عملیات اجرایی طرح جامع فاضلاب اهواز در ۴۲ نقطه شهر فعال است

کلمه نیوز – صابر علیدادی مدیرعامل آبفا خوزستان در خصوص آخرین وضعیت طرح جامع اصلاح شبکه فاضلاب اهواز اظهار داشت: این طرح با اجرای شبکه جمع‌آوری فاضلاب با قطرهای ۳۱۵ تا ۴۰۰ میلی‌متر، کلکتورها و خطوط جمع‌کننده اصلی با قطرهای ۵۰۰ تا ۲ هزار و ۴۰۰ میلی‌متر، احداث ایستگاه‌های پمپاژ و توسعه تصفیه‌خانه فاضلاب غرب […]

کلمه نیوز – صابر علیدادی مدیرعامل آبفا خوزستان در خصوص آخرین وضعیت طرح جامع اصلاح شبکه فاضلاب اهواز اظهار داشت: این طرح با اجرای شبکه جمع‌آوری فاضلاب با قطرهای ۳۱۵ تا ۴۰۰ میلی‌متر، کلکتورها و خطوط جمع‌کننده اصلی با قطرهای ۵۰۰ تا ۲ هزار و ۴۰۰ میلی‌متر، احداث ایستگاه‌های پمپاژ و توسعه تصفیه‌خانه فاضلاب غرب در حال اجراست.

این مقام مسئول میزان خطوط اجرا شده فاضلاب از ابتدای امسال را ۳۹ هزار و ۱۱۶ متر عنوان کرد و افزود: هم‌اکنون ۱۲ ایستگاه پمپاژ با ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال احداث است. همچنین هفت ایستگاه بهسازی کامل و سه ایستگاه دیگر با ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال انجام هستند.

مدیرعامل آبفا خوزستان ادامه داد: در این طرح ۷۵ کیلومتر از خطوط انتقال با ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی و هفت کیلومتر خط انتقال به روش میکروتونل با ۶۳ درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجراست همچنین ۶۹ شفت قائم نیز با ۶۹ درصد پیشرفت فیزیکی در حال احداث است.

وی افزود: یکی از مهمترین اقدامات برای اثر بخشی طرح فاضلاب اهواز، تکمیل ایستگاه‌های پمپاژ فاضلاب است که با اتمام آن‌ها، می‌توان مشکلات زیادی را برطرف کرد. با تکمیل این طرح، ظرفیت دفع فاضلاب روزانه تا ۵۰۰ هزار مترمکعب افزایش خواهد یافت.

فعالیت طرح فاضلاب اهواز در ۴۲ نقطه از شهر

این مقام مسئول گفت: طرح فاضلاب اهواز در ۴۲ نقطه از سطح شهر با شتاب در حال اجرا بوده و پس از پایان، آسفالت خیابان‌ها انجام خواهد شد.

وی همچنین به احداث ۱۲ ایستگاه پمپاژ و اورهال کردن ۱۰ ایستگاه دیگر توسط قرارگاه خاتم الانبیا اشاره کرد و افزود: ۱۲ کیلومتر از خطوط شبکه فاضلاب نیز به صورت میکروتونلینگ توسط این قرارگاه انجام خواهد شد.

علیدادی خاطرنشان کرد: تصفیه‌خانه غرب اهواز با تلاش‌ها و اقدامات انجام شده از ۲۳ درصد به ۵۳ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده و در این هشت ماه، بالغ بر ۳۰ درصد پیشرفت در روند طرح تکمیلی این تصفیه‌خانه ثبت شده است.

مدیرعامل آبفا خوزستان تاکید کرد: رضایت‌مندی مردم در اولویت است و باید روند اجرایی این طرح خللی در زندگی و تردد مردم ایجاد نکند به همین دلیل، تلاش شده تا فعالیت‌ها به گونه‌ای انجام شود که مردم با مشکل مواجه نشوند.

بر اساس این گزارش مطالبه جدی مردم برای حل معضل فاضلاب اهواز موجب شد تا رهبر معظم انقلاب دستور حل مشکل شبکه فاضلاب اهواز را بدهند و در این راستا ۵۰ میلیون یورو از محل صندوق توسعه ملی به شرکت آب و فاضلاب استان اختصاص یافت.

در سال ۱۳۸۸، ۱۵۲ میلیون یورو از بانک جهانی برای احداث تصفیه‌خانه فاضلاب اهواز و تکمیل شبکه جمع‌آوری فاضلاب درخواست گردید اما در نهایت ۱۰۲ میلیون یورو جذب شد.

با این وجود در سال‌های گذشته پس زدگی فاضلاب به یک چالش عادی در سطح شهر اهواز تبدیل شده است تا جایی که در سال ۹۸ بعد از بارش باران در فصل زمستان شاهد آبگرفتگی چندین روزه در اهواز بودیم همچنین آب وارد زندگی و خانه‌های مردم شد که خسارت زیادی برای آنها به همراه داشت.

تکمیل نشدن شبکه فاضلاب، فرسودگی و ریزش این شبکه در نقطه‌های مختلف، وضعیت خاص و شیب صفر زمین اهواز موجب شده تا این شهر در فصل بارش با مشکل بالازدگی فاضلاب و آب گرفتگی معابر به صورت بحرانی روبه رو شود.