علت رشد ۲ برابری قیمت کره مشخص شد
گروه اقتصادی: بررسی بازار لبنیات از رشد دو برابری قیمت کره و کمبود آن در بازار حکایت دارد. این کمبود به جایی رسیده که حالا برخی از فعالان بازار از احتمال سهمیهبندی آن خبر میدهند. به گزارش تجارت نیوز، پس از افزایش قیمت برخی کالاهای اساسی نظیر برنج، روغن، نان، شیر و … حال […]
به گزارش تجارت نیوز، پس از افزایش قیمت برخی کالاهای اساسی نظیر برنج، روغن، نان، شیر و … حال اخباری مبنی بر رشد چشمگیر قیمت کره و کمبود آن در بازار به گوش میرسد.بررسیها حاکی از آن است که قیمت کره ۱۰۰ گرمی با رشد دو برابری، از ۲۹ هزار و ۲۰۰ تومان به ۵۵ هزارو ۲۰۰ تومان رسیده است. علاوه بر افزایش قیمت این محصول، برخی فروشندگان از کمبود کره در بازار خبر دادند. همچنین گمانهزنیهایی درباره سهمیهبندی کره در بازار مطرح شده است.حال سوال اینجاست که علت افزایش چشمگیر قیمت این محصول چیست و چگونه میتوان این مشکل را برطرف کرد؟
علت افزایش قیمت کره در بازار چیست؟
طبق اطلاعات منتشرشده از سوی تسنیم، افزایش جهانی قیمت کره و همچنین کاهش عرضه این محصول در بازار داخلی به عاملی برای کمبود و رشد قیمت این محصول در بازار داخل تبدیل شده است.
البته درباره علت افزایش قیمت کرده در بازار داخل علیاحسان ظفری، مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای تولیدکنندگان فرآوردههای لبنی ایران، در گفتوگو با تجارتنیوز عنوان کرد: یکی از مهمترین دلایل کمبود و افزایش قیمت کره در بازار، صادرات بیرویه است.
او ادامه داد: از آنجایی که روسیه با تحریم دستوپنجه نرم میکند و در تأمین این محصول با چالش مواجه شده، کره مورد نیاز خود را از ایران وارد میکند. البته عمده تولیدکنندگان شیرخشک هم این محصول را به روسیه صادر میکنند.
سهمیهبندی کره شایعه است
ظفری درباره شائبههای مبنی بر سهمیهبندی کره عنوان کرد: سهمیهبندی کره شایعه است و صحت ندارد.وی درباره اقدامات دولت برای حل مشکل افزایش قیمت و کمبود کره در بازار توضیح داد: برای جلوگیری از صادرات بیرویه، قیمت پایه گمرکی افزایش یافته که در زمینه برگشت ارز برای صادرکنندگان مشکل ایجاد میشود.به گفته او تعرفههای گمرکی جدیدی در نظر گرفته شده تا هزینه خروج کالا افزایش یابد. بدین شکل میتوان تا حدی مشکلات بازار داخلی را برطرف کرد.
سقوط سرانه مصرف لبنیات
این فعال صنفی، درباره تأثیر این شرایط بر کاهش سرانه مصرف لبنیات توضیح داد: از آنجایی که کره هم یکی از انواع لبنیات است و با توجه به اینکه سایر انواع لبنیات هم افزایش قیمت داشتهاند، قطعا سرانه مصرف هم کاهش چشمگیری خواهد داشت.
ظفری برای جلوگیری از بروز مجدد چنین مشکلاتی پیشنهاد داد: در بحثهای صادراتی، قبل از اخذ این تصمیمات و صدور مجوزهای لازم از سوی دولت، لازم است دولت با تشکلها و اتحادیههای مربوطه مشورت کند و عواقب این تصمیمات بررسی شود تا اینگونه بازار داخلی دچار مشکل نشود.
افزایش قیمت پایه صادراتی کره و خامه
از آنجایی که قیمت کره در بازار روند صعودی داشته و کمبود این کالا در بازار وجود دارد، در نتیجه قیمت پایه صادراتی این محصولات هم افزایش یافته است. طبق اطلاعات منتشرشده از سوی تسنیم، قیمت کره حیوانی فلهای ۸۲ درصد چربی به ازای هر کیلوگرم ۶٫۵ دلار است.
همچنین قیمت پایه صادراتی خامه فلهای ۵۰ درصد هم ۴٫۵ دلار به ازای هر کیلوگرم تعیین شده است. البته این شرایط میتواند در تنظیم بازار کمککننده باشد. چراکه با این رایط اقبال عمومی نسبت به صادرات کره کاهش مییابد.
براساس این گزارش، لبنیات یکی از انواع کالاهای اساسی است که تأمین آن از اهمیت ویژهای برخوردار است. از آنجایی که کره هم یکی از انواع لبنیات است، در نتیجه دولت باید با مشورت با انجمنها و تشکلهای مربوطه نسبت به کنترل و مدیریت بازار اقدام کند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰