فشار خون خطر ابتلا به کرونا را افزایش میدهد؟
گروه جامعه: فشار خون بالا بیش از ۳۰ درصد از جمعیت بزرگسال در سراسر جهان، بیش از یک میلیارد نفر در سراسر جهان را تحت تأثیر قرار میدهد. این عامل اصلی خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، به ویژه بیماری کرونر قلب و سکته مغزی، بیماریهای مزمن کلیه، نارسایی قلبی، آریتمی و زوال عقل است. […]
او افزود: متاسفانه در سال ۱۳۹۹ اکثر خدمات ما به دلیل بروز کرونا با مشکل مواجه شد. اواخر بهمن ۱۳۹۸ کرونا در ایران مشاهده شد و یکی از نگرانیهای اصلی مردم این بود که حضورشان در مراکز درمانی ممکن است سبب انتقال بیماری به آنها شود تا اینکه در سیستم بهداشتی برخی مراکز را مخصوص مراجعه مبتلایان به کرونا اعلام کردند. از طرف دیگر در ابتدا ما هم توصیه کردیم مردم تا حد امکان برای خدمات مراقبت بیماریهای مزمن همچون فشارخون بالا و دیابت مراجعه نکنند و بتوانیم از راه دور اقدامات کنترلی انجام دهیم و پیگیر راهاندازی جدی نسخه نویسی الکترونیک بودیم.
مهدوی ادامه داد: از طرفی ثابت شد که عدم کنترل فشارخون و قندخون میتواند سبب شود اگر فردی که به این بیماریهای مزمن مبتلا است هم کرونا بگیرد و احتمالا انواع شدید بیماری را تجربه کند.معاون دفتر بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت تصریح کرد: بسیج ملی کنترل فشارخون بالا با هدف افزایش آگاهی و سواد سلامت جامعه درباره این عارضه، ترغیب مردم برای مراجعه به مراکز تعیین شده جهت اندازهگیری فشارخون و شناسایی و پیگیری افراد دارای فشارخون، کاهش مصرف نمک روزانه مردم به حداقل ۵۰ درصد در سال ۱۳۹۸ آغاز به کار کرد.
او افزود: هدف ما شناسایی حدود ۱.۵ میلیون نفر افرادی بود که از فشار خون خود بیاطلاع بودند که در این طرح محقق شد. به طور کلی ۳۰ میلیون و ۵۴۰ هزار و ۷۳۷ نفر در کشور مورد غربالگری فشارخون قرار گرفتند که پس از حذف موارد تکراری، به عدد ۲۶ میلیون و ۶۷۸ هزار و ۳۸۴ نفر رسیدیم. از این تعداد ۱۵ میلیون و ۱۲ هزار و ۶۹۳ نفر فشارخون طبیعی داشته و ۳ میلیون و ۷۰۶ هزار و ۵۱۴ نفر نیز یا فشارخون بالا و یا سابقه آن را داشتند. همچنین ۷ میلیون و ۹۵۹ هزار و ۲۸۸ نفر نیز دچار پیش فشارخون بالا یا پره هایپرتنوسیو بودند.
مهدوی ادامه داد: در یکسال و نیم اخیر زندگی بشر تغییر بزرگ و جدیدی کرده است. فشارخون یکی از شایعترین علل مرگ و میر در تمام جوامع است. در ایران هم ۱۰ علت اول مرگ در کل جمعیت در سال ۱۳۹۵به ترتیب شامل سکته قلبی، سکته مغزی، دیابت، بیماریهای قلبی ناشی از فشار خون، حوادث مربوط به حمل و نقل، سایر بیماریهای قلبی، سرطان معده، سایر بیماریهای دستگاه تنفسی، پنومونی و بیماریهای مزمن ریه و برنش (قلبی_ ریوی) بوده است.معاون دفتر بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت بیان کرد: در ایران، تقریبا یک نفر از هر پنج نفر افراد ۱۸ سال و بالاتر به فشار خون بالا مبتلا هستند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰