سیستم درمانی کشور در آستانه فروپاشی کامل

هادی یزدانی از پزشکان عمومی که از ابتدای شیوع اپیدمی کرونا در خط مقدم مقابله با این بیماری و رسیدگی به بیماران مبتلا به کووید۱۹ قرار دارد در گفتگویی با سایت امتداد، ضمن اشاره به وضعیت کنونی کشور، اظهار داشت: همان وضعیتی که در طول ۱۸ ماه گذشته از بابت وقوع آن نگران بودیم، متاسفانه […]

هادی یزدانی از پزشکان عمومی که از ابتدای شیوع اپیدمی کرونا در خط مقدم مقابله با این بیماری و رسیدگی به بیماران مبتلا به کووید۱۹ قرار دارد در گفتگویی با سایت امتداد، ضمن اشاره به وضعیت کنونی کشور، اظهار داشت: همان وضعیتی که در طول ۱۸ ماه گذشته از بابت وقوع آن نگران بودیم، متاسفانه رخ داد و اکنون سیستم درمانی کشور در آستانه کلپس و فروپاشی قرار گرفته است.
 
کمبود سرم به دلایل فراپزشکی و مافیایی رخ داده
 وی افزود: پیرو همین وضعیت نیز، متاسفانه در بسیاری از نقاط کشور، توان خدمات رسانی مطلوب به مراجعین و بیماران از بین رفته و در عین حال با کمبود برخی از اقلام دارویی و ملزوماتی نظیر سرم نیز مواجه هستیم. البته به نظر من این کمبود سرم  به دلایل فراپزشکی و مافیایی رخ داده و برخی از همین عناصر، اقدام به جمع آوری سرم‌ها و دیگر اقلام ضروری از بازار کرده‌اند. این پزشک عمومی، تصریح کرد: وضعیت به حدی بغرنج شده که در بسیاری از بیمارستان‌ها، کادر درمان به دلیل عدم وجود ظرفیت لازم برای پذیرش خیل بیماران جدید، اقدام به بستری آن‌ها در محوطه بخش‌ها با پهن کردن پتو بر روی زمین کرده‌اند. یزدانی، یادآور شد: حجم کمبود ملزومات نظیر داروها و اقلام ضروری بسیار بالا بوده و کادر درمان در حال حاضر دچار فرسودگی شغلی هستند. از همین رو، بسیاری از کادر درمان، حتی با وجود تزریق دو دوز واکسن نیز به کووید مبتلا شده و وضعیت نگران کننده‌ای دارند. وی همچنین در ادامه با اشاره به لزوم چاره‌اندیشی جدی برای مهار اپیدمی در آستانه ماه محرم، تاکید داشت: به عنوان نمونه در بحث پروتکل‌های برگزاری مراسم ماه محرم و عزاداری‌ها، عنوان شده که مجالس در محیط سربسته باید با یک چهارم ظرفیت برگزار شوند. در حالی که این پروتکل‌ها برای برنامه‌هایی است که امکان سنجش ظرفیت آن وجود داشته باشد. این پزشک عمومی، عنوان داشت: در حالی که در مساجد، هیئات، حسینیه‌ها و سایر برنامه‌ها، چه کسی این ظرفیت را خواهد سنجید که حال، بخواهد یک چهارم آن را نیز تعیین کند؟ اساسا، یک چهارم از چه میزان تجمع؟ در شرایط افسارگسیختگی و شکل تهاجمی انتقال واریانت دلتای ویروس کرونا، چگونه می‌توان، بحث فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کرد؟
 
چه مصلحتی بالاتر از حفظ دماء مسلمین به عنوان وظیفه حاکم اسلامی وجود دارد؟
 یزدانی، تصریح کرد: شکل برگزاری مناسک ایام عزاداری امام حسین(ع)، اساسا به گونه‌ای است که شور، هیجان و نجوا از ملزومات آن بوده و با چنین شکلی، اصولا امکان رعایت پروتکل‌ها شدنی نیست. برای مناسک محرم، نمی‌توان پروتکل وضع کرد و یا باید برگزار شود و یا خیر. این پزشک، خاطرنشان کرد: امام راحل زمانی بحث ممنوعیت حج را به دلیل رفتارهای عربستان سعودی مطرح و ابلاغ کرد و اکنون نیز در شرایط کنونی، چه مصلحتی بالاتر از حفظ دماء مسلمین که وظیفه حاکم اسلامی بوده، وجود خواهد داشت؟ وی همچنین با انتقاد از بی‌تفاوتی نمایندگان مجلس یازدهم نسبت به بحران کرونا در کشور، تاکید داشت: متاسفانه جریانی برخاسته از انتخابات یکسویه و یک طرفه  در مجلس حاضر شده که جایگاه خود را در غیاب رقیب و با چند گل به دروازه خالی آن به دست آورده است. به نظر می‌رسد که همین جریان در راستای اهداف خود، قانونگذاری و مسائل را پیگیری می‌کند.
 
ظاهرا بحران کرونا برای آقایان، تنها یک مسئله در کنار سایر مسائل است
 یزدانی، خاطرنشان کرد: متاسفانه، امروز با کشوری مواجه هستیم که در ظاهر، ایران بوده ولی در عمل، دو ملت مجزای از هم در آن زندگی می‌کنند. ظاهرا ایران ما و نیازها و اولویت‌های مردم آن در غیاث با ایران شکل گرفته در ذهن آقایان، دو مقوله متفاوت و مجزاست. در این وضع، ظاهرا ما با این جماعت، تنها در یک واحد جغرافیایی و با زبان مشترک زندگی می‌کنیم. وی در پایان نیز، عنوان داشت: به نظر می‌رسد که بحران کرونا برای ما بحران بوده اما این بحران برای آقایان، تنها یک مسئله در کنار باقی مسائل است. از همین رو هم، طبعا دلیلی نمی‌بینند که اولویت بیشتری برای حل آن در غیاث با مسئله‌ای مثل کنترل فضای مجازی در نظر بگیرند.