هدف از سفر به فارس اتخاذ تصمیمات بهتر در حوزه معادن این استان است
کلمه نیوز_ سه شنبه پنجم فروردین ماه ۱۴۰۴ دراولین روز کاری سال جدید، وجیهالله جعفری معاون امورمعادن و صنایع معدنی وزارت صمت، هیات همراه، به اتفاق مدیران کل امور اکتشاف و بهره برداری وزارت صمت ، فرهاد طهماسبی نماینده مردم شریف شهرستانهای نی ریز، استهبان و بختگان و مسلم صالحی نماینده مردم شریف اقلید در مجلس شورای اسلامی، حمید رضا ایزدی مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان فارس، یعقوب خسروانی فرماندار نی ریز در نشست با روسای تشکلهای معدنی بخش خصوصی، ازجمله؛ سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه جنوب کشور، نظام مهندسی معدن ، خانه معدن ،اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی، خانه صنعت و معدن و تجارت، انجمن صنفی شن و ماسه و آسفالت و نماینده دفتر اقتصادی استانداری فارس در محل اداره کل صمت فارس باتشکیل و استقرار میزخدمت تخصصی ، ضمن بررسی مسائل و مشکلات، توسط تشکلهای بخش خصوصی معدن نیز پاسخگوی فعالان حوزه معدن، تولید کنندگان، صادرکنندگان و سرمایه گذاران استان فارس بود و در فضای صمیمی به دغدغه ها، مشکلات ، چالشهای مردم پاسخ و دستورات لازم در راستای تسهیل و رفع موانع معدنکاران و تولید کنندگان صادر و اتخاذ تصمیم نمود.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت با ابراز امیدواری که امسال تسهیل زمینه ورود بخش خصوصی سرمایهگذار در حوزه معادن سرعت بگیرد افزود: در تلاش هستیم رویکرد سرعت گرفتن سرمایهگذاری بخش خصوصی در حوزه معادن محقق شود.
وجیهالله جعفری در نشست با تشکلهای بخش معادن در شیراز اظهار کرد: هدف از سفر به استان فارس حضور در میز خدمت با هدف تسهیل دسترسیهای دشوار به مسئولان کشوری و اتخاذ تصمیمات بهتر در حوزه معادن این استان است.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت بر ضرورت شفافیت و حذف بروکراسی در حوزه معادن تأکید کرد و افزود: در وهله نخست به دنبال این هستیم که بخش کاری در حوزه معادن را تسهیل کنیم؛ همچنین به دنبال شفافیت و حذف بروکراسی هستیم؛ به منظور تحقق این مهم چندین اقدام آغاز شده اما این اقدامات برای به نتیجه رسیدن نیاز به گذر زمان دارند.
جعفری داشتن اطلاعات در بخش معدن را ضروری دانست و گفت: آنچه در بخش معدن اهمیت دارد داشتن اطلاعات جامع، کامل و درست است؛ امروز همه کسانی که میخواهند در حوزه سرمایهگذاری در بخش معدن چه در بخش اکتشاف، چه بهرهبرداری و چه صنایع معدنی فعالیت کنند نیاز به اطلاعات جامع و خوب دارند.
وی یادآور شد: در گذشته برای جمعآوری اطلاعات در بخش معدن نسبت به راهاندازی پایگاه دادههای علوم زمین اقدام و مقرر شد تمام اطلاعات در این حوزه در این پایگاه جمعآوری شود و در اختیار مردم و فعالان در این عرصه قرار بگیرد اما این موضوع به حاشیه رفت و این پایگاه تنها به پایگاه دادههای علوم سازمان زمین شناسی تبدیل شد و سایر حوزهها نتوانستند به این بخش ورود کنند؛ در آن زمان اگر این پایگاه به جمعآوری اطلاعات هم میپرداخت این اطلاعات در همان استان باقی میماند.
معاون وزیر صمت با بیان اینکه خروجی همه اطلاعات از زمین است؛ گفت: از سال گذشته تلاش برای جمعآوری اطلاعات در دستورکار قرار گرفت و به همین منظور شورایی به عنوان شورای هماهنگی پایگاه داده با ریاست وزیر، دبیری معاونت معدنی و حضور دستگاههای ذیربط تشکیل شد؛ قرار است همه اطلاعات تولیدی کشور در این پایگاه جمعآوری شود؛ این کار اتفاق افتاده، ساختار آن شکل گرفته، اطلاعات هم از استانها جمعآوری شده و در حال حاضر این اطلاعات در پایگاه در حال تجمیع شدن است.
جعفری ادامه داد: البته این کار تا سرو سامان واقعی پیدا کند زمان میبرد اما امیدوارم آن را در نیمه نخست سال جاری به آنچه مطلوب وزارت است برسانیم؛ نکته حائز اهمیت این است که همزمان با انجام این اقدام بخش معدن هم فعال شده و اطلاعاتی که تاکنون جمعآوری شده در حال ثبت در این بخش است.
وی عنوان کرد: حتی قرار است به طرحهایی که در زمینه معدن ارائه میشوند نیز کمک شود؛ این در حالیست که دو اتفاق ناخوشایند در حوزه اکتشاف و بهرهبرداری معدن مدتهاست این بخش را با چالش مواجه کرده است.
معاون وزیر صمت درباره این چالشها گفت: در حال حاضر بسیاری از طرحهای اکتشافی ارائه شده طرحهایی نیستند که اکتشاف واقعی انجام دهند؛ همچنین بسیاری از مشکلات امروز معادن در خروجی این طرحها دیده نشده و افرادی در این عرصه حضور دارند که نمیخواهند سرمایهگذاری درستی در بخش اکتشاف داشته باشند؛ در واقع فرد اهلیت ندارد و باید تکلیفش با خودش روشن شود.
جعفری بر بازنگری طرحهای اکتشافی تأکید کرد و گفت: طرحهای اکتشافی باید بازنگری شوند و پاسخگوی سرمایهگذاران و کسانی که میخواهند در این زمینه هزینه کنند باشند.
معاون وزیر صمت یادآور شد: از دیگر رویکردهای خوبی که اخیرا با جدیت دنبال شده برگزاری جلساتی برای حل مشکلات حوزه معادن است؛ در واقع تدابیر لازم برای کاهش انباشتگیهایی که در موضوعاتی میان معدنکاران، مکتشفان و صنایع معدنی وجود دارد اتخاذ و بر اساس این تدابیر مقرر شده که تا بخشنامهها بازنگری و ایرادات قوانین حل شوند جلساتی در استانها برای حل معضلات در بخش معادن تشکیل شود.
جعفری عنوان کرد: حل مشکلات بخش معادن نیازمند تسهیل برخی فرآیندهاست که این مشکلات باید با سیستماتیک کردن، تفویض اختیار و برطرف شدن گیروگورهای بخشنامهای برطرف شود.
جعفری درباره رقابت ایمیدرو با بخش خصوصی هم گفت: در قانون معادن و برنامه هفتم توسعه هم تأکید شد که نباید اجازه رقابت به ایمیدرو داده شود؛ ایمیدرو باید بستر توسعه را فراهم کند و بخش خصوصی باید با سرمایهگذاری به این بستر کمک کند؛ جایی که بخش خصوصی باید ورود کند ایمیدرو حق ورود ندارند؛ چارچوب ما قانون است.
معاون وزیر صمت با بیان اینکه بخش معدن باید بستر اقتصادی را در کشور فراهم کند، گفت: در سه سال گذشته توافقی بین وزارتخانه، سازمان زمینشناسی و ایمیدرو برای تولید نقشه ۱:۵۰،۰۰۰ انجام شد؛ بر همین اساس مناطق اولویتدار مشخص شدند و با توافقی که بین این سه دستگاه صورت گرفت اعتبارات آن از طریق ایمیدرو تأمین شد؛ این اقدام برای کل مناطق تعریف شد تاکنون در چند استان از جمله استان خراسان جنوبی، کردستان و بخشی از اصفهان انجام شده است.
او ادامه داد: اتفاق جدیدی که در حال رقم خوردنست این است که این کار را به بخش خصوصی توسعه دهند تا بخش خصوصی هم بتواند مانند ایمیدرو به این عرصه ورود کند.
معاون وزیر صمت ابراز امیدواری کرد که امسال تسهیل زمینه ورود بخش خصوصی سرمایهگذار در حوزه معادن سرعت بگیرد.
جعفری اعلام کرد: در تلاش هستیم امسال رویکرد سرعت گرفتن سرمایهگذاری بخشخصوصی در حوزه معادن محقق شود.
در پایان این نشست میز خدمتی با هدف حل و فصل مشکلات بخش معادن در فارس با حضور معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صمت برگزار شد.
در نشست معاون وزیر صمت با تشکلهای بخش خصوص معدن علاوه بر شنیدن نظرات و پیشنهادات تشکلهای بخش خصوصی و فعالان حوزه معدن و صنایع معدنی و تولید کنندگان، بر اهمیت حل مشکلات و ایجاد تسهیلات لازم برای توسعه بخش معدن استان تأکید کرد.
وجیه الله جعفری اظهار امیدواری کرد که با تعامل و همکاری نزدیکتر بین دولت و بخش خصوصی، مشکلات و چالشهای موجود در بخش معدن استان فارس به زودی رفع شوند و شاهد رشد و شکوفایی و توسعه بیشتر این بخش حیاتی باشیم.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان فارس در نشست با تشکلهای بخش خصوصی گزارش مبسوطی از ظرفیت ، قابلیت توانمندیهای معادن و صنایع معدنی استان ارایه نمود و گفت: این میز خدمت تخصصی به منظور پاسخگویی به درخواستهای مردمی مرتبط با اهداف وظایف وزارت صمت و تسریع در پاسخگویی و حل مشکلات فعالان حوزه معدن و صنایع معدنی تشکیل و ضمن استقبال مردم نیز تولید کنندگان، معدنکاران و مراجعین مردمی به رفع دغدغه ها ، مشکلات و موضوعات پرداختند و چالشها بحمدالله مرتفع شد.
حمیدرضا ایزدی افزود: با برگزاری میز خدمت تخصصی حوزه معدن در اداره کل صمت استان فارس، مشکل بیش از ۱۲۰ واحد معدنی و صنایع معدنی رفع شد که این مهم در استان مستمرا جهت رفع مشکلات واحدهای صنعتی، معدنی و تجاری اجرا می شود.
ایزدی با اشاره به رتبه سوم استان فارس درسال ۱۴۰۲ از لحاظ شاخص میزان استخراج اظهار داشت: درحال حاضر تعداد ۷۹۴ پروانه بهره برداری معدن در استان فارس صادرشده است که ۵۴۳معدن فعال داریم و ۲۳۱ معدن غیر فعال می باشد با تعداد ۱۰۰ گواهینامه کشف. مدیرکل صنعت، معدن و تجارت فارس اضافه کرد: حقوق دولتی وصولی سال ۱۴۰۳ در استان ۷۹۵ میلیارد تومان است.
وی بااشاره به شعار «سرمایهگذاری برای تولید» ابلاغی مقام معظم رهبری بر لزوم استفاده و بهره مندی از سرمایه ها و ظرفیت های موجود استان تاکید و افزود: بحمدلله رشد اقتصادی در سالهای اخیر صورت گرفته و جهت گیری ها نشان می دهد که اقتصاد استان و کشور در توسعه صادرات ، رشد صنعت، تولید و توسعه و فرآوری معادن تغییر نموده که با جذب سرمایه گذار و ایجاد زیرساخت های لازم و ضروری نیز سرمایه گذاریهای کلان مختص با شرایط اقلیمی و اجتماعی هر منطقه جهت بهره مندی از سرمایه ها و ظرفیت های موجود استان عملیاتی می شود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰