کاتب: در تحقق شعار سال موفق نبوده‌ایم/ دولت باید به تعهدات قانونی خود در حوزه تولید عمل کند

غلامرضا کاتب در گفت‌وگو با ایسنا، درباره میزان تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»، بیان کرد: زمانی که ما به دنبال مشارکت مردم به ویژه در حوزه سرمایه‌گذاری در حوزه تولید و واحدهای صنعتی هستیم، همه سرمایه گذاران در وهله اول شرایط اقتصادی کشور را ارزیابی می کنند. هر کسی که می‌خواهد سرمایه خود […]

غلامرضا کاتب در گفت‌وگو با ایسنا، درباره میزان تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»، بیان کرد: زمانی که ما به دنبال مشارکت مردم به ویژه در حوزه سرمایه‌گذاری در حوزه تولید و واحدهای صنعتی هستیم، همه سرمایه گذاران در وهله اول شرایط اقتصادی کشور را ارزیابی می کنند. هر کسی که می‌خواهد سرمایه خود را به یک بخش تولیدی بیاورد، قبل از گوش دادن به شعار دولت ارزیابی می‌کند که آیا شرایط اقتصادی برای این سرمایه گذاری مساعد است یا خیر.

انگیزه ای برای جلب مشارکت مردم در حوزه تولید باقی نمانده است

وی با تاکید بر این‌که با توجه به شرایط امروز کشور باید انگیزه‌ای برای جلب مشارکت و سرمایه گذاری مردم در بخش تولید داشته باشیم، یادآور شد: بنده در زمان نمایندگی رئیس فراکسیون تولید و اشتغال مجلس بودم. در آن زمان ما هیچ گاه زمان نگذاشتیم تا مشکل زیرساختی تولید کنندگان را مرتفع کنیم.

وی هم‌چنین با اشاره به تاثیرات قطعی برق و گاز بر فعالیت واحدهای تولیدی و از سوی دیگر سرمایه‌گذار که باید حقوق کامل به کارگر خود بپردازد، تصریح کرد: اگر حقوق کارگر را نپردازند نان شب خود را از کجا بیاورد. همه این موارد یک چرخه به هم پیوسته است. اگر کارگر حقوق نگیرد، زندگی او معطل می‌ماند. اگر تولید کننده کار نکند، حقوق کارگر و مالیات را نمی تواند بپردازد. چرخه تولید زمانی  موفق است که ما در وهله اول زیرساخت را فراهم کرده باشیم.

راهکار گشایش قفل تولید عمل دولت به تکالیف قانونی است

وی در پاسخ به این پرسش که از نگاه شما راهکار برای بهبود وضعیت اقتصادی موجود چیست؟، بیان کرد: این وضعیت واقعیتی است که امروز کشور با آن مواجه شده است. متاسفانه نتوانستیم در تحقق شعار سال موفق گام برداریم. شهید رئیسی در سال اولی که به عنوان رئیس جمهور انتخاب شده بودند، در جلسه ای با تولید کنندگان و صنعت گران مطرح کردند که واحدهای تولیدی و تولید کنندگان راهکار ارائه کنند تا بتوانیم شعار حمایت و جهش تولید را محقق کنیم. بنده در همانجا نیز اعلام کردن نیاز به ارائه راهکار نیست. اگر دولت‌ها به تعهدات قانونی خود عمل کنند، مشکل حل می شود. در برنامه های مختلف پنجم و ششم دولت مکلف است که زیرساخت برق، آب و گاز واحدهای تولیدی را فراهم کند. زمانی که دولت نمی تواند به تعهدات خود عمل کند، چگونه انتظار داریم که مردم در حوزه تولید مشارکت داشته باشند.

منابع بانکی در مسیر حمایت از تولید هدایت نمی شود

وی افزود: پیشنهاد اول بنده این است که دولت به تعهدات قانونی خود در حوزه تولید عمل کند. امروز نظام در عرصه اقتصادی با  چالش جدی مواجه است. اکنون در آستانه پایان سال شاهد هستیم که شعار سال تحقق پیدا نکرده است. زمانی که چرخه تولید قفل می شود، تورم نیز افزایش پیدا می کند. متاسفانه در سال جاری در راستای حمایت از تولید هیچ گونه منابع بانکی به حوزه تولید هدایت نشده است. حتی  دولت نیز در اجرای تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ عملکرد چندانی نداشته است. منابع بانکی ما در راستای حمایت از تولید نیست. هر چقدر هم که به بانک ها فشار وارد کنیم، زمانی که بانک ها می بینند سرمایه گذاری در بخش تولید بازدهی ندارد، سرماهی خود را به بازار دلالی می برند. ما در این حوزه با یک چالش جدی مواجه هستیم.

وی در پایان بیان کرد: آمار و ارقام مرکز پژوهش های مجلس، اتاق بازرگانی ایران و بانک مرکزی نشان می دهد که ما در ارائه تسهیلات بانکی به حوزه تولید هیچ عملکرد مثبتی نداشته ایم. این امر نیز مزید بر علت شده است تا مشارکت مردم در حوزه تولید محقق نشود. این موضوع چالش جدی کشور است و باید با جدیت به آن پرداخته شود.

انتهای پیام