افزایش ۱۰ برابری جمعیت سمداران در قرقهای اختصاصی
معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: افزایش ۱۰ برابری جمعیت سمداران در قرقهای اختصاصی همچنین مناطق اطراف آن نشاندهنده این است که رویکرد مشارکت دادن مردم و بخش خصوصی در حفاظت از تنوع زیستی بسیار موثر است.
حمید ظهرابی در گفت و گو با ایسنا افزود: نزدیک ۴۵ درخواست برای قرق اختصاصی به دست ما رسیده است که در حال بررسی آنها هستیم. سازمان ۲۰ درخواست را تقریبا بررسی کرده و در حال تکمیل پرونده است.
معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به انجام مذاکرات با سازمان منابع طبیعی برای تعیین تکلیف درخواستهای مربوط به ایجاد قرقاختصاصی گفت: قرار شد که شروع به استعلام کردن بکنیم. سازمان منابع طبیعی نیز قول مساعد داده است و ما فهرست و نقشههای مناطق برای سازمان طبیعی ارسال کردهایم.
وی با بیان اینکه پنج قرق اختصاصی فعال داریم، گفت: ارزیابی عملکرد آنها که عمدتا با شمارش سمداران این منطقه انجام میشود، نشاندهنده این است که قرقهای اختصاصی عملکرد بسیار مثبت و موثری داشتهاند. حدود ۶۷۰ راس از سمداران عمدتا قوچ و میش و کل و بز و گاهی آهو را در قالب این پنج قرق اختصاصی به قرقداران تحویل دادهایم. جمعیت آنها در حال حاضر به ۶۵۰۰ راس رسیده است.
معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: افزایش ۱۰ برابری در شرایطی که جمعیت سمداران در مناطق اطراف قرقها همزمان افزایش یافته نشاندهنده این است که رویکرد مشارکت دادن مردم و بخش خصوصی در حفاظت از تنوع زیستی بسیار موثر و موفق است.
وی با اشاره به اجرای طرح حفاظت مشارکتی در پارک ملی گلستان گفت: افزایش جمعیت حیات وحش در این پارک نشان میدهد که چه قدر حتی به مشورت گرفتن مردم و همفکری با آنان میتواند در حفظ تنوع زیستی و ارتقای آن موثر باشد. جمعیت سمداران سرشماری شده در هفته گذشته در پارک ملی گلستان بیش از ۱۲ هزار و ۵۰۰ راس بود که در بعد از انقلاب اسلامی بیسابقه است.
ظهرابی در پایان درباره جایگاه حفاظت مشارکتی در لایحه بودجه ۱۴۰۴ اظهارکرد: حفاظت مشارکتی بودجهبر نیست و در تبصرههای ذیل بودجه پیشبینی شده که دولت حمایتهایی در این زمینه انجام دهد تا بتوانیم موضوع حفاظت مشارکتی را توسعه دهیم. این نوع حفاظت به سازمان برای کاهش هزینههای حفاظت کمک میکند.
انتهای پیام
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0