نان مردم، بازیچه دست مسئولان!
گروه اقتصادی: نان پرمصرف ترین ماده غذایی ایرانیان است؛ سفره مردم هر روز تکهای نان از هر مدلی را در خود دارد و بخش عمدهای از درآمدهای ایرانی نیز برای تهیه آن هزینه میشود. حالا با رشد تورم مسئولان هم به فکر به افزایش قیمت نان افتادند، ولی اینکار را از طریق یک اقدام محیرالعقول […]
همین چند هفته پیش بود که افزایش بیسروصدای قیمت نان خبرساز شد! رئیس اتحادیه نانوایان نیز اعلام کرد که درباره افزایش قیمت نان تصمیمگیری شده، اما گفته بود قرار بود فعلا مقدار افزایش نرخها اعلام نشود. با این حال افزایش هزینهها موجب شد که نانواها منتظر اعلام قیمتهای رسمی نمانند و برخی حتی قیمتها را بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد افزایش دهند. البته به گفته رئیس اتحادیه نانوایان آخرین پیشنهاد نانواها هم افزایش ۱۰۰ درصدی قیمتها بوده است.
اگرچه قیمتهای رسمی اعلام نشده است ولی در عین حال بسیاری از نانواییها پیش از اینها قیمتها را به تشخیص خود افزایش داده بودند. اعلامهای رسمی یا مصوبه افزایش قمیت صرفا مهر تاییدی بر رشد مهمترین بخش غذایی مردم است. البته که هزینههای نانواییها هم افزایش یافته است و باید تغییر قیمت در این بخش هم اتفاق بیافتد تا فعالان در این بخش بتوانند به کارشان ادامه بدهند، اما روش اتخاذ شده برای اینکار بسیار عجیب است!
قیمت جدید نان در حال بررسی است!
درحالیکه مشاهدات نشان میدهد قیمت نان نسبت به قبل تغییر داشته و گران شده و مردم هم در حال خرید نان با قیمتهای بیشتر از نرخ مصوب هستند مسئولان از افزایش قمیت نان اظهار بیاطلاعی میکنند! برای اطلاع از افزایش قیمت نان کافی است به یکی از نانواییهای شهر و محل سکونتشان سر بزنند!
حسن حنان، قائم مقام مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران، پیش از پایان ماه رمضان و در هفته گذشته با تایید افزایش رسمیقیمت نان، گفته بود که «امسال تصمیم دولت بر آن بوده است که تا پایان ماه رمضان قیمت نان در سراسر کشور بدون تغییر باقی بماند و پس از پایان این ماه، استانداران اجازه دارند اقدام به تعیین نرخ نان و ابلاغ آن کنند.»
البته وزارت صمت همچنان از افزایش قیمت نان اظهار بی اطلاعی میکند؛ در همین رابطه بیک زاده مدیرکل دفتر امور خدمات بازرگانی وزارت صمت به مهر گفته است: «هنوز هیچ گونه خبر رسمیدر مورد افزایش قیمت نان ابلاغ نشده، از این رو اگر یک واحد نانوایی اقدام به گران کردن نان کند، این اقدام تخلف بوده و مردم میتوانند این تخلف را به شماره تماس ۱۲۴ اطلاع دهند تا با متخلف برخورد شود.»
یدالله صادقی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز با تاکید بر اینکه هنوز قیمت جدید نان در تهران اعلام نشده است، افزود: «قیمت جدید نان کارشناسی شده و مراحل بررسی آن در استانداری و شورای آرد و نان طی شده، اما افزایش قیمت نان منوط به هماهنگی استانداری با مقامات ذیصلاح یعنی وزارت کشور و وزارت صنعت، معدن و تجارت است.» او در مورد زمان اعلام جدید قیمت نان در تهران، گفت: استانداری در حال پیگیری از مقامات ذیصلاح است که قیمت جدید نان در صورت موافقت آنها، اعلام خواهد شد.» صادقی در مورد میزان افزایش قیمت نان اضافه کرد: «اگرچه کارهای کارشناسی انجام شده است، اما نتیجه نهایی تایید نشده، بنابراین فعلا نمیتوان در مورد میزان افزایش قیمت نان اظهار نظر کرد.»
رئیس سازمان صمت استان تهران در پاسخ به این سوال که اگرچه افزایش قیمت نان بصورت رسمیاعلام نشده، اما نانوایان بعد از بخشنامه سال ۹۸ در چندین نوبت نان را گران کردهاند، آیا چنین افزایشی قانونی است، گفت: «باید به موقع قیمت گذاری صورت گیرد که تخلفی صورت نگیرد، بنابراین با اعلام رسمی قیمت نان، تکلیف مصرف کننده و نانوا مشخص میشود تا در صورت بروز تخلف، به تخلفات رسیدگی شود.»
نان مردم، بازیچه دست مسئولان شد
اگرچه هنوز خبر رسمی مبنی بر افزایش قیمت نان اعلام نشده، نانوایان با استفاده از این ناهماهنگی، خود اقدام به گرانی نان کردهاند که این اقدام موجب چندنرخی شدن قوت غالب مردم شده است. به عبارت ساده تر نهادهای مسئول با شانه خالی کردن از مسئولیتی که دارند باعث شدند تا هرج و مرج عجیبی در کشور شکل بگیرد و این هرج و مرج به خالی تر شدن جیب مردم منجر شود.
اقتصاد ایران در سالهای سال مدیریت ناکارآمد آسیب جدی دیده و هیچ بخشی هم از این آسیب مصون نمانده است؛ نان مهمترین و پرمصرف ترین بخش سفره مردم و شاید برای برخی تنها بازمانده از وضعیت اقتصادی باشد؛ هر چند که نانوایان هم باید در این شرایط با رشد قیمت حمایت شوند، اما مردم زیادی هستند که با رشد قیمت همین یک تکه نان را هم از دست خواهند داد.مسئولان باید به سرعت وضعیت قیمت نان را مشخص کنند تا حداقل از تخلفات برخی از نانوایان جلوگیری کنند و نگرانی مردم را کاهش دهند؛ هر چند اقدامات نابخرادانه مسئولان اقتصادی؛ خود دلیل اصلی همه مشکلات ایران است!
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰