تشکلهای مردمنهاد؛ حامیانی پرسشگر، ناظر و مطالبهگر در مسیر حفاظت از محیط زیست
کلمه نیوز_ در این نشست هادی کیادلیری با قدردانی از نقش فعال و اثرگذار سازمانهای مردمنهاد در استان فارس، بر ضرورت تقویت مشارکت این نهادها در فرآیندهای حفاظت محیط زیست تأکید کرد و گفت: نقش ما به عنوان دستگاه حاکمیتی حفاظت از محیطزیست و وظیفه تشکلهای مردمنهاد این است که با روحیهای پرسشگر و مطالبهگر، نقش ناظر بر عملکرد دستگاههای اجرایی را ایفا کنند و تغییر نقشها میان حاکمیت و نهادهای مردمی میتواند آسیبزا باشد.
وی افزایش آگاهی عمومی نسبت به محیط زیست را یکی از ضروریترین اقدامات امروز دانست و این مهم با کمک تشکلها امکانپذیر خواهد بود.
معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: آموزشهای محیط زیستی سرمایهگذاری بیهدررفت است و ثمرات آن با گذشت زمان در جامعه نمایان میشود.
کیادلیری همچنین تشکلهای محیطزیستی را پل ارتباطی مردم و دولت دانست و هشدار داد: با تغییر جایگاه این نهادها، ارتباط مردم با محیط زیست و دستگاههای دولتی تضعیف خواهد شد.
او افزود: تشکلها باید با ارائه طرحها و پیشنهادهای اصلاحی در حوزه سیاستگذاری، به پیشگیری از خطاهای اجرایی کمک کنند.
کیا دلیری گفت: از تشکلهای محیطزیستی انتظار میرود تا نظارت بر عملکرد دستگاههای دولتی، شهرداریها و دیگر نهادهای اجرایی را در اولویت خود قرار دهند، چراکه یکی از اهداف اصلی این تشکلها، ارائه طرحها، پیشنهادها و برنامههای نظارتی و اصلاحی است تا از بروز خطا در سیاستگذاریها جلوگیری شود.
در ادامه این نشست، محمدحسین بازگیر، مدیر کل دفتر مشارکتهای مردمی و مسئولیت اجتماعی با مهم ارزیابی کردن نقش تشکلها در انتقال دغدغههای مردمی، تصریح کرد: سازمان حفاظت محیط زیست همواره خود را پاسخگو به پرسشها و مطالبات این نهادهای مردمی میداند.
بازگیر تصریح کرد: همه مسیرهای ارتباطی با سمنها باز است و ما از ظرفیت این تشکلها در حوزههایی چون تالابها، خشکسالی، آموزش و دیگر موضوعات محیطزیستی بهره میگیریم.
وی تأکید کرد: انتظار داریم تشکلها در جایگاه ناظر و همراه دلسوز، ضمن ایفای نقش انتقادی، در مسیر همافزایی و همکاری گام بردارند.
در بخش دیگری از این نشست، لیلا تاج گردون مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس نیز با تقدیر از حضور اعضای تشکلها، دغدغهمندی تشکلهای محیط زیستی را ستود و بیان داشت: فارس استان شاخص در بهرهگیری از توان تشکلهای محیط زیست است اما فضا برای فراگیرتر شدن ارتباطات با تشکلها نیز وجود دارد، همیشه حرف تشکلها را شنیدهایم و به دنبال اصلاح رابطه دو طرفه هستیم.
مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس با بیان اینکه هیچکدام از ما در همه حوزهها متخصص نیستیم و نباید در باره هر چیزی نظر بدهیم گفت: باید از حاشیهها دوری کنیم، محیطزیست نباید درگیر مسایل حاشیهای شود، تشکلها باید در این زمینه محیط زیست استان را بیشتر همراهی و یاری کنند.
تاجگردون گفت: انتظار داریم تشکلها در گروههای تخصصی ورود کنند، راهکار بدهند و علمی نظر بدهند، دیدگاهها باید مدیریت شده و پختهتر باشد.
وی با بیان اینکه مشکل اصلی در حال حاضر این است که در تصمیمگیریها، مسائل محیطزیستی اغلب به حاشیه رانده میشوند و بیشتر به ابعاد اقتصادی و اجتماعی پروژهها توجه میشود، افزود: برای دستیابی به موفقیت در این حوزه، باید جایگاه محیطزیست در ساختارهای تصمیمگیری کلان جامعه تقویت شود و مسائل محیط زیستی بهعنوان یکی از اولویتهای اصلی در تصمیمگیریها لحاظ شوند و این رویکرد میتواند به توسعه پایدار و حفظ منابع طبیعی برای نسلهای آینده کمک کند.
در پایان این نشست، نمایندگان تشکلهای زیستمحیطی استان فارس نیز دیدگاههای کارشناسی خود را مطرح کرده و خواستار تحول در حوزه حفاظت از تالابها، افزایش ضریب حفاظتی مناطق و بهرهگیری از ظرفیت حفاظت مشارکتی شدند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰