رییس مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: ۱۰ دانشگاه برتر در حوزه هوش مصنوعی در ایران به ترتیب به این شرح است:

رتبه نام دانشگاه تعداد مدرک
۱ دانشگاه آزاد ۱۱ هزار و ۶۸۳ مدرک
۲ دانشگاه تهران ۶ هزار و ۲۳۱ مدرک
۳ دانشگاه صنعتی امیرکبیر ۴ هزار و ۵۱۱ مدرک
۴ دانشگاه علم و صنعت ایران ۳ هزار و ۱۸۳ مدرک
۵ دانشگاه صنعتی شریف ۳ هزار و ۶۷ مدرک
۶ دانشگاه تربیت مدرس ۲ هزار و ۲۹۰ مدرک
۷ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی ۲ هزار و ۸۸ مدرک
۸ دانشگاه شیراز هزار و ۹۶۰ مدرک
۹ دانشگاه تبریز هزار و ۸۱۵ مدرک
۱۰ دانشگاه فردوسی مشهد هزار و ۷۹۸

انصاری با تاکید بر اینکه در دنیا عمده سرمایه گذاری‌ها در این زمینه با مشارکت بخش خصوصی صورت می‌گیرد، اظهار کرد: یکی از دغدغه‌های وزارت ارتباطات در زمینه توسعه هوش مصنوعی مربوط به فرآیندهای پردازش و ذخیره سازی داده‌ها است که باید پلتفرم‌هایی برای حضور بخش خصوصی در زمینه سرمایه‌گذاری در این زمینه ایجاد شود.

رئیس مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین خاطر نشان کرد: بعد از راه اندازی ابر رایانه سیمرغ، راه اندازی ابررایانه “مریم” در دستور کار این پژوهشگاه قرار دارد. علاوه بر اینها پروژه دیگری در مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی تعریف کردیم که در حد ابر رایانه سیمرغ است و پیش بینی می‌شود تا بهار سال آینده در دسترس قرار گیرد.

انتهای پیام