عدم اشتراکگذاری دادهها از موانع تحقق دولت الکترونیک است
عضو هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت گفت: عدم اشتراکگذاری دادهها توسط برخی از دستگاهها یکی از معضلات و موانع اصلی برای تحقق دولت الکترونیک هوشمندسازی، مبارزه با فساد و شفافسازی در کشور است.
به گزارش ایسنا، با بهرهگیری از دولت الکترونیکی، مردم میتوانند به جای مراجعهی حضوری برای دریافت خدمات دولتی، هر زمان و هر جا این خدمات را درخواست کنند. البته پروژههایی مانند شبکه ملی اطلاعات، دولت الکترونیکی و دولت همراه از پروژههایی هستند که افتتاح آنها تازه سرآغاز فعالیتهای لازم در این طرحها به شمار میرود و لازم است خدمات متنوع در بستر این امکانات قرار بگیرد تا آنچه از ابتدا درباره کاهش مراجعات و صرفهجویی در زمان و سهولت در بروکراسی اداری مدنظر بوده محقق شود.
سالهاست که دولتها به دنبال الکترونیکی کردن خدمات هستند و استقرار دولت الکترونیک در این زمینه بسیار موثر است، اگر امور کشور و خدماتدهی به سوی الکترونیکی شدن برود، منجر به شفافسازی میشود و فساد کاهش مییابد. با دولت همراه به جای اینکه نیاز باشد مردم برای دریافت خدمات مراجعه کنند، میتوان خدمات دولتی را همه وقت و همه جا به مردم ارائه داد. دولت الکترونیک و ارائه خدمات دولتی بهصورت غیرحضوری و الکترونیکی یکی از مهمترین اقداماتی است که میتواند مورد توجه افرادی که به این خدمات نیاز دارند قرار بگیرد.
با وجود این، به اعتقاد کارشناسان، دولت الکترونیک زمانی به رشد واقعی میرسد که همه دستگاهها، دادههایشان را به اشتراک بگذارند، در حالی که از این منظر میتوان گفت هنوز به مرحله بلوغ نرسیدهایم و برخی سازمانها یا میانهای با الکترونیکی شدن ندارند یا روش ویژه خود را برای این کار در پیش گرفتهاند که این موضوع با تجمیع خدمات به صورت واحد در تضاد است. برخی از دستگاهها فکر میکنند اگر دادههایشان را برای ارائه خدمات آنلاین در اختیار قرار دهند، قدرت خود را از دست میدهند.
در این راستا امیر محمدزاده لاجوردی -عضو هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت- در یک برنامه تلویزیونی درباره دیدار نخبگان با مقام معظم رهبری اظهار کرد: سخنان مقام معظم رهبری در مسائل نو و جدید مثل هوش مصنوعی بسیار جالب توجه بوده است و ایشان نظرات نو و جالب توجهی در این حوزه داشتهاند. یکی از موانع اساسی در هوشمندسازی و دولت الکترونیک بحث حکمرانی داده و خساست در اشتراکگذاری دادههاست و برخی از دستگاهها و سازمانها در این خصوص کاستیهایی در کشور دارند.
وی در خصوص نظر رهبر انقلاب درباره پیوند صنعت و علم گفت: بحثی که مقام معظم رهبری در این باره مطرح کردند این است که در برخی از کشورها دانشگاهها توسط بخش خصوصی اداره میشود و حاکمیت و بخش دولتی صورتمسئلهها را مطرح میکنند و نیازهای دانشگاهها توسط بخش دولتی صورت میگیرد و این نگاه باید تغییر کند و صورت مسئلهها و نیازها توسط خود دانشجویان انجام شود. در حال حاضر به غیر از معدود دانشگاهها بقیه در حوزه آموزش و پژوهش متوقف شدهاند و با تجدید نظر اساسی در نگاه نسل یک و دو دانشگاهها، باید پیوند عمیق علم و صنعت در جامعه ایجاد شود.
عضو هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت افزود: ما دانشگاههایی را در سطح کشور داریم که در حوزه شرکتهای دانشبنیان پیشتاز بودهاند، بهطور مثال دانشگاه صنعتی شریف که حدود ۵۰۰ شرکت دانشبنیان در اطراف این دانشگاه تاسیس شده است و حدود نیمی از بودجه آن از طریق ارتباط با صنعتی که دارند تامین میشود. در خصوص ارتباط بین شرکتهای دانش بنیان و دانشگاهها متاسفانه این تمرکز در دانشگاههای شهر تهران وجود دارد و مطلوب آن است که دانشگاههای استانها هم به سمت دانشگاههای نسل ۳ و۴ حرکت کرده و عملا وارد بخش فناورانه و شرکتهای دانشبنیان شوند.
انتهای پیام
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰