آغاز هفته منابع طبیعی درهرمزگان با کاشت ۱۰۰ هزار اصله نهال

هرمزگان /کلمه نیوز- همزمان با سراسر کشور در اولین روز از هفته منابع طبیعی و ۱۵ اسفند روز درختکاری مراسم کاشت نهال در استان هرمزگان باحضور استاندار وجمعی از مدیران دستگاه‌ها و دانش آموزان و دانشجویان و گروه‌های مردم نهاد و جمعیت هلال احمر آغاز شد.

دراین مراسم که با مشارکت دانشگاه هرمزگان و منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان برگزارشد ۱۰۰ هزار اصله نهال به صورت نمادین در سراسر استان غرس می شود .

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان گفت: امروز در سراسر استان هرمزگان ۱۰۰ هزار اصله نهال کشت می شود.

موسوی با اشاره به هدف‌گذاری طرح ملی تولید یک میلیارد درخت طی فعالیت چهار ساله دولت سیزدهم گفت: سهم هرمزگان در این طرح، سالانه ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار اصله درخت بوده که امسال طبق تعهد این تعداد درخت در استان تولید شده است.

وی ادامه داد:در راستای اجرای طرح ملی کاشت درخت، اداره‌کل منابع طبیعی هرمزگان از ابتدای سالجاری با جدیت در هفت شهرستان ساحلی همچون بندرخمیر، بندرلنگه، جاسک، میناب، سیریک ، قشم و پارسیان در قالب ۱۸ نهالستان موقت ساحلی اقدام به تولید نهال کرده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان اظهارکرد: همچنین تعداد زیادی نهال گلدانی نیز در قالب کاشت بذر و قلمه در نهالستان‌های باغو بندرعباس، مَکُران جاسک و بخش خصوصی نیز تولید شده است.

موسوی یادآورشد: در استان هرمزگان با مهیا بودن شرایط آب و هوایی امکان تولید نهال و پرورش آن در تمامی ایام سال وجود دارد و با اشاره به وضعیت خوب بارندگی‌های پیش رو امیدواریم در بحث کاشت نهال در عرصه‌های طبیعی مشکلی وجود نداشته باشد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان هرمزگان با تاکید بر اینکه امسال سهم هرمزگان از تعهدات چهارساله اش تماما تولید و آماده کشت می باشد، گفت: تلاش می شود برش استانی چهار ساله با تاخیر مواجه نشود.

موسوی در ادامه با اشاره به اینکه طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور با جدیت آغاز شده و با استقبال چشمگیر گروههای مردمی در حال تداوم می باشد گفت: درخت یک موجود زنده است بنابر این برای پرورش و کاشت آن باید مجموعه ای از عوامل در نظر گرفته شود.

از مساحت ۶ میلیون و ۹۰۰ هزار هکتاری عرصه‌های منابع طبیعی هرمزگان، یک میلیون و ۹۲ هزار هکتار آن جنگل با گونه های کرت، آکاسیا، کنار، کهور ایرانی، تج و دریگر گونه ها بوده است که ۲۵ هزار هکتار آن جنگل حرا، ۸۰۲ هزار هکتار جنگل های محدوده خلیج فارس و دریای عمان، ۲۱۳ هزار هکتار جنگل های ایرانی تورانی و ۵۱ هزار هکتار جنگل های دست کاشت است.

گفتنی است؛کشورمان ایران برای احیا و بازسازی زیست بوم‌های تخریب شده تصمیم به تولید و کاشت درخت کرده است که با دستور رییس جمهور طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در چهار سال کلید خورده و با ابلاغ وزیر جهادکشاورزی، به تکلیف قانونی تبدیل شده است و سهم هرمزگان نیز تولید و کاشت سالانه ۶ میلیون و ۵۰۰ درخت است.

پایان خبر /