نسل دوم چگونه به نفع نسل چهار و پنج کنار میرود؟
معاون امور رادیویی رگولاتوری از کم شدن سهم فناوریهای قدیمی موبایل و توسعه فناوریهای جدید ملموس در جهان خبر داد، همانطور که تاکنون در کشورهایی مانند کره جنوبی و مالزی، ۲G از سبد فناوریهای موبایلی خارج شده و جای خود را به فناوریهای بالاتر مثل ۴G و ۵G داده است.
به گزارش ایسنا، همانطور که مسوولان حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات اذعان دارند، یکی از موضوعات کلیدی در برنامه ایران هوشمند، راهاندازی خدمات نسل پنج است. اگرچه برای ورود نسل سوم و چهارم تلفن همراه به کشور، ۱۲ سال مقاومت شد و فرصت طلایی که برای همزیستی مسالمتآمیز با تکنولوژی روز آن زمان که با خودش فرهنگ و شیوه استفاده از تکنولوژی را میآورد، از دست رفت، اما نیاز و پیشرفت کشور به این فناوریها وابسته بود.
در حال حاضر تلاش برای توسعه فناوریهای موبایلی آغاز شده و در حالی که تا چند سال پیش، فناوری ۲G در کشور مورد استفاده قرار میگرفت، اکنون سهم استفاده از نسل سه و چهار اینترنت همراه به ۸۹.۴۵ درصد رسیده است و در یک سال گذشته صحبت از ۵G مطرح میشود و در عین حال اپراتورها در حال راهاندازی نسل پنجم تلفن همراه هستند.
در این راستا، نسترن محسنی -معاون امور رادیویی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی- سال گذشته در توییتر نوشته بود: به موازات رشد ۵G در کره جنوبی، ۲G از سبد فناوریهای موبایلی خارج شد و این تغییرات یعنی بهرهوری چندین برابری از طیف فرکانس، افزایش کیفیت خدمات و امکان ارایه خدمات جدید. برابری تقریبی تعداد مشترکین ۵G با تعداد مشترکین ۳G درماههای اخیر و فقط بعد از یک سال از لانچ تجاری ۵G در کره، قابل تامل است.
اکنون محسنی با انتشار یک خبر دیگر از توسعه فناوریهای موبایلی، میگوید که حالا در مالزی، تا پایان سال ٢٠٢١ شبکه ۳G از دایره شبکه های موبایل این کشور به نفع فناوریهای بالاتر مثل ۴G و ۵G خارج میشود.
او همچنین خاطرنشان میکند: پیشبینی اخیر GSMA Intelligence سهم هرکدام از فناوریهای موبایل را به تفکیک مناطق جغرافیایی، در چند سال آینده نشان میدهد که کم شدن سهم فناوریهای قدیمی و بلعکس توسعه فناوریهای جدید ملموس است. موضوعی که با خودش ظرفیتسازی و کیفیت بالاتر شبکههای موبایل را به همراه خواهد داشت.
انتهای پیام
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰