ویژگی‌های حکمرانی مطلوب چیست؟ مقابله با کانون‌های فساد چگونه خواهد بود؟

به گزارش ایسنا، مصطفی کواکبیان به نمایندگی از مسعود پزشکیان، سید موسی پورموسوی به نمایندگی از محمدباقر قالیباف و امیرحسین ثابتی منفرد به نمایندگی از سعید جلیلی با حضور در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد در خصوص چالش‌های فعلی کشور و راه حل‌های نامزدهای‌شان برای فائق آمدن بر مشکلات کشور و کاهش مشکلات اقتصادی […]

به گزارش ایسنا، مصطفی کواکبیان به نمایندگی از مسعود پزشکیان، سید موسی پورموسوی به نمایندگی از محمدباقر قالیباف و امیرحسین ثابتی منفرد به نمایندگی از سعید جلیلی با حضور در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد در خصوص چالش‌های فعلی کشور و راه حل‌های نامزدهای‌شان برای فائق آمدن بر مشکلات کشور و کاهش مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم به مناظره پرداختند و به سوالات مجری پاسخ داد؟

حکمرانی مطلوب از نگاه نمایندگان نامزدها

کواکبیان: پزشکان روی کار کارشناسی تاکید دارد

مصطفی کواکبیان پاسخ داد: قانون اساسی در قوانین عادی چارچوب‌های حکمرانی مطلوب را مشخص کرده است تا کسی فرا قانونی حرکت نکند و قانون را دور نزند.

وی ادامه داد: بهبود معیشت و زندگی مردم در حکمرانی مطلوب بسیار اهمیت دارد. حکمرانی مطلوب این نیست که فقط خودمان را ببینیم بی آنکه به دنیا توجه داشته باشیم و مرزهای دیپلماسی خارجی و مطلوبیت‌های آن را مورد توجه قرار ندهیم.

وی ادامه داد: عزیزان نباید به گونه‌ای صحبت کنند که با عملکرد کاندیداهای‌شان جور نیست. دکتر پزشکان روی کار کارشناسی تاکید دارد اما یک رئیس جمهور در همه دانش‌ها نمی‌تواند تخصص داشته باشد. استفاده از کارشناسان در علوم مختلف کمک خوبی به رئیس‌جمهور است.

ثابتی: حاکمیت مطلوب در نگاه قالیباف یعنی حاکمیت قانون و تبعیت از آن

امیرحسین ثابتی نیز پاسخ داد: اگر جلیلی در جایگاه ریاست جمهوری قرار گیرد، بر اساس اولویت کار خواهد کرد. اگر دولتی صدها اولویت را برای خودش تعیین کند معلوم است که به هیچ یک از آن‌ها نخواهد رسید. بلکه باید اولویت‌ها را محدود به ۵ اولویت کلان و اصلی کند و بداند در هر یک از این محورها چه می‌خواهد.

وی برنامه‌های مدون برای پیاده شدن اولویت‌ها را بسیار مهم دانست و افزود: نگاه و رویکرد برنامه‌ها اهمیت دارد اما متخصص بودن رئیس جمهور در این زمینه بسیار کمک کننده است. در حکمرانی مطلوب از انجام کارهای نمایشی باید پرهیز کرد. روحیه ضد فساد رئیس جمهور و اطرافیانش نیز در این زمینه اهمیت دارد.

وی افزود: حرف ما این نیست که رئیس‌جمهور تنهایی کشور را اداره کند و نیازی به کارشناس ندارد. دکتر پزشکیان با دو کارشناس اقتصادی در میز گرد اقتصادی شرکت کردند منتها با دو دیدگاه متفاوت. یکی دیدگاه چپ داشت و دیگری دیدگاه راست. اگر دکتر پزشکیان فردا رئیس جمهور شود چطور می‌خواهد به این دو تا دیدگاه متفاوت عمل کند.

ثابتی ادامه داد: رئیس جمهور باید در جریان امور کشور باشد تا متوجه شود کارشناسان در امور مختلف چه می‌گویند.

پورموسوی: در حاکمیت مطلوب نباید از ادبیات استقراضی استفاده شود

سید موسی پورموسوی هم گفت: حاکمیت مطلوب در نگاه قالیباف یعنی حاکمیت قانون و تبعیت از آن، کارآمدی و اثربخشی از ناحیه حاکمیت برای خدمت صادقانه و عقلانیت.

وی ادامه داد: وقتی صحبت از حاکمیت مطلوب می‌شود نباید از ادبیات استقراضی استفاده کنیم. باید از مبانی فقهی و قانونی استفاده کرده و امور ملی از امور محلی تفکیک شود.

وی ادامه داد: دانایی و توانایی به رئیس جمهور این توان را می‌دهد که بداند چه می‌خواهد و چگونه می‌خواهد. رئیس جمهور باید قدرت تشخیص هم داشته باشد تا بداند چگونه نظرات کارشناسی را عملیاتی کند.

نگاه نامزد شما به حذف یا تغییر کانون‌های قدرت و فساد چیست؟

کواکبیان: پزشکیان نگاه صرفا اصلاح طلبانه ندارد

نماینده مسعود پزشکیان در این جلسه ، پاسخ داد: دکتر پزشکیان تاکید دارد از همه نیروهای کارآمد در دولتش استفاده خواهد کرد. ایشان تاکید دارد از حزب و گرایش سیاسی خاصی حمایت نمی‌کند. به همین دلیل از همه نیروهای کارآمد و متخصص و متعهد استفاده خواهد کرد تا باری از دوش مردم برداشته شود.

وی ادامه داد: ستاد اصولگرایان حامی دکتر پزشکیان هم شکل گرفته است تا اصولگرایانی که تصمیم دارند از ایشان حمایت کنند بتوانند از هم اکنون مشارکت داشته باشند. برخی با اسنپ می‌آیند اما بعداً با اتوبوس بر می‌گردند. ایشان نگاه صرفا اصلاح طلبانه ندارد به همین دلیل نیروهای ستادش را از یک جناح انتخاب نکرده است در حالی که برخی افراد را جابجا می‌کنند تا نیروهای خودشان فقط در مصدر کار باشند.

ثابتی:جلیلی اهل باج دادن به کانون قدرت و ثروت نیست

نماینده سعید جلیلی هم پاسخ داد: بخش قابل توجهی از کانون قدرت و ثروت آنقدر که با آقای جلیلی زاویه دارند با هیچ یک از کاندیداها زاویه ندارند. این جریان‌ها سال‌هاست که دنبال رئیس جمهور کردن یک نفر است. جلیلی اهل باج دادن به این‌ها نیست. تصویری به دروغ در کشور مطرح شده است که چه فرقی می‌کند که کدام نامزد رای بیاورد. ستاد جلیلی جوان‌ترین نامزدهاست. باز بودن نگاه جلیلی باعث شد که شخصی که در قبلاً در ستاد آقای روحانی بود اکنون در ستاد ایشان حضور داشته باشد.

وی ادامه داد: قرار است کابینه جلیلی کابینه شگفتی‌ها باشد. از ۱۵ وزیر کابینه ۱۳ – ۱۴ نفر افرادی خواهند بود که هیچکس آنان را نمی‌شناسند اما کارشناس و متخصص هستند. دکتر جلیلی در دفترش به روی هزاران دکتر و کارشناس باز است. دکتر نیره خوش خلق یک چهره نخبه و اصلاح طلب است که وقتی درباره جلیلی تحقیق کرد کلاً نظرش به ایشان تغییر کرد و وعده حمایت از ایشان را داد. این شخص نمایی از کابینه آینده دکتر جلیلی است.

پورموسوی:  . قالیباف نگاه اصلی به نیروهای متخصص دارد

نماینده محمدباقر قالیباف هم پاسخ داد: از پاسخ‌های باز و صمیمانه دکتر کواکبیان و ثابتی خوشحالم. ای کاش چنین مناظره‌هایی هم در انتخابات گذشته برگزار می‌شد. استفاده از متخصصان اتفاق بسیار خوبی است. آقای ثابتی برخی از رفقای شما برنمی‌تابند که کارشناسان در صدا و سیما صحبت کنند. آقای کواکبیان وقتی جریان شما در مصدر کار بود کارشناسان از دستگاه‌ها حذف شدند. قالیباف نگاه اصلی به نیروهای متخصص دارد.

وی ادامه داد: آقای کواکبیان و ثابتی نقد صحبت کنید نه نسیه. بگویید که نامزد شما و رفقایتان چگونه از متخصصان و کارشناسان در دولت آینده خود استفاده خواهد کرد. کلی‌گویی درباره استفاده از متخصصان و کارشناسان راه به جایی نخواهد برد . بنویسید و امضا کنید که در کجا و از چه کارشناسانی در چه تعداد استفاده خواهید کرد.

وی افزود: ایران با مدارا اداره می‌شود اگر این مسئله مهم را متوجه شویم راحت‌تر می‌توانیم درباره طبقه نخبه و متخصص صحبت کنیم.

ادامه دارد…