منابع مالی وعده های انتخاباتی آقایان کجاست؟
گروه اقتصادی:حدوداً دو دههای است که حال اقتصاد ایران به طور خاص، وخیم است و با وجود روی کار آمدن افراد با تفکرات مختلف سیاسی و اقتصادی، تنها دستاوردی که به ارمغان آمده، کوچکشدن سفرههای مردم و افزایش گلایهها نسبت به تصمیمگیران کشور بوده است. به گزارش اقتصاد۲۴،این روزها بازار وعده وعید نامزدهای ریاستجمهوری […]
به گزارش اقتصاد۲۴،این روزها بازار وعده وعید نامزدهای ریاستجمهوری داغ است؛ از ارائه طلا، گوشت و بنزین ۱۵۰۰ تومانی به مردم گرفته تا تحویل کارت خرید یک میلیاردی و ارائه مسکن اجارهای رایگان به برخی افراد. از اینرو، واکنش مردم به این حرفها با طنزهایشان در فضای مجازی نشان میدهد نه تنها به این صحبتها اقبال نشان ندادند که حتی این شعارها، روز به روز بر بیاعتمادی آنها افزوده است.
در همین خصوص، احمد بیگدلی، نماینده خدابنده در مجلس گفت: فارغ از شعارهای اقتصادی که برخی نامزدهای ریاستجمهوری سر دادند، باید بگویم مردم ما بسیار آگاه هستند و شاید از بعضی از این نامزدها هم، بیشتر اطلاعات داشته باشند و درک میکنند که کدام شعارها شدنی و کدام وعده وعیدها خارج از ظرفیت و امکانات کشور است.
نامزدهای انتخابات با مردم به خصوص در حوزه اقتصاد، واقعی صحبت کنند
وی افزود: برخی از نامزدهای ریاستجمهوری یا ظرفیتهای کشور را نمیشناسند یا خبر از مشکلات مردم ندارند و یا نمیدانند درآمد و منابع مملکت در کجاها است. صادقانه از نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری میخواهم با مردم به خصوص در حوزه اقتصاد، واقعی صحبت کنند. این کشور، منابعش معلوم است و هر فردی هم روی کار بیاید باید با همین ظرفیتها کار را پیش ببرد.
بیگدلی تصریح کرد: یکی از آسیبهای جدی که میتواند به کشور وارد شود، بیاعتمادی مردم به مسئولان است. فرض کنید فردی که شعارهای خارج از واقعیت، به خصوص در حوزه اقتصاد داده است، برگزیده شود. در میدان عمل میفهمد که وعدههایی که داده، امکان عملیاتی شدن ندارد، طبیعی است که موجی از بیاعتمادی در کشور ایجاد خواهد شد. این پاسخگو نبودن و دادن شعارهای توخالی، لطمه بزرگ به کشور به خصوص در این شرایط حساس است.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس اظهار داشت: برخی از مردم میگویند چرا در کشور همهپرسی انجام نمیشود. اتفاقاً سر دادن شعارهای نامزدها و کارنامه گذشته آنها در میدان عمل و پاسخگویی و در نهایت انتخاب مردم، یک همهپرسی بزرگ است. نارضایتی و گلایههای جدی مردم که بیشتر رنگ و بوی اقتصادی دارد، به خاطر سر دادن شعارهای توخالی و بدون کارشناسی افراد تصمیمساز و تصمیمگیر در مملکت است.
وی یادآور شد: همه میدانیم و بارها هم گفته شده که مشکل اساسی مردم، گرفتاریهای معیشتی و اقتصادی کشور است. اگر در این سالها، به مرور بخشی از این معضلات حل میشد و در مسیر رفع این چالشها قرار میگرفتیم، شک نکنید خیلی از مسائل داخلی در حوزههای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی حل و فصل میشد. خیلی از مردم معتقدند نامزدها در مناظرات و به خصوص در بخش اقتصادی، خیلی بابرنامه و شعارهایی که شدنی باشد، ظاهر نشدند. حرف حقی است که امیدوارم در چند روزی که از تبلیغات مانده در نوع منطقی و واقعی، خودش را نشان دهد.
بیگدلی افزود: برنامه آقایان باید در حد کلان و کشور باشد نه اینکه جنس شعار و برنامهها در حد یک منطقه یا استان باشد. در ادوار مختلف مجلس، شاهد قانونگذاریهای متعدد بوده و هستیم و از طرفی، چندین برنامه توسعه کشور نوشته شده و چشمانداز بیست ساله هم داشتهایم که باید در سال ۱۴۰۴ به آن اهداف میرسیدیم.
روشن است که در این دههها، کارشناسان و مسئولانی که در رأس کار بودند، کلی قانونگذاری کردند و برنامه نوشتند، با این تفاسیر، دیگر وعدههای خارج از عرف دادن، معنی ندارد و شک نکنید اگر به همین بحث و اهداف کارشناسی متعهد باشیم، خیلی از مطالبات مردم ادا خواهد شد.
انحرافهای شدیدی از برنامههای توسعهای کشور داشتیم
عضو مجمع نمایندگان استان زنجان خاطرنشان کرد: قانون اساسی، سیاستهای کلی و ابلاغی رهبر انقلاب، برنامههای توسعه کشور و شرع، مسیر را در همه حوزهها و به خصوص اقتصاد برای ما روشن کرده است. حتی اگر برخی قوانین ما در اصطلاح «بد» باشد، قطعاً از بیبرنامگی «بهتر» است. معنی ندارد ما ساعتها وقت کشور را بگیریم و برنامه بنویسیم و بعد پنج سال بگوییم به ۳۰ درصد آن عمل شده است. واقعاً این رویکرد و عملکردها، به جد جای نگرانی دارد.
وی در پایان گفت: در این مملکت، انحرافهای شدیدی از برنامههای توسعهای کشور داشتیم و زمانی که دستمان خالی شده، تقصیرها را گردن دیگران انداختیم. اگر به قانون و برنامههای اقتصادی که مامن قانونی دارد، برگردیم و حتی اگر ایراد دارد در چهارچوب قانون روی به رفع آن بیاوریم، حتی اگر مجدداً شاهد قدرت گرفتن ترامپ هم بشویم، اوضاعمان آشفته نخواهد شد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰