اگر رویکرد دولتها یک رویکرد فرهنگی باشد قطعا نظم دهی حوزه فرهنگ به آسانی انجام خواهد شد
کلمه نیوز – پدرام پاک آیین نماینده مدیران مسئول در هیات نظارت بر مطبوعات کشور در نشست هم افزایی اصحاب رسانه و خانه مطبوعات استان خوزستان اضهار داشت: بسیاری از مشکلات در عرصه رسانه پیچیده است لذا حل آنها، مولد چند مسأله است که مسائل جدید دیگری را پیش میآورد.
این مقام مسئول گفت: قانون مطبوعات از سال ۱۳۶۴ تا به امروز که حدود چهار دهه از عمر آن میگذرد به غیر از اصلاح دو ماده تغییر چندانی نداشته است. در صورتی که حوزه رسانه به فناوری گره خورده است و آینده رسانه را نمیشود به ماه آینده و فصل آینده موکول کرد و پیش بینی این امر سخت و تا حدی غیر ممکن است.
حوزه رسانه به شکل مداوم با ظهور فناوری های جدید از حوزه تولید تا حوزه توزیع محتوا تا حوزه پیدا کردن نوع مخاطب و مخاطب سازی دستخوش تغییر و تحول میشود. در حالی که قانون ما چهل سال است به غیر از دو ماده واحده تغییری نداشته است. بخشی از اینها به حوزه اجرا و مدیریت کلان در حوزه مطبوعات برمیگردد و حکمرانی رسانه. اگر رویکرد دولتها یک رویکرد فرهنگی باشد قطعا نظم دهی حوزه فرهنگ به راحتی انجام خواهد شد و اگر نگاهی فرهنگی نداشته باشند این امر دشوار خواهد بود. برخی از مشکلات در این راستا به خلأ های ما در حوزه فرهنگ برمیگردد مثل برخوردار نبودن از یک نظام صنفی.
نماینده مدیران مسئول در هیات نظارت بر مطبوعات کشور در ادامه گفت: باید منصفانه گفت دولتها هم یک ظرفیتی برای اجرا مطالبات و پاسخگویی به این امور و ایجاد فضای حکمرانی رسانه را دارند. دولت قادر نیست هم نیرو برای رسانه تربیت کند و هم مجوز فعلایت های این نیروها را بدهد و منابع درآمد های رسانه را فراهم سازند و برای توضیع در عرصه هم دخیل باشد.
این مقام مسئول افزود: در دور دوم نمایندگی هئیت نظارت بر مطبوعات در استان خوزستان هیچ نشریه ایی توقیف و لغو امتیاز نشد و این به قانون مداری شما برمیگردد.
وی در حوزه عمده صدور مجوزهایی که درمجمع مشورتی صادر شده عنوان کرد: با توجه به اینکه با تعدد و تنوع مجوز کاملا موافق هستم و اولیت موارد ارجاع شده در مجمع مشورتی، تقاضاهای استان خوزستان بود و مجوزها حداکثر ظرف مدت ۲ تا ۳ ماه صادر گردیده اگر تاخیری مشاهده شد، انعکاس یا استعلام آن نیامده بود.
نماینده مدیران مسئول در هیات نظارت بر مطبوعات با اشاره به بودجه یارانه وزرات ارشاد گفت: در سال جاری بدون هیچ جهش حمایتی بوده و باید متناسب با تورم ۳۰ برابر افزایش پیدا میکرد وی شیوه حمایت از رسانه با قوانین رتبه بندی را روش نا مناسب و ناعادلانه دانست و تاکید کرد؛ من مخالف رتبه بندی هستم چون داوری آن توسط مدیران مسئول رسانه ایی انجام میشود که منشاءتعارض منافع دارد در نتیجه مبنای قانونی ندارد و نیاز به تحول در این زمینه است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰