۹۰ درصد آلودگی خاک در خوزستان ناشی از فعالیت‌های نفتی است

کلمه نیوز – فرهاد قلی‌نژاد معاون محیط زیست انسانی اداره‌ کل حفاظت محیط زیست خوزستان در حاشیه آیین رونمایی از پوستر همایش ملی خاک در اهواز اظهار کرد: خوزستان با توجه به وجود لوله‌های نفت و گاز و تاسیسات نفتی از جمله استان‌های آسیب‌پذیر در حوزه فرسایش و آلودگی خاک به شمارمی‌رود. این مقام مسئول […]

کلمه نیوز – فرهاد قلی‌نژاد معاون محیط زیست انسانی اداره‌ کل حفاظت محیط زیست خوزستان در حاشیه آیین رونمایی از پوستر همایش ملی خاک در اهواز اظهار کرد: خوزستان با توجه به وجود لوله‌های نفت و گاز و تاسیسات نفتی از جمله استان‌های آسیب‌پذیر در حوزه فرسایش و آلودگی خاک به شمارمی‌رود.

این مقام مسئول به قانون حفاظت از خاک به عنوان یکی از قانون‌های جدید اشاره کرد و افزود: قدمت قوانین در حوزه آلودگی آب و هوا نسبت به خاک بیشتر است و خاک آن‌طور که باید مورد توجه زیست محیطی قرار نگرفته اما تصویب قانون حفاظت از خاک و دستورالعمل‌های این حوزه، توجه ویژه به این حوزه در کل کشور را نشان می‌دهد.

معاون محیط زیست انسانی اداره‌ کل حفاظت محیط زیست خوزستان بیان کرد: با توجه به اینکه خاک به عنوان یک اکوسیستم پایه و تاثیرگذار بر زیستمندان، انسان و حوزه اقتصاد کشور، از جایگاه بالایی برخوردار است برنامه‌هایی از قبیل برگزاری همایش ملی خاک به منظور ارایه راهکارهای علمی مدیریت خاک، شناسایی خاک‌های آلوده و برآوردخسارت‎‌های وارده به خاک در دستور کار این اداره کل قرار گرفته است.

وی ادامه داد: قانون حفاظت از خاک، دستگاه‌های اجرایی را به برآورد و پرداخت خسارت‌های وارده به خاک و تلاش برای بازگشت وضع خاک به حالت اولیه الزام کرده است.

قلی‌نژاد راهکارهای پیشگیرانه از سوی شرکت‌های نفتی در برنامه مدیریت زیست محیطی را از جمله سر فصل‌ها و دستورکارهای مهم در برنامه حفاظت از خاک عنوان کرد و گفت: صنایع استان باید راهکارهای پیشگیرانه خود را ارایه دهند و تاییدیه محیط زیست را نیز دریافت کنند.

وی ادامه داد: حفاظت از خاک از جمله موضوعات جدید به شمار می‌رود از این رو آموزش در این حوزه بسیار مهم و ضروری است.

این مقام مسئول به برگزاری همایش ملی خاک در استان اشاره کرد و آن را فرصت مناسبی برای معرفی ظرفیت‌های علمی استان عنوان کرد و افزود: در این همایش مسایل مهم محیط زیست در حوزه خاک در استان می‌تواند در سطح ملی مطرح و مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: در این همایش باید تلاش کرد تا با رویکرد علمی، مشکلات و آلودگی‌های خاک را برطرف کرد تا خاک به حالت اولیه خود بازگردد.

همایش ملی خاک سیزدهم آذر ماه سال جاری همزمان با روز جهانی خاک برای نخستین در اهواز برگزار می‌شود و علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به سایت اطلاع رسانی همایش به آدرس www.soildaykhz.ir مراجعه کنند.

روش‌های بازسازی پاکسازی و رفع آلودگی شیمیایی فیزیکی و زیستی و احیای خاک‌های آلوده، شناسایی و ارزیابی ریسک آلودگی خاک‌های کشور، کاربرد فناوری‌های نوین، دانش‌بنیان و هوش مصنوعی در پایش حفاظت و پاکسازی خاک های آلوده، بررسی اثرات آلودگی‌های نفتی بر خاک و راهکارهای پیشگیری از آلودگی خاک در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی را از جمله محورهای این همایش ملی است.

نقش پیشگیری از آلودگی خاک در حفاظت و مدیریت تنوع زیستی در خاک قوانین و مقررات و الزامات حقوقی ملی و بین المللی حفاظت و مدیریت خاک، سیاست‌ها و استراتژی‌های ملی و بین‌المللی حفاظت و مدیریت خاک، تغییرات اقلیمی حفاظت و مدیریت خاک، شیوه‌های ارزش‌گذاری اقتصادی خاک، همکاری‌های بین المللی در حفاظت و مدیریت خاک از دیگر موضوعاتی است که در این همایش مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.