وارد مدار شدن ظرفیت های جدید آب شیرین کن ها باعث بهبود وضعیت آب قشم شده است
علیرضا جزء قاسمی که با هدف بررسی پروژه های آبرسانی هرمزگان به این استان سفر کرده، از نزدیک وضعیت کم و کیف آب شرب شهرستان قشم را بررسی کرد.
وی با بیان اینکه آبرسانی به جزیره قشم برای شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور از اهمیت ویژه ای برخوردار است، تصریح کرد: دولت، با تکمیل دو پروژه بزرگ آب شیرین کن با سعیدو و اجرای خط انتقال آب از قشم مولد به لافت و ۱۱ روستای مسیر نشان داد در عمل به وعده هایش به مردم پایبند است و برای تامین نیاز آبی مردم هر آنچه که در توان دارد پای کار آورده تا وضعیت آبرسانی این شهرستان بهبود یابد.
بررسی وضعیت آب شرب درگهان
معاون راهبری و نظارت بر بهره برداری آبفای کشور همچنین در جریان سفر به قشم وضعیت آبرسانی به درگهان را بررسی کرد.
جزء قاسمی با بیان اینکه آب شیرین کن درگهان تامین کننده آب مورد نیاز شهر درگهان، هلر و… است، افزود: ظرفیت فعلی این آب شیرین کن کفاف نیاز آبی مردم این مناطق را نمی دهد از این رو با هدف رفع کمبودها، بخشی از نیاز آبی این شهر پس از کسب مجوز لازم، در آینده از سایت قشم مولد تامین خواهد شد.
معاون راهبری و نظارت بر بهره برداری آبفای کشور افزود: برای تامین این نیاز، خط انتقال آب به طول ۱۶ کیلومتر در حال احداث است که با تکمیل آن کمبودهای این مناطق مرتفع خواهد شد.
آب شیرین کن مپنا و تامین آب قشم
جزء قاسمی همچنین به تامین آب از آب شیرین کن مپنا اشاره کرد و افزود: تا پیش از راه اندازی آب شیرین کن های باسعیدو و قشم مولد، لافت و بیشتر روستاهای قشم از این محل تامین آب می شدند که با وارد مدار شدن آب شیرین کن های جدید، بار جمعیتی قشم از این آب شیرین کن کاهش یافت که هم در زمان آبدهی روستاها تغییر ایجاد خواهد شد و هم از نظر پدافندی اتفاق مثبتی است.
بررسی تولید آب در قشم مولد و حضور در شهر لافت
معاون راهبری و نظارت بر بهره برداری آبفای کشور با ابراز خشنودی از تحقق قول آبرسانی به شهر لافت و روستاهای مسیر افزود: هدف آبفا، تسریع در تامین نیاز آبی مناطق دارای تنش آبی است که اجرای این پروژه در همین راستا محقق و نیاز آبی بیش از ۱۹ هزار نفر از این محل تامین شد.
وی افزود: با هدف تامین نیاز مردم لافت ۸ کیلومتر خط انتقال طی سه ماه اجرا شد که از آن می توان به اقدام جهادی آبفا یاد کرد. جزء قاسمی ضمن گران توصیف کردن آب تولیدی آب شیرین کن ها افزود: فرایند نمک زدایی هزینه بر است؛ از این رو توصیه ما به مردم استفاده بهینه از این آب است که باید از مصارف غیر شرب و بهداشتی آن خودداری کرد.
وی همچنین به احداث دو باب ایستگاه پمپاژ در سایت قشم مولد اشاره کرد و گفت: پیش بینی دو باب ایستگاه پمپاژ با اعتباری بالغ بر ۵۰۰ میلیارد ریال شده است.
بررسی روند تولید آب در باسعیدوی قشم
معاون راهبری و نظارت بر بهره برداری آبفای کشور در ادامه بررسی پروژه های شهرستان قشم به تامین نیاز آبی ۱۳ روستای غرب جزیره قشم اشاره کرد و گفت: این آب شیرین کن به عنوان یکی از اقدامات ماندگار دولت، اخیرا وارد مدار تولید شده است و ظرفیت چهار هزار متر مکعب در شبانه روز را داراست.
وی افزود: با هدف تامین آب خام این سایت، اقدامات لازم در حال انجام است که طی روزهای آینده میزان برداشت آب خام نیز افزایش و تولید آب به ظرفیت اسمی سایت خواهد رسید. تداوم تلاش های بی وقفه برای تامین آب قشم عبدالحمید حمزه پور مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان نیز در این بازدید با بیان اینکه ظرفیت دولت با تمام توان برای آبرسانی قشم بسیج شد، افزود: توجه ویژه دولت به مردم قشم و حمایت های مجموعه وزارت نیرو، شرکت مهندسی آبفای کشور و استاندار هرمزگان و فرمانداری نتیجه بخش بود و شاهد به ثمر نشستن وعده ای بودیم که تاثیر به سزایی بر جزیره قشم خواهد گذاشت.
وی افزود: با اضافه شدن ظرفیت ۷۰۰ متر مکعبی به ظرفیت آب شیرین کن سوزا، نیاز آبی شهر سوزا به پایداری رسید و از تنش آبی خارج شد.
به گفته مدیرعامل آبفا، با اضافه شدن این ظرفیت، جمعیتی بالغ بر ۷ هزار نفر از آب شرب پایدار بهره مند شدند.
پایان خبر/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰