سومین سالگرد درگذشت خبرنگار خوشنام هرمزگان برگزار شد
محمد نعمتی، رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی کارفرمایی مطبوعات و رسانه های استان هرمزگان در این مراسم با قدردانی از همراهی تشکل های صنفی رسانه استان برای برگزاری مراسم سومین سالگرد درگذشت سیدعلی علوی گفت : از سید علی خیلی یاد گرفتیم ، مهربانی و تواضع او برجسته بود .
وی ادامه داد:اختلافات صنفی در دهه ۸۰را به یاد دارم ، سیدعلی علوی علیرغم موضعی که داشتند همواره دعوت به صبوری و تعامل می کرد . حتی زمانی که دید این اختلافات ریشه دار می شود از خانه مطبوعات کنار رفت .
تعامل تشکل های صنفی رسانه استان از آرزوهای مرحوم علوی بود
نعمتی با اشاره به ویژگی های اخلاقی زنده یاد علوی افزود :او همه چیز را نه برای خودش بلکه برای همه می خواست . همراهی و تعامل تشکل های صنفی رسانه استان از آرزوهای مرحوم علوی بود و همواره بر این نکته تأکید داشت که چرا باید ما باهم اختلاف داشته باشیم . این اختلافات ما را از رسالت مان دور می کند . لذا تلاش می کرد زمینه تعامل بیشتر تشکل ها و اهالی رسانه باهم را فراهم نماید .
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی کارفرمایی مطبوعات و رسانه های استان هرمزگان اضافه کرد : وقتی به مدیر کلی روابط عمومی منطقه آزاد قشم رسید تعاملش با رسانه های استان به یک الگو برای دستگاههای اجرایی بدل شد.
مدیر مسئول و صاحب امتیاز نگاه روز تصریح کرد: امیدوارم نکوداشت مرحوم علوی ، آغاز فصل تازه ای از همدلی رسانه ها باشد . انتظارداشتیم همراهی بیشتر همکاران در این مراسم را شاهد باشیم . در واقع خودمان باید قدر خودمان را بدانیم .
وی برضرورت پاسداشت یاد و نام بزرگان حوزه رسانه تأکید کرد و اظهار داشت : تشکل های صنفی آمادگی دارند با دریافت ایده ها و طرح های همکاران در راستای زنده نگه داشتن نام و یاد فعالان این حوزه همراهی لازم را داشته باشد .
فقدان علوی برای اهالی رسانه و جامعه بس سنگین بود
محمد نعمتی با اشاره به لزوم توسعه اقدامات فرهنگی و پاسداشت تلاشگران حوزه فرهنگ و رسانه گفت : از مسئولین فرهنگی ، مدیریت شهری بندرعباس و رودان خواستار نامگذاری یک مکان فرهنگی یا خیابانی به نام علوی هستم چون او نمونه یک خبرنگار واقعی و دغدغه مند بود او اضافه کرد : سیدعلی علوی در تواضع ، صداقت ، اخلاق ، منش انسانی و رفتار حسنه با مردم نمونه بود .
فقدان او برای اهالی رسانه و جامعه بس سنگین بود . و به باورمان نمی گنجد .او زود از میان ما رفت . برای خانواده ، فرزندان ، بازماندگان و اهالی رسانه غم از دست دادن سید علی بسیار سخت و جانکاه بود . خداوند او را رحمت کند .
علوی در گرانبهایی عرصه رسانه
دکتر احمد حبیبی نماینده ادوار هرمزگان درمجلس شورای اسلامی یا قدردانی از تلاش برگزار کنندگان کنندگان این مراسم گفت : به سهم خود از تشکل ها ی رسانه ای هرمزگان ،بخاطر این مراسم قدردانی می کنم پاسداشت و نکوداشت فعالان عرصه های مختلف به ویژه تلاش گران حوزه فرهنگ ، هنر و رسانه ، فرهنگ سازی است . ای کاش برای آنهایی که در میان ما هم هستند مراسم نکوداشت برگزار کنیم .
دکتر حبیبی افزود : سید علی علوی را از زمانی که فرماندار بندرعباس بودم به عنوان یک روزنامه نگار می شناسم . شخصا ایمان دارم باید درب اتاق مدیران به روی خبرنگاران باز باشد حتی اگر باب میل مدیران ننویسند . رسانه ها به حق صدای مردم هستند و باید مقابل کج روی و کج اندیشی بایستند جای خبرنگار زندان نیست . حتی اگر مرتکب اشتباهی هم شده باشد اجازه پیدا کند از خود دفاع نماید .
البته خبرنگاران هم باید از هر قضاوتی (خوشبینانه یا بدبینانه ) برحذر باشد. خبرنگار با کنار گذاشتن قضاوت های شخصی ،با عینک واقعیت و حقیقت اطلاعرسانی را انجام دهند. ضمن اینکه ظهور فضای مجازی و تکنولوژی جدید را به فال نیک می گیریم .چرا که این فضا بستری برای شفاف سازی است که نتیجه آن بهبود عملکرد هاست .
نماینده ادوار هرمزگان درمجلس شورای اسلامی گفت : سید علی علوی نمونه ای از انسانهای دلسوز، مردمدار ، حقیقت خواه و صادق بود و تا آنجایی که شناخت دارم او در گرانبهایی در عرصه رسانه بود که خیلی زود از میان ما رفت .
فرماندار اسبق بندرعباس با اشاره به سابقه همکاریش با سید علی علوی در منطقه آزاد قشم افزود : مدتی که توفیق داشتم در منطقه آزاد قشم خادم مردم باشم ، از نزدیک افتخار همکاری با مرحوم علوی را یافتم . هر گاه مسئله ای ایجاد می شد که نیازمند دقت و بررسی بود ، او با ذهن خلاق خود یاری رسان بود . .انگار همیشه طرح و ایده داشت ، همیشه برای برون رفت از تکرار ،ایده های بکر را ارائه می کرد . او بازوی راست و چشم ما در منطقه آزاد قشم بود . رفتن و هجرت او ضایعه بزرگی بود .
معاون و عضو هیئت مدیره اسبق منطقه آزاد قشم گفت : در مدتی که با هم همکار بودیم علیرغم اینکه خودش صاحب رسانه بود و این امکان برایش فراهم بود که امتیازاتی اگر می خواست برای رسانه خودش بهره بگیرد ،اما هرگز این گونه عمل نکرد و همه رسانه های استان را بسیار بیشتر از رسانه خودش مورد توجه و حمایت قرار داد .
فراموش نمی کنم او طرح توزیع آگهی ها در رسانه های هرمزگان را مطرح کرد که مورد موافقت قرار گرفت . متاسفانه بعد از اینکه ما از منطقه رفتیم ،عده ای که افراد پاکدست را تحمل نمی کردند او را از منطقه آزاد کنار گذاشتند . همین اتفاق موجب مهاجرت او به تهران شد . مخلص کلام اینکه سید علی علوی نمونه یک خبرنگار دلسوز بود.
زنده یاد علوی آغاز دوباره یک راه بود
دکتر غلامرضا زعیمی استاد دانشگاههای هرمزگان در این مراسم گفت : آمده بودم که بیشتر بشنوم .سید علی علوی انسانی پر از دغدغه بود ، انسانی بود که نمونه اش در جامعه بسیار اندک است . از جنبه انسانی سید بگویم او از جمله آدمهایی است که حتی رفتنش هم دست از سرمان بر نمی دارد .او رابه راحتی می شد علی صدا کرد ،چون دغدغه داشت می شد با او حرف زد و ساعتها بحث کرد . او سخن بود ، کلمه بود ،انسان کامل بود .
اینگونه آدمها انگار متعلق به این زمانه و روزگار نیستند . اینها در جمع هم باشند غربتی دارند این آدمها در چله زندگی می روند . شاید نمی خواستند با بازی روزگار عوض شوند یا روزگار آنها را تغییر دهد . او همین گونه زاده شد ، رشد کرد ، به جامعه معرفی شد و در نهایت برای همیشه رفت .
استاد تاریخ دانشگاههای هرمزگان افزود : سید علی علوی غریبانه رفت ، سفرش هم غریبانه بود . در یک کلام او برای جامعه امروز غریب بود .
دکتر زعیمی تصریح کرد : سیدرا با لبخند نازنینش می شناختیم اما او یک قهقهه مستانه در جمع دوستانه هم داشت. قهقهه ای که شنیدنی بود این نشنیدن قهقهه هایش داغ دل مان را بیشتر می کند.
علوی خود آغاز دوباره یک راه بود
مدیر عامل هسته فناور ایده پردازان هرموز نوین با اشاره به ویژگی های زنده یاد علوی افزود :تفاوت او را بگویم . هرجا کار به پایان می رسید انگار برای سید علی آغاز بود .افتخار داشتم مدتی برای ارمغان بندر می نوشتم ، همکارانش او را بخوبی می دانند و می شناسند . کار کردن با علوی دشوار بود .انگار قرار نبود صفخات بسته شوند وقتی کار تمام می شد و باید سی دی برای چاپ می رفت ، سید علی دوباره همه چیز را بهم می ریخت ، و ساختار دیگری را پی ریزی می کرد تاآنگونه که مطلوبش بود بسازد . اصلا علوی خود آغاز دوباره یک راه بود . به عبارتی سیدعلی پایان نداشت .
این تاریخ پژوه هرمزگانی تصریح کرد : اینگونه آدمها شریف هستند ، شرافتمند زندگی می کنند . .این شرافتمندی است که آنها را سربلند نگه می دارد . نوری در سیمای این انسانها می بینیم که ماندگار است .
دکتر زعیمی در پایان گفت : ما همسفره و هم سفر بودیم . خطرها کردیم . تک تک این کلمات برای ما دنیایی خاطره است زندگی در نظر او که از تبار ناب انسانیت است باید کوتاه باشد تا جاودانگی را معنا و ماندگار کند .
یادش گرامی ،روحش شاد و بهشت برین مأوایش باد.
سید علی علوی انسانی با اخلاق و موفق بود
یعقوب دبیری نژاد رئیس هیئت مدیره خانه مطبوعات و رسانه های استان هرمزگان با تقدیر از برگزاری این مراسم گفت : در دوره ای که متاسفانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی تلاش می کند بزرگان حوزه رسانه را به آرشیو و بایگانی بسپارد ، زنده نگه داشتن یاد و نام آنان کار ارزشمندی است.
رئیس هیئت مدیره خانه مطبوعات و رسانه های استان هرمزگان. افزود : بهرحال جایگاه امروز رسانه در استان محصول تلاش بزرگان این عرصه است . شاید سن من امکان همکاری با زنده یاد علوی را نمی داد اما خاطرم هست در عرصه مطبوعات و رسانه ها تضارب آرا و اختلاف نظر وجود داشت اما بزرگترین درس این بود که در اوج اختلافات و تضارب آرا ، شأن و جایگاه بزرگان این عرصه حفظ می شد .
رقابت در عین رفاقت و با سرلوحه قرار دادن اخلاق ویژگی بارزی بود که شاهد آن بودم .
دبیری نژاد به ویژگی مشترک پیشکسوتان رسانه اشاره کرد و اظهار داشت : اخلاق مداری سیره بزرگان رسانه بود . آنها پای منافع رسانه همدل بودند و تمامیت خواهی ،منفعت طلبی سیاسی ، جناحی ، رسانه ای در نزد شان وجود نداشت .
نائب رئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس تصریح کرد : سید علی علوی ترجمان مدیر بومی دلسوز به معنای واقعی بود .برای همین امروز بر بومی بودن مدیران اصرار می شود .
وی نقش زنده یاد علوی در حمایت از رسانه های استان را ستود و اضافه کرد : به فرزندان سید علی تبریک عرض می کنم که پدری موفق ، مردمدار و با اخلاق داشتند . علوی در ۴دوره حضور در خانه مطبوعات از موقعیت خود سوءاستفاده نکرد ، در منطقه آزاد قشم خط شکن شد و برای اولین بار رسانه های استان را به منطقه آزاد معرفی کرد تا حمایت از روزنامه ها و مطبوعات استان در آن مجموعه آغاز شود . امروز می بینیم متاسفانه در منطقه آزادکیش ،کمترین تعامل با رسانه های هرمزگان وجود ندارد . چون مدیران آن بومی نیستند لذا تعهدی در قبال هرمزگان احساس نمی کنند .
رئیس هیئت مدیره خانه مطبوعات و رسانه های استان هرمزگان افزود : به آنانی که ادعایی در حوزه خانه مطبوعات دارند باید گفت ،سید علی علوی از موسسان این تشکل در کشور بوده و اولین دوره گردهمایی هیئت مدیره خانه مطبوعات کشور را بهمراه علیرضا خورشید زاده در بندرعباس برگزار کردند .
گاها شاهد هستیم افرادی به نام خانه از موقعیت بهره می گیرند اما سید علی هرگز برای خودش و منفعت خودش بهره ای نبرد . هرگز وارد مسیر منفعت طلبانه نشد و نام نیکش برجای ماند وی در پایان با گرامیداشت یاد درگذشتگان رسانه اظهار کرد : .یاد و نام مرحومان دبیری نژاد ، کرمی ، فرج زاده ، علوی و آتش زبان و همه درگذشتگان حوزه رسانه که از خود گذشتند تا رسانه استان هرمزگان به موفقیت برسد را باید گرامی داشت .
اخلاق و نو آوری، ویژگی ممتاز علوی بود
دکتر وحید دلپسند در این مراسم با گرامیداشت یاد و خاطره درگذشتگان عرصه رسانه و قدردانی از برگزاری این مراسم نکوداشت گفت : اجازه می خواهم ابتدا گلایه خودم را از همکاران رسانه ای مطرح کنم .شاهدیم در مراسم هفته خبرنگار ، برخی نشست ها فعالان رسانه حضور حداکثری دارند ، اما برای نکوداشت همکاری که سالها در این عرصه تلاش کرده ، سالها در کنار ما برای اعتلای حوزه رسانه استان همراهی داشته است،صندلی های خالی سالن آزار دهنده است .
دلپسند با اشاره به ویژگیهای شخصیتی مرحوم سید علی علوی افزود : سخنرانان هر کدام به ابعاد و ویژگیهای شخصیتی زنده یاد علوی اشاره کردند . من روی دو ویژگی برجسته او تأکید دارم . اخلاق و نو آوری از ویژگیهایی بود که علوی را متمایز می کرد . ذهن خلاقی داشت ، نوگرا و نو آور بود . همین ویژگیها از او انسانی خاص ساخته بود .
رییس سابق جهاد دانشگاهی هرمزگان با ارائه پیشنهاد به تشکل های صنفی رسانه ای هرمزگان ، تصریح کرد : برای نکوداشت یاد و خاطره خبرنگار خوشنام هرمزگان مرحوم سید علی علوی پیشنهاد می کنم جایزه سالانه اخلاق و نوآوری با نام او و با محوریت تشکل های رسانه ای برگزار گردد و ماهم برای عملیاتی شدن آن همراهی می کنیم .
علوی بلد نبود بی خیال درد مردم باشد
غلامعباس شمس الدینی رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی روزنامه نگاران در این مراسم با بیان خاطره ای از زنده یاد حسن آتش زبان خبرنگار پیشکسوت شهرستان جاسک که همسفر سفر سید علی علوی به دیار باقی بود گفت : روزهای آخر پیامی از آتش زبان دریافت کردم. با او تماس گرفتم ،بعد از احوالپرسی ، پرسید :از مرگ می ترسی ؟ پاسخ دادم هنوز کارهای نیمه تمام زیادی دارم ولی از مرگ نمی ترسم . حسن ادامه داد به سرطان گفته ام یأس و نومیدی دروجودم نخواهی دید . و هرگز لبخند خود را بواسطه درد کنار نمی گذارم .چون می خواهم با لبخند مرگ را به آغوش بکشم . او مدت کوتاهی یک روز با سید علی به آسمانها پرواز کرد .یادشان گرامی و روحشان شاد .
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی روزنامه نگاران هرمزگان افزود : تقریبا از سالهای ۱۳۶۳ببعد سید علی علوی را می شناسم و با اورفاقت داشتم .گاهی در گعده های دوستانه وقتی مورد مؤاخذه دوستان قرار می گرفت ، با لبخند مادر زادی می گفت من دروغ بلد نیستم .بزرگ هم که شد بلد نبود دروغ بگوید ، بلد نبود بی خیال درد مردم باشد ، بلد نبوددو رنگ و دورویی را نشان دهد . شمس الدینی تصریح کرد : چند هفته ای بود که در تهران سکونت داشت . تلفنی صحبت کردیم ، گفت : چقدر در پایتخت می شود اثر گذار بود ، انگار اینجا صداها پژواک بیشتری دارد، مدتی بعد گزارش گور خواب ها به قلم او در روزنامه شرق نه تنها در ایران که در دنیا حقیقت تلخ فقر را نشان داد.
هر زمان سید علی علوی را بخاطر می آوریم لبخندش تصویر می شود
مدیر مسئول سفیر جنوب اضافه کرد : نمی دانم و مبهوت مانده ام چرا هر زمان سید علی علوی را بخاطر می آوریم لبخندش تصویر می شود.؟تا یادش تکرار می شود ،صداقت ، صراحت ، تواضع ،رفاقت،نشاط و سرزندگی توأمان همراه شخصیت او جلوه می کند .روحمان درد می کند برای اینکه یک جهان همراهش بودیم. سفیر جنوب ، ارمغان بندر ، کانون جوان بارز ،خانه مطبوعات ،شب نشینی های پرگفتگو ، گعده های دوستانه ، سفرهای خاطره انگیز ،نشست های خبری و سیاسی یک نقطه مشترک داشت ،سخت ترین کار ممکن عصبانی کردن سید رسانه بود .
پیشکسوت رسانه هرمزگان ، با یادآوری لحظه تلخ وداع با مرحوم سید علوی گفت : نیمه شب ۲۳آبان بود تازه از بندر به خانه رسیدم . هنوز چند دقیقه ای نگذشته بود که دکتر داوری(مدیر مسئول سابق سفیر جنوب ) پیام داد کجا هستی اگر رودانی بیا بیمارستان حال علی بد شد ه است .
دوباره آماده شدم که بروم .سوار خودرو شدم و حرکت کردم پیامکی مرا به خود آورد .
دکتر داوری بود .
علی رفت ، تمام شد .
من و ما به روزهای با علی بودن و خاطره های دوران رفاقت می اندیشیم .
افسوس که زود دیر شد .
علوی یک جهان معرفت بود
غلامعباس شمس الدینی با قدردانی از حضار ، بانیان مراسم ،همراهی و همکاری ادارات کل کتابخانه ها و پست خطاب به فرزندان سید علی علوی گفت : دانیال و ایلیای عزیز،بابای شما یک جهان معرفت بود . درکتاب فارسی پایه اول می خوانیم بابا آب داد ، بابا نان داد اما بابای شما در عرصه تعلیم و تربیت ، رسانه و رفاقت آگاهی داد.. به قول پرویز صادقی آنچه سرنوشت در ما جای گذاشت باقیمانده های دریاست،دلتنگی برای آب،و تو،به وسعتِ یک آه، طولانی تر از خیابان های تنهائی،درما ممتد می شوی سید رسانه هرمزگان .
لازم به ذکر است ؛ سید علی علوی، متولد شهریور ۱۳۵۶، مدیر مسوول پایگاه خبری هرمزگان آنلاین، دارای سابقه طولانی مطبوعاتی بود که جمعه شب مورخ ۲۳آبان ۱۴۰۰در بیمارستان علی ابن ابیطالب رودان بر اثر ایست قلبی درگذشت .
علاوه بر کسوت معلمی ، سردبیری سفیر جنوب، مدیر مسئولی ارمغان بندر، سردبیری ندای جوان، عضویت چهار دوره هیات مدیره خانه مطبوعات هرمزگان، مدیرعامل دو دوره خانه مطبوعات هرمزگان و عضو هیات موسس و هیات مدیره خانه مطبوعات ایران، مدیریت روابط عمومی منطقه آزاد و خانه مطبوعات قشم را درکارنامه داشت .از وی دو فرزند (دانیال و ایلیا)به یادگار مانده است .
علوی، با قلمی توانا و نگاهی عمیق به مسائل اجتماعی و فرهنگی، همواره صدای مردم هرمزگان و ایران بود، این مراسم فرصتی است تا یاد و خاطره او را گرامی داشته و قدردان تلاشهای صادقانه اش در ارتقای آگاهی عمومی باشیم .
در انتهای مراسم نیز لوح یادبود تشکل های رسانه ای و تمبر اختصاصی یادبود به فرزندان او اهدا شد .
رونمایی از تمبر یادبود فعال فقید رسانه هرمزگان
غلامرضا طیبی به نمایندگی از اداره کل پست هرمزگان در مراسم گرامیداشت یاد مرحوم علوی ضمن قرائت شعر و قدردانی از برگزار کنندگان مراسم گفت : زنده یاد علوی از خبرنگاران فعال ، صادق و موفق استان بود که متاسفانه خیلی زود آسمانی شد .
او افزود : این اقدام در راستای ارج نهادن به زحمات بی وقفه و فعالیتهای ارزشمند سید علی علوی در حوزه رسانه صورت گرفته است.
طیبی تصریح کرد : انتشار تمبر پستی به نام او هدیه ای از جانب اداره کل به پاس زحمات و گرامیداشت یادش می باشد.
گفتنی است نسخه ای از تمبر یادبود زنده یاد علوی پس از رونمایی به فرزندان او اهدا شد .
در این مراسم خاتون رئیسی خبرنگار پیشکسوت و از همکاران زنده یاد علوی در نشریه ارمغان بندر با قرائت دو قطعه شعر یاد او را گرامی داشت .
پایان خبر/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰