پوشیدن جوراب اشتباه در بلاروس خطرناک است

گروه بین الملل: مقامات بلاروس حالا نه تنها کسانی را که پرچم سرخ و سفید اپوزیسیون را به دست می‌گیرند مجازات می‌کنند، حتی افرادی را که جوراب ورزشی با این ترکیب رنگی می‌پوشند نیز تحت پیگرد قرار می‌دهند. در شهر مینسک، پایتخت بلاروس، زنی که در مسیر رفتن به کلاس رانندگی بود، از سوی چهار […]

گروه بین الملل: مقامات بلاروس حالا نه تنها کسانی را که پرچم سرخ و سفید اپوزیسیون را به دست می‌گیرند مجازات می‌کنند، حتی افرادی را که جوراب ورزشی با این ترکیب رنگی می‌پوشند نیز تحت پیگرد قرار می‌دهند.
در شهر مینسک، پایتخت بلاروس، زنی که در مسیر رفتن به کلاس رانندگی بود، از سوی چهار مرد با کلاه صورت‌پوش سیاه دستگیر شد. آنها به او گفتند که لباس نامناسبی پوشیده است. دلیل نامناسب بودن لباس او چه بود؟ او جوراب سفید با طرح نوارهای قرمز به پا داشت که شبیه پرچم ممنوع اپوزیسیون بود.او همچنین متهم به این بود که علامت V‌ به نشانه پیروزی برای رانندگان ماشین‌های در حال گذر نشان داده و آنها نیز به او پاسخ داده‌اند. این اتهامات منجر به جریمه سنگین برای آن زن شد.
در دوره کوتاهی از قرن بیستم، پرچم سفید با نوارهای قرمز پرچم ملی‌گرایان بلاروس بود. کمونیست‌های اتحاد جماهیر شوروی آن را با یک پرچم قرمز و سبز جایگزین کردند که شامل علامت داس و چکش و همچنین یک نقش قومی سنتی بود.
پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، رییس‌جمهور الکساندر لوکاشنکو در سال ۱۹۹۵ دوباره از آن پرچم استفاده کرد، اما دیگر علامت داس و چکش نداشت. به این ترتیب پرچم قدیمی سفید و قرمز ملی‌گرایان، نماد اعتراض و ممنوع شد.
ناتالیا سیوتسوا-سدوشکینا، زنی که به دلیل پوشیدن جوراب “نامناسب” دستگیر شده بود، به پرداخت جریمه ۲۳۲۰ روبل بلاروس (معادل ۹۰۶ دلار آمریکا) محکوم شد.
او بر اساس قوانین مبتنی بر منع اعتراضات غیرمجاز محاکمه شد. در هنگام دستگیری جوراب‌های ممنوع و کفش ورزشی قرمز او به آسانی قابل دیدن بود، چرا که شلوار جین کوتاه به پا داشت.
فروشگاه آنلاینی که او جوراب‌ها را از آن خریده بود، فروش جوراب‌ها را متوقف کرد؛ با این حال هنوز جوراب‌های سفید مشابه با نوارهای سیاه می‌فروشد. سیوتسوا-سدوشکینا پیش از این به دلیل تزیین بالکن خانه‌اش با روبان‌‌های سفید و قرمز، جریمه شده بود.سال گذشته ده‌ها هزار نفر از تظاهرکننده‌ها ماه‌ها در خیابان‌های مینسک تجمع کردند، چرا که از ادعای انتخاب مجدد لوکاشنکو به عنوان رییس‌جمهور در انتخابات ماه اوت خشمگین بودند؛ انتخاباتی که به تقلب گسترده محکوم شده بود.
پلیس برای بر هم زدن تظاهرات‌ها از گاز اشک‌آور و باتون استفاده کرد و هزاران نفر از معترضان را دستگیر کرد. بسیاری از موارد خشونت پلیس مستند شد و آقای لوکاشنکو در انزوای جهانی باقی ماند و تنها حمایت روسیه را جلب کرد.با دستگیری یا تبعید رهبران اصلی اپوزیسیون، اعتراض‌های ضد حکومتی تا حد زیادی فروکش کرد. در سال جاری تا کنون بیش از ۲۷۰۰ نفر به دلیل فعالیت علیه لوکاشنکو محاکمه شده‌اند و سرکوب همچنان ادامه دارد.